Categorie: "Snooker in België"

België 2e bij Challenge Cup

Tijdens de interland in Leuven waar België voor het eerst aan mee deed, de Challenge Cup, is het gastland tweede geworden. België speelde bij de heren met Jurian Heusdens, Jurgen van Roy, Tomasz Skalski en Peter Bullen. Bij de Masters speelde de Belgen met Steve Lambrechts, Rene Hemelsoet, Mario van Herk en Rudy Poelmans.

european tour 3 2012 - heusdens-selby

Archieffoto van Jurian Heusdens

Interconnect De Dieze weer op de snookerkalender

De Interconnect Open is weer terug op de kalender van de KNBB. De Interconnect Open was jarenlang één van de druk bezochte toernooien van Nederland maar is door verschillende oorzaken een aantal jaren niet georganiseerd.In 2012 werd het toernooi voor het laatst gehouden. In het weekend van 6, 7 en 8 december 2014 komt hier verandering in. 

logo interconnectlogo de dieze

Blanckaert eerste Belg op EBSA Order of Merit

De EBSA Order of Merit, zeg maar de ranglijst voor Europese amateurs, is weer gepubliceerd. Deze ranglijst houdt bij hoe de amateurs hebben gepresteerd op de European Tour events. Aan het eind van het seizoen mogen de 16 beste spelers zich melden voor een playoff, waar de nummers één en twee van deze playoff een main tour ticket verdienen.

Hans Blanckaert Furth 2014

Hans Blanckaert in actie
(c) Monique Limbos

Luca Brecel wint Merode Open 2014

Luca Brecel heeft zijn goede vorm opnieuw bewezen door in de finale van de Open Merode te winnen van een sterk spelende Jurgen van den Bossche. Brecel had in de halve finale met 4-2 van Alain Vandersteen gewonnen. Van den Bossche had in zijn halve finale met 4-1 Tom de Wit opzij gezet.

LUCA1

Van Velthoven uitgeschakeld op Merode Open

Titelverdediger Yvan van Velthoven is er zaterdag niet in geslaagd door de groepsfase te geraken van de Merode Open. Hij eindigde als tweede in zijn poule, na een verliespartij tegen Thomas Broeckx. Ook zijn teamgenoot Alain Vandersteen verloor een partij in de poulefase, tegen Koen Jansen, maar wist zich toch als eerste van de poule te plaatsen.

Van Velthoven en Vandersteen

Van Velthoven en Vandersteen

Sterk deelnemersveld Haags Open

52 spelers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Haags Open, waaronder de Britse titelverdediger Michael Giorgiou én de twee Belgische nieuwe eredivisie-spelers Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen.

De voltallige top-7 van de NSR heeft zich ook ingeschreven, waardoor de 8 geplaatste spelers een mooi lijstje wordt. Nederlands Kampioen Rene van Rijsbergen en de nummer 1 van de ranking Roy Stolk zijn aanwezig.

michael georgiou

Titelverdediger Michael Georgiou

Foto’s PHC Dag 3

Wederom is er vanuit Fürth een mooie verzameling foto’s gekomen, van de hand van Sandy Giet. Geniet mee!

Livescoring is hier en hier te volgen en Eurosport 2 zendt tot 15 uur uit. Vanaf 20 uur is de finale te volgen op Eurosport 1.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be