Categorie: "BE Toernooien"

BR 5: Brecel nipt voorbij Haneveer

luca brecelMet een knappe comeback heeft Luca Brecel vanavond in Genk de finale van Belgium Ranking 5 tegen zijn oude leermeester Björn Haneveer weten te winnen.

Haneveer, die eind 2011 afscheid nam van de Main Tour, kwam na drie 80+-breaks op een 2-4 voorsprong.

Maar Brecel knokte terug en maakte met twee 60+-breaks gelijk. In de decider wist de 19-jarige de zege te grijpen – op de zwarte bal.

Brecel sierde de finale bovendien op met een break van 104.

Jurgen Van Roy overtuigt op Belgium Ranking 4

logo bbsa (new)Jurgen Van Roy heeft zondag bij Quality Snooker in Zele het vierde Belgium Ranking-event gewonnen.

In de finale was Van Roy oppermachtig tegen Guy Hendrickx en gunde zijn opponent geen frame, 5-0.

Op weg naar de finale had Van Roy onder anderen Mario Van Herk (3-2), Tomasz Skalski (4-3) en – in de halve finales – Tom De Wit (4-1) verslagen.

In de andere semifinale was Hendrickx te sterk geweest voor Kevin Van Hove, 4-3.

Antwerp Open: Gelukkig hebben we de beelden nog!

Een fraai snookerweekend in Antwerpen zit er weer op. Net als in voorgaande jaren was het Antwerp Open een groot succes, en met een spectaculaire finale.

Onder anderen winnaar Mark Selby komt aan het woord in de afsluitende video, die namens Antwerpen als Europese sporthoofdstad 2013 is gemaakt.

EBSA Qualifying Tour: 12 finalisten bekend

snooker symboolfotoSteven Hallworth heeft zondagavond in Antwerpen het vierde en laatste event uit de EBSA Qualifying Tour gewonnen.

In de finale versloeg hij Duane Jones nipt met 3-2.

In de halve finale won Hallworth ook met 3-2, van Michael Tomlinson. Tom De Wit was de enige Europeaan van het vasteland in de kwartfinales; hij verloor met 2-3 van Jones.

Dankzij de zege heeft Hallworth zich nu definitief geplaatst voor het eindtoernooi in Sheffield, waar 12 spelers gaan strijden om drie Main Tour-tickets.

Hallworth was door zijn hoge klassering na de eerste drie events al bijna verzekerd van het eindtoernooi. Hij eindigt de tour nu als derde.

Koploper is Ian Glover, die vorige week in Gloucester de Amateur Cup won.

Antwerp Open: Selby klopt O’Sullivan wéér na comeback

Mark Selby is de nieuwe Antwerp Open-kampioen. Hij versloeg vanavond in de finale in de Lotto Arena Ronnie O’Sullivan na een 1-3 achterstand met 4-3.

Ook in de decider kwam Selby van een achterstand terug. O’Sullivan miste bij zijn eerste kans op 36 zwart vanaf de spot. Selby scoorde toen een beslissende 77.

Het is niet voor het eerst dat Selby een finale tegen O’Sullivan vanuit een schier kansloos lijkende achterstand nog weet te winnen. Eerder deed hij het op het Welsh Open in 2008 (van 5-8 naar 9-8) en op The Masters in 2010 (van 6-9 naar 10-9).

european tour 2013 7 - selby trophy 2

…Selby wint in Antwerpen, zijn vijfde PTC-zege…

European Tour 7: O’Sullivan tegen Selby in finale

Het Antwerp Open krijgt opnieuw een finale om van te watertanden: vanavond staan Ronnie O’Sullivan en Mark Selby tegenover elkaar in de eindstrijd.

O’Sullivan verloor in 2011 in een fantastische finale met 3-4 tegen Judd Trump. Selby verloor vorig jaar van een geweldige Mark Allen, die drie centuries scoorde, 1-4.

O’Sullivan schakelde vanmiddag in de halve finales Ben Woollaston uit met 4-2. Selby zette een identiek resultaat neer tegen Jack Lisowski. De finale begint om 20.00 uur.

european tour 2013 7 - o'sullivan-woollaston

…O’Sullivan bereikt via Woollaston de finale in Antwerpen…

European Tour 7: Maximumbreak helpt Trump niet

Zijn eerste 147 heeft Judd Trump gisteravond niet vrolijk kunnen stemmen: hij verloor de partij in de derde ronde van European Tour 7 tegen Mark Selby, 3-4.

Trump maakte de maximumbreak in het derde frame, toen hij al met 0-2 achter stond. Selby liep uit naar 1-3, voordat Trump dankzij breaks van 74 en 104 gelijk maakte.

In de decider had Selby met een winnende break van 80 weer het overwicht.

european tour 2013 7 - trump-selby

…Trump pot de laatste zwarte bal voor zijn eerste 147…

Kijktip: Luca Brecel tegen Ali Carter op tv

luca brecelSnookerfans die niet zelf in Antwerpen aanwezig zijn, kunnen vanmiddag Luca Brecel tegen Ali Carter live op tv zien.

Eurosport gaat de partij uit de tweede ronde van European Tour 7 rechtstreeks uitzenden, in principe vanaf 17.00 uur.

De feitelijke start van de partij hangt echter af van het verloop van Mark Williams tegen Barry Pinches, die momenteel op de tv-tafel in actie zijn. Tussenstand is 1-0 voor Williams.

Brecel had vanochtend een bye in de eerste ronde, Carter versloeg Elliot Slessor met 4-0.

European Tour 7: Antwerpen in spotlights

De komende drie dagen staat Antwerpen in de schijnwerpers van de internationale snooker-community: Het hoofdtoernooi van European Tour 7 is begonnen.

Tijdens de donderdag gespeelde voorrondes wisten zich helaas geen Nederlandse of Belgische amateurs te plaatsen, maar enkele kwamen er wel dichtbij.

Dat gold vooral voor Wendy Jans, wereldkampioene bij de IBSF, die gisteravond pas in de beslissende ronde met 3-4 moest buigen voor James Silverwood.

european tour 2013 7 - williams-hallworth

…Williams opent momenteel het hoofdtoernooi in Antwerpen…

EBSA Qualifying Tour: Beslissing valt in Antwerpen

snooker symboolfotoTegelijkertijd met de voorronde voor European Tour 7 start vandaag in Antwerpen het vierde en laatste EBSA Qualifying Tour-event, beter bekend als de Amateur Cup.

Hier wordt bepaald welke 12 spelers naar het eindtoernooi gaan, waar drie Main Tour-tickets worden verdeeld.

De Amateur Cup was ooit bedoeld was om meer spelers van het Europese vasteland naar de Main Tour te laten doorstromen, maar van die opzet is niets meer over: ook hier is het Verenigd Koninkrijk dominant.

Na drie van de vier events zijn slechts 3 spelers in de top-40 afkomstig van het continent: naast Jurian Heusdens en Hans Blanckaert is dat Andreas Ploner uit Oostenrijk.