Categorie: "China Open"

China Open: Wilson wordt vader en wint op één dag

Het eerste wat opvalt in de uitslagen van de kwalificatiewedstrijden van de China Open, die gisteren hun tweede en laatste dag ingingen, is dat Kyren Wilson gespeeld heeft. De jonge Engelsman is gistermorgen vroeg vader geworden van een zoontje en stond enkele uren later toch weer aan de snookertafel. Als geboortecadeautje brengt hij wel een overwinning mee naar huis, met 5-3 zet hij de amateur Matthew Day opzij.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

China Open: Mark Allen naar huis gestuurd

In de kwalificatiereeks voor de China Open, heeft Mark Allen verloren van Michael Leslie, met 5-1. Allen pakte het openingsframe, ondanks een 53-break van Leslie. Hierna kwam Alleen echter niet meer goed in zijn spel. Met een break 70 en een aantal kleinere breaks wist Leslie zijn spot voor het hoofdtoernooi te pakken.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

China Open: Ding wint 5e titel van seizoen

Ding Junhui heeft vanmiddag op het China Open zijn vijfde titel van het seizoen gewonnen en daarmee het record van Stephen Hendry geëvenaard.

De Schotse legende won vijf toernooien in het seizoen 1990-’91. Wat Hendry’s prestatie onderscheidt, is het feit dat hij de vijf titels op rij wist te winnen.

Ding versloeg vandaag in een onverwacht eenzijdige finale Neil Robertson, die het toernooi vorig jaar had gewonnen. Na 7-2 vanochtend werd het 10-5.

china open 2014 - ding trophy

…Ding wint het China Open voor de tweede keer sinds 2005…

China Open: Titel voor Robertson of Ding?

Voor een toernooi waar Ronnie O’Sullivan niet aan de start verschijnt, is Neil Robertson tegen Ding Junhui natuurlijk de absolute droomfinale.

De Australiër, die titelverdediger is, en de Chinees, die het toernooi in 2005 won, starten vanochtend (8.30 uur) aan hun finale van het China Open.

Naast O’Sullivan, die nu eenmaal niet alle toernooien speelt, zijn Robertson en Ding dit seizoen de dominante spelers. De negen rankingevents tot nu toe kenden pas één finale (de PTC Grand Final vorige week) waarin geen van beiden speelde.

china open 2014 - robertson-carter

…Robertson, hier in de halve finale tegen Carter, is de titelverdediger…

China Open: Ding beëindigt Dunns sprookje

De sprookjesachtige opmars die Mike Dunn tot in de halve finales van het China Open bracht, is vanmiddag aan zijn einde gekomen.

De als 73e gerangschikte Dunn, spelend in de eerste halve finale van zijn 20-jarige profcarrière, verloor kansloos van Ding Junhui, 6-0.

Dunn kwam in vier van de zes frames weliwaar eerst op voorsprong, maar kwam kwaliteit te kort tegen Ding, die in de finale Neil Robertson treft.

china open 2014 - ding-dunn

…Ding roept de opmars van Dunn hardhandig een halt toe, 6-0…

China Open: Titelverdediger Robertson in finale

Neil Robertson is nog één zege verwijderd van een succesvolle verdediging van zijn China Open-titel. Hij plaatste zich vanochtend voor de finale.

Robertson, die de afgelopen dagen duidelijk last had van een griepaanval, speelde zijn beste partij van de week en versloeg Ali Carter met 6-2.

In de finale morgen wordt Ding Junhui of Mike Dunn zijn tegenstander.

china open 2014 - robertson-carter

…Robertson verslaat Carter en staat weer in de finale van het China Open

China Open: Dunn stuurt Selby naar huis

De grootste verrassing van het China Open: Mike Dunn, voor het eerst in de kwartfinales van een rankingevent, schakelt Mark Selby uit.

Dunn won vanmiddag volkomen onverwacht met 5-3 en plaatste zich zo voor de semifinales, waarin zaterdagmiddag Ding Junhui zijn opponent is.

Ding, die hier in 2005 zijn eerste titel won, klopte Mark King met 5-2.

china open 2014 - selby-dunn

…Selby verliest in de kwartfinales verrassend van Dun, 3-5…

China Open: Robertson, Carter naar halve finales

Titelverdediger Neil Robertson neemt het zaterdagochtend in de eerste halve finale van het China Open op tegen Ali Carter.

Robertson won vanochtend zijn kwartfinale tegen Graeme Dott met 5-3. Carter zette tegelijkertijd tegen Ricky Walden dezelfde uitslag neer.

De twee resterende kwartfinales in Beijing starten zo meteen om 13.30 uur: Mike Dunn tegen Mark Selby en Ding Junhui tegen Mark King.

china open 2014 - robertson-dott

…Dott kijkt niet als Robertson hun kwartfinalepartij naar zijn hand zet…