WK: Bingham door, Carter op voorsprong

Stuart Bingham heeft de eerste ronde van het WK in Sheffield gewonnen van Robbie Williams met 10-7. Williams leidde na de eerste sessie met 5-4 maar kon deze voorsprong in de tweede sessie vandaag niet vast houden. Ali Carter heeft vandaag een voorsprong weten te bouwen in zijn eerste sessie. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Bingham pakte direct de voorsprong over met een 69- en een 43-break. Williams pakte een frampe terug, met een 87-break, maar moest toen toezien hoe Bingham verder uitliep naar 9-6. Williams wist nog 1 frame tegen te sputteren, maar daarna rondde Bingham de wedstrijd af met een paar kleine breaks. Bingham zal vrijdag uitkomen in de tweede ronde tegen Graeme Dott.

Het zal het zelfvertrouwen van Ali Carter goed doen dat hij voor staat na de eerste sessie van het WK in Sheffield. Hij leidt met 6-3 tegen Alan McManus. Carter heeft sinds zijn terugkeer na zijn gevecht tegen kanker nog niet veel officiële wedstrijden gewonnen en kan dus een goede run op het WK goed gebruiken voor de ranking. Momenteel is zijn rankingstand nog bevroren, maar dat is volgend seizoen over.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Carter trapte af met een 127-break, waarna McManus de score gelijk trok. Ook de twee daarop volgende frames werden keurig verdeeld. Na de midsession-interval nam Carter echter een vlucht vooruit, met breaks van 51, 63 en 54 pakte hij de 5-2 voorsprong. McManus pakt dan nog een frame terug met een 52-break, maar het laatste frame is weer voor The Captain met een 63-break.

Alle uitslagen vind je hier. Een overzicht van de wedstrijden van vandaag vind je hier.

Lees ook:McManus wint, The Rocket op voorsprong
Lees ook:WK: Bingham neemt voorsprong
Lees ook:Crucible Curse strikes again
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op riante voorsprong
Lees ook:Williams ruim door, Selby op comfortabele voorsprong

2 reacties op “WK: Bingham door, Carter op voorsprong

  1. DM

    Kleinigheidje: In de derde alinea had je tussenstand in willen vullen, staat nu nog een placeholder zo te zien. ;)

    Goed om Carter zo bezig te zien. Omstandigheden zijn zoals ze zijn maar het zal fijner spelen als je weet dat je de nodige vorm hebt voor op het WK en je je plek dus echt nog steeds verdient in de top 16.
    Ik gun beide spelers het beste voor deze match maar natuurlijk zou het wel een mooi verhaal zijn als Ali ver(der) komt dit toernooi.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Haha, ja dat krijgt je als je tijdens de wedstrijd al begint te schrijven :-) . Dank je, heb het aangepast!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.