Categorie: "Wuxi Classic"

Hearn hekelt trage uitbetaling prijsgeld door China

Barry Hearn noemt het “disgraceful” dat spelers tot wel 10 weken moeten wachten op prijsgeld dat ze in China hebben gewonnen.

“We oefenen voortdurend druk uit op de Chinese autoriteiten”, zegt de baas van World Snooker nadat diverse spelers zich hebben beklaagd over de wachttijd.

Volgens Hearn is het probleem dat elke uitbetaling van prijsgeld (in iedere sport) eerst door de Chinese overheid geaccordeerd moet worden.

china open 2012 - ebdon trophy

…Wanneer kreeg Ebdon zijn prijgeld van het China Open in 2012?…

Wuxi Classic: Perry schakelt Ding uit

Joe Perry blijft maar winnen in China. Na zijn toernooizege op de Yixing Open afgelopen weekend staat hij nu alweer in de achtste finales van de Wuxi Classic.

Vanmiddag versloeg Perry de grote favoriet van het thuispubliek, Ding Junhui, met duidelijke cijfers: 5-1. In de volgende ronde is David Gilbert zijn opponent.

Van de top-10 zijn er nog maar twee spelers over: John Higgins en Neil Robertson.

wuxi classic 2013 - ding-perry

…Ding gaat ook dit jaar zijn thuistoernooi in Wuxi niet winnen…

Wuxi Classic: Ook Trump en Allen naar huis

Na titelverdediger Ricky Walden gisteren zijn vandaag ook Judd Trump en Mark Allen al in de openingsronde van de Wuxi Classic in China uitgeschakeld.

Trump speelde zeer teleurstellend en ging met 2-5 onderuit tegen Li Hang. Allen sleepte er tegen Peter Lines nog wel een decider uit maar verloor die, en dus de partij met 4-5.

Neil Robertson won wel. Tegen Zhu Yinghui – de wildcard die gisteren Reanne Evans versloeg – won de Australiër zonder al te veel problemen met 5-2.

wuxi classic 2013 - li-trump

…Li op weg naar een verrassende maar verdiende zege op Trump…

Wuxi Classic: White klopt titelverdediger Walden

Met een van zijn meest aansprekende zeges van de afgelopen seizoenen heeft Jimmy White vanochtend Ricky Walden uitgeschakeld op de Wuxi Classic.

White versloeg de titelverdediger met 5-2 en ontmoet nu Robert Milkins of John Astley.

Na 1-1 liep White, die in totaal vier half-centuries scoorde, uit naar 4-1. Walden kwam terug met een 70, voordat White het zevende frame won vanuit 0-55 achterstand.

wuxi classic 2013 - white-walden

…White verrast titelverdediger Walden op de Wuxi Classic, 5-2…

Wuxi Classic: Avontuur Evans eindigt in wildcard-ronde

reanne evansHet gevreesde scenario is vannacht realiteit geworden: Reanne Evans verliest in de wildcard-ronde van de Wuxi Classic.

Evans was de eerste vrouw die zich voor het hoofdtoernooi van een Main Tour-event had weten te plaatsen. Volgens schema had ze tegen Neil Robertson gespeeld, maar dat duel komt er nu dus niet.

Evans had de pech bij loting een van de vier wildcard-partijen toegewezen te krijgen. Daarin verloor de 27-jarige Engelse met 2-5 van Zhu Yinghui.

Zhu kwam op 0-3 nadat Evans in twee van die drie frames eerst op voorsprong stond.

Sexe-duel Evans tegen Robertson op losse schroeven

reanne evans (small)Het is maar de vraag of de nu al veelbesproken battle of the sexes tussen Reanne Evans en Neil Robertson op de Wuxi Classic later deze maand in China er echt gaat komen.

