Carter en Ding met 1 voet in The Crucible

Ali Carter en Ding Junhui staan al met één voet in The Crucible. In de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap leiden beide voormalig top-16-spelers met 8-1. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Ding kende gisteren weinig medelijden met Nigel Bond en schoot er een indrukwekkende reeks breaks in: 91, 137, 65, 98 en 53. De wedstrijd wordt vanmiddag om 12.00 uur hervat.

Carter staat solide te spelen tegen Dominic Dale. The Captain pakte een voorsprong van 6-0, met breaks van 84, 75, 66, 62 en 59 voor Dale iets terug kon doen. Met een 72-break wist Dale het zevende frame op zijn naam te schrijven, maar Carter stoomde door met een 101-break en pakte ook het laatste frame van de sessie. Deze wedstrijd wordt vanavond om 18.00 uur hervat.

international ch'ship 2013 - ebdon-robertson

Ook Peter Ebdon is duidelijk gebrand op een terugkeer in The Crucible. Hij leidt tegen Ian Burns met 7-2, nadat hij in de tweede ronde een miraculeuze comeback had laten zien.

De 18-jarige Zhou Yuelong speelt tegen zijn landgenoot Zhang Anda. Zhou begon de wedstrijd voortvarend met een 140-break, wat al zijn 25e century is in zijn jonge carrière. Zhang leidt momenteel met 5-4.

Meest indrukwekkende moment van de dag was natuurlijk de gemiste 147 van Thepchaiya Un-Nooh. In het vierde frame tegen Anthony McGill faalde de Thai in het potten van de laatste zwarte bal. Net als in december op het UK Championship. De Thai wist in het 8e frame nog wel een 144-break te maken, te hoogste tot nu toe op het toernooi. McGill leidt momenteel met 6-3, vanmiddag om 12.00 uur zal in de tweede sessie van de wedstrijd de beslissing vallen wie zich mag gaan melden op het hoofdtoernooi.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Het belooft een spannende dag te worden vandaag! Klik hier voor alle tussenstanden en livescoring. En mocht je tijd hebben om live te kijken, dat kan via het YouTube-kanaal van Worldsnooker.

Lees ook:WK Trump kent vliegende start in kwartfinale tegen Ding
Lees ook:WK: Crucible Curse slaat weer toe: Selby verliest van McGill
Lees ook:Crucible Curse strikes again
Lees ook:Fu door naar 2e ronde, Selby heeft het zwaar
Lees ook:McManus en Murphy aan de leiding op WK

Eén reactie op “Carter en Ding met 1 voet in The Crucible

  1. corne

    un-nooh vroeg eerst aan de scheids hoeveel het prijzengeld was volgens mij

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.