Categorie: "BE Toernooien"

Callenge Cup

In Leuven wordt op 12 en 13 september een landenwedstrijd gespeeld door Frankrijk, Noord-Ierland, Noord-Ierland en België: de Challenge Cup.

Voor de eerste keer is België uitgenodigd voor de Challenge Cup, dit is een interland met ploegen van de landen Frankrijk, Ierland, Noord-Ierland en nu dus ook België.

Brecel wint ook 4e Hypro cup

Luca Brecel wint met 3-2 van Kevin van Hove in de finale van het 4e weekend van de Hyprocup. Ook het vorige weekend kwamen beide spelers elkaar pas in de finale tegen, ook toen trok Brecel aan het langste eind.

uk champ 2012 - brecel-walden 7

Brecel haalde de finale door in de poulefase slechts 2 frames te laten liggen en in de knockoutfase geen één. Brecel won van Mario van Herk in de halve finale en van Kevin van den Broeck in de kwartfinale, beide dus met 3-0. Van Hove won in de halve finale met 3-0 van Alain Vandersteen en met 3-1 in de kwartfinale van Johny Moermans. De hoogste break dit weekend staat ook op naam van Van Hove met 110.

Het vijfde en laatste Hyprocup-weekend staat gepland voor 2, 8 en 9 augustus. Inschrijven kan nog, via deze link.

Open Merode 2014 in de startblokken

Terwijl iedereen op het strand ligt te zonnen, wordt er in Turnhout hard gewerkt aan de voorbereiding op de Open Merode 2014. De voorrondes starten al op 9 augustus, de finaledag staat gepland voor 31 augustus. Voor de voorrondes heb je de keuze uit maar liefst 10 kwalificatiedata. Allicht valt er om je vakantie heen iets te plannen!

Inschrijven is nog mogelijk tot 2 augustus. Voor meer informatie zie hier de affiche en hier de website van Merode.
De Open Merode kent altijd een stevig deelnemersveld. In 2013 werd de finale tussen Björn Haneveer en Yvan van Velthoven gewonnen door van Velthoven met 5-2.

Yvan van Velthoven, winnaar van de Open Merode 2013

Yvan van Velthoven, winnaar van de Open Merode 2013

 

Brecel, Jans opnieuw Belgische kampioenen

european tour 2013 7 - brecel-carter 4Luca Brecel is vanavond in Dilsen-Stokkem voor de derde keer Belgisch kampioen geworden.

In een herhaling van de finale van vorig jaar was Brecel andermaal te sterk voor Yvan Van Velthoven. Het werd na een spannende strijd 7-5. Brecel pakte ook in 2010 al eens de nationale snookertitel.

In het vrouwentoernooi wist Wendy Jans haar titel ook succesvol te verdedigen. Zij liet uitdaagster Cathy Dehaene geen kans, 4-0.

Onder meer met een break van 78 kwam Van Velthoven eerst op een 0-2 voorsprong voordat Brecel het commando overnam.

BK: Brecel met machtsvertoon naar finale

Met veel machtsvertoon heeft titelverdediger Luca Brecel zich dit weekend geplaatst voor de finale van het Belgisch Kampioenschap 2014.

In de halve finale won Brecel zondagavond met 6-2 van Kevin Van Hove. Tot dan verloor hij in drie partijen geen enkel frame en liet vijf centuries aantekenen.

Vooral zijn achtste finale tegen René Hemelsoet was imposant: het werd 5-0 met achtereenvolgende breaks van 50, 103, 124, 103 en 80.

uk champ 2012 - brecel-walden

…Brecel heeft nog één zege nodig voor zijn derde BK-titel bij de mannen…

Van Velthoven pakt Belgische masters-titel

snooker symboolfotoDe eerste Belgisch kampioen van 2014 is bekend: Yvan Van Velthoven schreef vandaag in Lanklaar het masters-toernooi voor 40-plussers op zijn naam.

Van Velthoven won de finale met 5-2 van Steve Lambrechts, die nog wel het openingsframe pakte en later op 2-2 kwam.

Van Velthoven, die vier 30+-breaks scoorde, won ook in 2012 al eens de masters-titel; in datzelfde jaar eiste hij ook het kampioenschap bij de mannen op.

De finales in de andere categorieën van het BK vinden op 24 en 25 mei plaats.

BK: Mannentoernooi start zaterdag

logo bbsa (new)Het Belgisch Kampioenschap snooker 2014 gaat zaterdag in Lanklaar zijn tweede weekend in.

Dat betekent de start van het mannentoernooi, waaraan 144 spelers deelnemen. De grote namen komen pas vanaf volgend weekend in actie.

De masters 40+ begonnen afgelopen zondag en zijn morgen al toe aan de finale. Daarin speelt Steve Lambrechts tegen Yvan Van Velthoven.

Ook de vrouwen begonnen afgelopen weekend al – en krijgen dezelfde finale (op 25 mei) als in de afgelopen twee jaar: Wendy Jans tegen Cathy Dehaene.

Jans plaatste zich zonder frameverlies voor de eindstrijd.

European Tour: Rotterdam, Antwerpen onzeker

De European Tour telt komend seizoen slechts zes toernooien, en het is maar zeer de vraag of er ook weer in Rotterdam en Antwerpen wordt gespeeld.

In de voorlopige kalender van World Snooker zijn vijf van de zes speelsteden inmiddels ingevuld – maar Rotterdam en Antwerpen zitten daar niet bij.

Alleen het vijfde toernooi – van 11 tot en met 14 december – staat nog open.

euro tour 2 2013 - williams-selby

…Williams won vorig jaar het Rotterdam Open. Keert het event in 2014 terug?…