Categorie: "China Open"

China Open: Ding wint 5e titel van seizoen

Ding Junhui heeft vanmiddag op het China Open zijn vijfde titel van het seizoen gewonnen en daarmee het record van Stephen Hendry geëvenaard.

De Schotse legende won vijf toernooien in het seizoen 1990-’91. Wat Hendry’s prestatie onderscheidt, is het feit dat hij de vijf titels op rij wist te winnen.

Ding versloeg vandaag in een onverwacht eenzijdige finale Neil Robertson, die het toernooi vorig jaar had gewonnen. Na 7-2 vanochtend werd het 10-5.

china open 2014 - ding trophy

…Ding wint het China Open voor de tweede keer sinds 2005…

China Open: Titel voor Robertson of Ding?

Voor een toernooi waar Ronnie O’Sullivan niet aan de start verschijnt, is Neil Robertson tegen Ding Junhui natuurlijk de absolute droomfinale.

De Australiër, die titelverdediger is, en de Chinees, die het toernooi in 2005 won, starten vanochtend (8.30 uur) aan hun finale van het China Open.

Naast O’Sullivan, die nu eenmaal niet alle toernooien speelt, zijn Robertson en Ding dit seizoen de dominante spelers. De negen rankingevents tot nu toe kenden pas één finale (de PTC Grand Final vorige week) waarin geen van beiden speelde.

china open 2014 - robertson-carter

…Robertson, hier in de halve finale tegen Carter, is de titelverdediger…

China Open: Ding beëindigt Dunns sprookje

De sprookjesachtige opmars die Mike Dunn tot in de halve finales van het China Open bracht, is vanmiddag aan zijn einde gekomen.

De als 73e gerangschikte Dunn, spelend in de eerste halve finale van zijn 20-jarige profcarrière, verloor kansloos van Ding Junhui, 6-0.

Dunn kwam in vier van de zes frames weliwaar eerst op voorsprong, maar kwam kwaliteit te kort tegen Ding, die in de finale Neil Robertson treft.

china open 2014 - ding-dunn

…Ding roept de opmars van Dunn hardhandig een halt toe, 6-0…

China Open: Titelverdediger Robertson in finale

Neil Robertson is nog één zege verwijderd van een succesvolle verdediging van zijn China Open-titel. Hij plaatste zich vanochtend voor de finale.

Robertson, die de afgelopen dagen duidelijk last had van een griepaanval, speelde zijn beste partij van de week en versloeg Ali Carter met 6-2.

In de finale morgen wordt Ding Junhui of Mike Dunn zijn tegenstander.

china open 2014 - robertson-carter

…Robertson verslaat Carter en staat weer in de finale van het China Open

China Open: Dunn stuurt Selby naar huis

De grootste verrassing van het China Open: Mike Dunn, voor het eerst in de kwartfinales van een rankingevent, schakelt Mark Selby uit.

Dunn won vanmiddag volkomen onverwacht met 5-3 en plaatste zich zo voor de semifinales, waarin zaterdagmiddag Ding Junhui zijn opponent is.

Ding, die hier in 2005 zijn eerste titel won, klopte Mark King met 5-2.

china open 2014 - selby-dunn

…Selby verliest in de kwartfinales verrassend van Dun, 3-5…

China Open: Robertson, Carter naar halve finales

Titelverdediger Neil Robertson neemt het zaterdagochtend in de eerste halve finale van het China Open op tegen Ali Carter.

Robertson won vanochtend zijn kwartfinale tegen Graeme Dott met 5-3. Carter zette tegelijkertijd tegen Ricky Walden dezelfde uitslag neer.

De twee resterende kwartfinales in Beijing starten zo meteen om 13.30 uur: Mike Dunn tegen Mark Selby en Ding Junhui tegen Mark King.

china open 2014 - robertson-dott

…Dott kijkt niet als Robertson hun kwartfinalepartij naar zijn hand zet…

China Open: Top-3 in kwartfinales

Met Neil Robertson, Mark Selby en Ding Junhui staat vrijdag de top-3 van de wereldranglijst in de kwartfinales van het China Open in Beijing.

Titelverdediger Robertson won donderdag wéér met 5-4, dit keer van Yu Delu. Robertson kwam 3-4 achter maar begon toen zijn beste spel te spelen.

Duidelijk is wel dat Yu, die vorige week Ronnie O’Sullivan klopte, over zeven dagen een uiterst lastige opponent wordt voor Luca Brecel in de WK-kwalificatie.

china open 2014 - yu-robertson

…Een week na zijn zege op O’Sullivan brengt Yu ook Robertson in het nauw…

China Open: Brecel loopt kwartfinales mis

Luca Brecel is er vanochtend in Beijing niet in geslaagd zich voor de tweede keer voor de kwartfinales van een Main Tour-event te plaatsen.

Brecel verloor bij de laatste 16 van het China Open met 2-5 van Graeme Dott.

Ondanks een break van 47 van Dott won Brecel nog wel het openingsframe. Dott pakte de volgende drie frames, met nog een 47 als hoogste break.

uk champ 2012 - brecel-walden

…Brecel [achiefbeeld] verliest op het China Open met 2-5 van Dott…

China Open: Robertson weer met veel moeite

Opnieuw is titelverdediger Neil Robertson slechts met veel pijn en moeite een ronde verder gekomen op het China Open in Beijing.

Net als in de openingsronde tegen Anthony Hamilton verspeelde Robertson vandaag tegen Mark Williams een 4-2 voorsprong, maar won wel weer met 5-4.

Robertson miste op 4-2 een simpele matchball roze in een middenpocket, waarna Williams zowaar in zijn kansen begon te geloven. Ook andere toppers als Ding Junhui en Mark Selby zitten bij de laatste 16, maar Marco Fu ligt eruit.

china open 2014 - robertson-williams

…Robertson blijft in de race om zijn China Open-titel te verdedigen…

China Open: Brecel door, Trump eruit

luca brecelLuca Brecel staat in de achtste finales van het China Open.

De 19-jarige Vlaming won vanochtend in Beijing overtuigend van Dominic Dale. Het werd 5-1, waarbij Brecel een hoogste break van 84 scoorde in het slotframe.

Bij de laatste 16 wordt Graeme Dott of Dave Harold donderdagochtend zijn volgende tegenstander.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Brecel de laatste 16 haalt. Hij vergroot zo zijn kansen om in de top-64 van de wereldranglijst te eindigen.

Voor Judd Trump daarentegen zit het avontuur in China erop.