Ebdon wint nachtelijke thriller

Peter Ebdon is de winnaar van een zeer spannende wedstrijd in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap in Sheffield. ‘s Nachts om 03.00 uur won hij uiteindelijk in de decider van Gerard Greene. Maar er waren meer spannende wedstrijden!

world champs 2013 - ebdon-dott 2nd session Greene, die in de vorige ronde Jimmy White versloeg in de decider, kwam met 8-2 en 9-3 voor te staan, maar moest toen toekijken hoe Ebdon aan een miraculeuze comeback begon. De oud-wereldkampioen wist met een 50- een 75- en een heleboel kleinere breaks de decider af te dwingen. In de decider bleef hij rustig, “Ebdon-cool”, en wist hij de beslissende ballen te potten waarmee hij zich plaatst voor de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi. Ebdon treft hier Ian Burns die met 10-3 Hamza Abkar had verslagen.

Ook Mike Dunn maakte er een latertje van, hij versloeg Li Hang, echter ook pas in de decider. Na de eerste sessie leidde Dunn nipt met 5-4. Li begon de tweede sessie sterk door drie van de vijf frames te winnen met een 54- en 67-break. Dunn sprokkelt een frame terug, maar ziet Li weer twee frames op rij winnen met onder meer een 69-break. Dunn  weet echter op deze 9-8 achterstand zich goed terug te vechten en een decider af te dwingen. In de decider beslist hij de wedstrijd met een 54-break.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Dunn treft in de derde ronde een andere oud-wereldkampioen: Graeme Dott. De Schot wist zijn plaats in de derde ronde een dag eerder af te dwingen door Noppon Saengkham met 10-8 te verslaan. Dott leidde met 8-2 maar zag Saengkham terugkomen tot 8-7 met mooie breaks: 134, 75, 98 en 88. In de eerste sessie had de Thai al een gemiste 147, hij strandde toen op 104. Dott wist echter zijn ervaring in dit soort beslissende frames ten goede te wenden en sleepte zichzelf over de finishlijn.

Persoonlijk ben ik erg verheugd over de winst van Ali Carter. Hij won met 10-8 van Cao Yupeng in een wedstrijd die bol stond van de breaks. The Captain scoorde zes breaks boven de 50 en twee centurybreaaks (111 en 138), waar de Chinees zeven breaks boven de 50 liet noteren. Carter treft vandaag Dominic Dale. Wat zou het toch mooi zijn als Carter “gewoon” weer in The Crucible mag staan, een plaats waar deze vechtersbaas zeker thuishoort.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

In tegenstelling tot de voorgaande week zullen er vandaag en morgen maar twee sessies per dag gespeeld worden, in plaats van drie. Er wordt om 12.00 en 18.00 uur gespeeld. Klik hier voor een volledig overzicht van de komende wedstrijden en de uitslagen van de afgelopen week.

Lees ook:Crucible Curse strikes again
Lees ook:Steve Davis verliest bij WK kwalificaties, Drago verliest tourkaart
Lees ook:White verliest in decider
Lees ook:WK: McGill verslaat Maguire in decider, Higgins door
Lees ook:WK: Dott voorkomt nachtwerk tegen Ebdon

Eén reactie op “Ebdon wint nachtelijke thriller

  1. PB

    Wat een comeback van Ebdon 8-2 en 9-3 achter, ombuigen tot een 10-9 winst. Ik kan niet wachten tot het WK zaterdag begint, hopelijk met Ebdon bij de laatste 32 !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.