Categorie: "BE Toernooien"

Brecel, Jans opnieuw Belgische kampioenen

european tour 2013 7 - brecel-carter 4Luca Brecel is vanavond in Dilsen-Stokkem voor de derde keer Belgisch kampioen geworden.

In een herhaling van de finale van vorig jaar was Brecel andermaal te sterk voor Yvan Van Velthoven. Het werd na een spannende strijd 7-5. Brecel pakte ook in 2010 al eens de nationale snookertitel.

In het vrouwentoernooi wist Wendy Jans haar titel ook succesvol te verdedigen. Zij liet uitdaagster Cathy Dehaene geen kans, 4-0.

Onder meer met een break van 78 kwam Van Velthoven eerst op een 0-2 voorsprong voordat Brecel het commando overnam.

BK: Brecel met machtsvertoon naar finale

Met veel machtsvertoon heeft titelverdediger Luca Brecel zich dit weekend geplaatst voor de finale van het Belgisch Kampioenschap 2014.

In de halve finale won Brecel zondagavond met 6-2 van Kevin Van Hove. Tot dan verloor hij in drie partijen geen enkel frame en liet vijf centuries aantekenen.

Vooral zijn achtste finale tegen René Hemelsoet was imposant: het werd 5-0 met achtereenvolgende breaks van 50, 103, 124, 103 en 80.

uk champ 2012 - brecel-walden

…Brecel heeft nog één zege nodig voor zijn derde BK-titel bij de mannen…

Van Velthoven pakt Belgische masters-titel

snooker symboolfotoDe eerste Belgisch kampioen van 2014 is bekend: Yvan Van Velthoven schreef vandaag in Lanklaar het masters-toernooi voor 40-plussers op zijn naam.

Van Velthoven won de finale met 5-2 van Steve Lambrechts, die nog wel het openingsframe pakte en later op 2-2 kwam.

Van Velthoven, die vier 30+-breaks scoorde, won ook in 2012 al eens de masters-titel; in datzelfde jaar eiste hij ook het kampioenschap bij de mannen op.

De finales in de andere categorieën van het BK vinden op 24 en 25 mei plaats.

BK: Mannentoernooi start zaterdag

logo bbsa (new)Het Belgisch Kampioenschap snooker 2014 gaat zaterdag in Lanklaar zijn tweede weekend in.

Dat betekent de start van het mannentoernooi, waaraan 144 spelers deelnemen. De grote namen komen pas vanaf volgend weekend in actie.

De masters 40+ begonnen afgelopen zondag en zijn morgen al toe aan de finale. Daarin speelt Steve Lambrechts tegen Yvan Van Velthoven.

Ook de vrouwen begonnen afgelopen weekend al – en krijgen dezelfde finale (op 25 mei) als in de afgelopen twee jaar: Wendy Jans tegen Cathy Dehaene.

Jans plaatste zich zonder frameverlies voor de eindstrijd.

European Tour: Rotterdam, Antwerpen onzeker

De European Tour telt komend seizoen slechts zes toernooien, en het is maar zeer de vraag of er ook weer in Rotterdam en Antwerpen wordt gespeeld.

In de voorlopige kalender van World Snooker zijn vijf van de zes speelsteden inmiddels ingevuld – maar Rotterdam en Antwerpen zitten daar niet bij.

Alleen het vijfde toernooi – van 11 tot en met 14 december – staat nog open.

euro tour 2 2013 - williams-selby

…Williams won vorig jaar het Rotterdam Open. Keert het event in 2014 terug?…

BR 5: Brecel nipt voorbij Haneveer

luca brecelMet een knappe comeback heeft Luca Brecel vanavond in Genk de finale van Belgium Ranking 5 tegen zijn oude leermeester Björn Haneveer weten te winnen.

Haneveer, die eind 2011 afscheid nam van de Main Tour, kwam na drie 80+-breaks op een 2-4 voorsprong.

Maar Brecel knokte terug en maakte met twee 60+-breaks gelijk. In de decider wist de 19-jarige de zege te grijpen – op de zwarte bal.

Brecel sierde de finale bovendien op met een break van 104.

Jurgen Van Roy overtuigt op Belgium Ranking 4

logo bbsa (new)Jurgen Van Roy heeft zondag bij Quality Snooker in Zele het vierde Belgium Ranking-event gewonnen.

In de finale was Van Roy oppermachtig tegen Guy Hendrickx en gunde zijn opponent geen frame, 5-0.

Op weg naar de finale had Van Roy onder anderen Mario Van Herk (3-2), Tomasz Skalski (4-3) en – in de halve finales – Tom De Wit (4-1) verslagen.

In de andere semifinale was Hendrickx te sterk geweest voor Kevin Van Hove, 4-3.

Antwerp Open: Gelukkig hebben we de beelden nog!

Een fraai snookerweekend in Antwerpen zit er weer op. Net als in voorgaande jaren was het Antwerp Open een groot succes, en met een spectaculaire finale.

Onder anderen winnaar Mark Selby komt aan het woord in de afsluitende video, die namens Antwerpen als Europese sporthoofdstad 2013 is gemaakt.

EBSA Qualifying Tour: 12 finalisten bekend

snooker symboolfotoSteven Hallworth heeft zondagavond in Antwerpen het vierde en laatste event uit de EBSA Qualifying Tour gewonnen.

In de finale versloeg hij Duane Jones nipt met 3-2.

In de halve finale won Hallworth ook met 3-2, van Michael Tomlinson. Tom De Wit was de enige Europeaan van het vasteland in de kwartfinales; hij verloor met 2-3 van Jones.

Dankzij de zege heeft Hallworth zich nu definitief geplaatst voor het eindtoernooi in Sheffield, waar 12 spelers gaan strijden om drie Main Tour-tickets.

Hallworth was door zijn hoge klassering na de eerste drie events al bijna verzekerd van het eindtoernooi. Hij eindigt de tour nu als derde.

Koploper is Ian Glover, die vorige week in Gloucester de Amateur Cup won.

Antwerp Open: Selby klopt O’Sullivan wéér na comeback

Mark Selby is de nieuwe Antwerp Open-kampioen. Hij versloeg vanavond in de finale in de Lotto Arena Ronnie O’Sullivan na een 1-3 achterstand met 4-3.

Ook in de decider kwam Selby van een achterstand terug. O’Sullivan miste bij zijn eerste kans op 36 zwart vanaf de spot. Selby scoorde toen een beslissende 77.

Het is niet voor het eerst dat Selby een finale tegen O’Sullivan vanuit een schier kansloos lijkende achterstand nog weet te winnen. Eerder deed hij het op het Welsh Open in 2008 (van 5-8 naar 9-8) en op The Masters in 2010 (van 6-9 naar 10-9).

european tour 2013 7 - selby trophy 2

…Selby wint in Antwerpen, zijn vijfde PTC-zege…