Categorie: "BE Toernooien"

België 2e bij Challenge Cup

Tijdens de interland in Leuven waar België voor het eerst aan mee deed, de Challenge Cup, is het gastland tweede geworden. België speelde bij de heren met Jurian Heusdens, Jurgen van Roy, Tomasz Skalski en Peter Bullen. Bij de Masters speelde de Belgen met Steve Lambrechts, Rene Hemelsoet, Mario van Herk en Rudy Poelmans.

european tour 3 2012 - heusdens-selby

Archieffoto van Jurian Heusdens

Luca Brecel wint Merode Open 2014

Luca Brecel heeft zijn goede vorm opnieuw bewezen door in de finale van de Open Merode te winnen van een sterk spelende Jurgen van den Bossche. Brecel had in de halve finale met 4-2 van Alain Vandersteen gewonnen. Van den Bossche had in zijn halve finale met 4-1 Tom de Wit opzij gezet.

LUCA1

Van Velthoven uitgeschakeld op Merode Open

Titelverdediger Yvan van Velthoven is er zaterdag niet in geslaagd door de groepsfase te geraken van de Merode Open. Hij eindigde als tweede in zijn poule, na een verliespartij tegen Thomas Broeckx. Ook zijn teamgenoot Alain Vandersteen verloor een partij in de poulefase, tegen Koen Jansen, maar wist zich toch als eerste van de poule te plaatsen.

Van Velthoven en Vandersteen

Van Velthoven en Vandersteen

Callenge Cup

In Leuven wordt op 12 en 13 september een landenwedstrijd gespeeld door Frankrijk, Noord-Ierland, Noord-Ierland en België: de Challenge Cup.

Voor de eerste keer is België uitgenodigd voor de Challenge Cup, dit is een interland met ploegen van de landen Frankrijk, Ierland, Noord-Ierland en nu dus ook België.

Brecel wint ook 4e Hypro cup

Luca Brecel wint met 3-2 van Kevin van Hove in de finale van het 4e weekend van de Hyprocup. Ook het vorige weekend kwamen beide spelers elkaar pas in de finale tegen, ook toen trok Brecel aan het langste eind.

uk champ 2012 - brecel-walden 7

Brecel haalde de finale door in de poulefase slechts 2 frames te laten liggen en in de knockoutfase geen één. Brecel won van Mario van Herk in de halve finale en van Kevin van den Broeck in de kwartfinale, beide dus met 3-0. Van Hove won in de halve finale met 3-0 van Alain Vandersteen en met 3-1 in de kwartfinale van Johny Moermans. De hoogste break dit weekend staat ook op naam van Van Hove met 110.

Het vijfde en laatste Hyprocup-weekend staat gepland voor 2, 8 en 9 augustus. Inschrijven kan nog, via deze link.

Open Merode 2014 in de startblokken

Terwijl iedereen op het strand ligt te zonnen, wordt er in Turnhout hard gewerkt aan de voorbereiding op de Open Merode 2014. De voorrondes starten al op 9 augustus, de finaledag staat gepland voor 31 augustus. Voor de voorrondes heb je de keuze uit maar liefst 10 kwalificatiedata. Allicht valt er om je vakantie heen iets te plannen!

Inschrijven is nog mogelijk tot 2 augustus. Voor meer informatie zie hier de affiche en hier de website van Merode.
De Open Merode kent altijd een stevig deelnemersveld. In 2013 werd de finale tussen Björn Haneveer en Yvan van Velthoven gewonnen door van Velthoven met 5-2.

Yvan van Velthoven, winnaar van de Open Merode 2013

Yvan van Velthoven, winnaar van de Open Merode 2013

 

Brecel, Jans opnieuw Belgische kampioenen

european tour 2013 7 - brecel-carter 4Luca Brecel is vanavond in Dilsen-Stokkem voor de derde keer Belgisch kampioen geworden.

In een herhaling van de finale van vorig jaar was Brecel andermaal te sterk voor Yvan Van Velthoven. Het werd na een spannende strijd 7-5. Brecel pakte ook in 2010 al eens de nationale snookertitel.

In het vrouwentoernooi wist Wendy Jans haar titel ook succesvol te verdedigen. Zij liet uitdaagster Cathy Dehaene geen kans, 4-0.

Onder meer met een break van 78 kwam Van Velthoven eerst op een 0-2 voorsprong voordat Brecel het commando overnam.