Evans plaatste zich vorige maand als eerste vrouw voor het hoofdtoernooi van een mannen-rankingevent en lootte de wereldkampioen van 2010 in de eerste ronde…

… maar Evans moet nu eerst een wildcard-ronde tegen een lokale amateur spelen.

Dat heeft World Snooker bekendgemaakt. Ook Jimmy Robertson, Vinnie Calabrese en Adam Duffy zijn tot die vermaledijde wildcard-ronde veroordeeld.

Platte toernooien: Staat snooker op z’n kop?

snooker symboolfotoZo, de eerste ronde van een event met de zogenoemde “platte toernooistructuur” zit erop. Heeft de Wuxi Classic nu een revolutie teweeggebracht?

Nee. Het waren een paar bijzondere dagen in Gloucester, maar de nieuwe toernooiopzet die World Snooker dit seizoen voor veruit de meeste rankingevents heeft ingevoerd, lijkt het snooker niet op zijn kop te zetten.

In dit format moeten alle spelers, dus ook de toppers, meteen in de eerste ronde aan de bak. De top-64 loot daarbij tegen spelers die 65 tot 128 staan.

Laten we de gebeurtenissen even op een rijtje zetten.

- In de 63 gespeelde partijen (Ronnie O’Sullivan tegen Michael Wasley kwam te vervallen) won 15 keer de lager en 48 keer de hoger geplaatste speler.

- Van de top-16 verloren twee spelers: Mark Selby en Shaun Murphy. Titelverdediger Ricky Walden balanceerde op de rand van een nederlaag tegen Pankaj Advani maar won.

Evans hoopt dat tegenstander Robertson vliegtuig mist

Reanne Evans gelooft dat ze op de Wuxi Classic in China de eerste ronde tegen Neil Robertson best kan overleven. Namelijk met hulp van de Australiër zèlf.

Robertson staat bekend om zijn vergeetachtigheid en slordigheden: hij vergeet zijn schoenen mee te nemen naar het WK, stapt in de verkeerde trein op weg naar de Premier League, en denkt dat zijn Grand Prix-wedstrijd op een andere dag wordt gespeeld.

“Ik hoop dat hij dit keer zijn vlucht mist”, grapt Evans in de Herald Scotland.

ptc grand finals 2013 - robertson-ford

…Gaat Robertson het vliegtuig naar China missen?…

Wuxi Classic: Mislukte seizoensstart voor Luca Brecel

luca brecelLuca Brecel gaat in juni niet naar China voor de Wuxi Classic.

Brecel werd vanmiddag in Gloucester in de eerste ronde uitgeschakeld door Tian Pengfei, 3-5. Brecel heeft nu al sinds december geen partij meer gewonnen op de Main Tour.

Zijn laatste zege dateert van het PTC-toernooi in Ravenscraig, tegen dezelfde tegenstander van wie hij vandaag verloor.

Tian had de betere start. Hij won een scrappy openingsframe en een break van 55 hielp hem aan een 0-2 voorsprong. Daarna vond Brecel zijn draai en won dankzij breaks van 42, 57 en 74 drie frames op rij, 3-2.

Vervolgens nam Tian het initiatief weer over – en gaf dat niet meer uit handen.

Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent

De wereldkampioene bij de vrouwen heeft haar eerste zege in een rankingtoernooi bij de mannen te pakken. Reanne Evans won vanmiddag op de Wuxi Classic.

De 27-jarige Engelse won in de eerste ronde in Gloucester na een 0-3 achterstand met 5-4 van Thepchaiya Un-nooh. Ze speelt straks in China tegen Neil Robertson.

Evans speelde drie jaar geleden met een wild card op de Main Tour maar wist toen geen enkele wedstrijd te winnen. Sindsdien pakte ze wel af en toe een zege op het PTC-circuit, maar de overwinning vandaag is haar eerste in een volwaardig rankingevent.

wuxi classic 2013 - evans-un-nooh

…Evans gaat de decider tegen Un-nooh winnen, 5-4…