Categorie: "Snooker in België"

Sterk deelnemersveld Haags Open

52 spelers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Haags Open, waaronder de Britse titelverdediger Michael Giorgiou én de twee Belgische nieuwe eredivisie-spelers Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen.

De voltallige top-7 van de NSR heeft zich ook ingeschreven, waardoor de 8 geplaatste spelers een mooi lijstje wordt. Nederlands Kampioen Rene van Rijsbergen en de nummer 1 van de ranking Roy Stolk zijn aanwezig.

michael georgiou

Titelverdediger Michael Georgiou

Foto’s PHC Dag 3

Wederom is er vanuit Fürth een mooie verzameling foto’s gekomen, van de hand van Sandy Giet. Geniet mee!

Livescoring is hier en hier te volgen en Eurosport 2 zendt tot 15 uur uit. Vanaf 20 uur is de finale te volgen op Eurosport 1.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be

Dag 3 van de PHC: wat te verwachten?

Nu de eerste dag van de professionals er op zit, kijken we naar wat er vandaag op het programma staat. Belangrijk natuurlijk dat Hans Blanckaert rond 10 uur in actie gaat komen tegen Marco Fu.

masters 2012 - dott-higgins

Ook zullen de oud-wereldkampioenen John Higgins en Graeme Dott in actie komen. Het hele overzicht van de eerste ronde wedstrijden:

Dag 2 van de PHC: Brecel verliest in 6e ronde, Mehta scoort 147

“Onze” Luca Brecel heeft het tot de zesde ronde van de Paul Hunter Classic in Fürth geschopt. Hij verloor na een mooie wedstrijd van Mark Allen, met 4-2. Hiermee verdiend de Belg £.1917, wat gunstig is voor zijn plaatsing op de moneylist.

De man van de dag is natuurlijk Aditya Mehta, de eerste speler uit India die een officiële 147-break maakt. Deze break levert hem £.1500 op van de “rolling pot”. Mehta verloor zijn partij wel met 4-2 van Stephen Maguire.

Judd Trump maakte zijn laatste wedstrijd nog even spannend, maar wist zich door een 109-break in de decider tegen Mitchell Travis te plaatsen voor de zondag.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Faab verliest Europees debuut, Brecel ronde verder

Vandaag was de eerste volledige dag van de Paul Hunter Classic. Het memorial-toernooi, voor de veel te vroeg overleden Paul Hunter, wordt jaarlijks georganiseerd in Furth, Duitsland en is dit jaar het tweede toernooi van de European Tour 2014-2015. Vandaag kwamen alle amateurs in actie, vechtend voor een plaatsje bij de wedstrijden van de laatste 64, die op vrijdag en zaterdag gespeeld gaan worden.

Raymon Fabrie NK 2014

(c) Jerom Meeus

Voor het eerst sinds 1997 verscheen Raymon Fabrie weer op het Europese toneel. De Faab had een lastige tegenstander getroffen in Jordan Brown. Fabrie verloor de wedstrijd na lastig en geforceerd positiespel met 4-2.

Verder opvallend vandaag was dat de twee beste dames van Europa beide aan tafel kwamen. De Belgische Wendy Jans was de eerste ronde vrij geloot en kwam in de tweede rond uit tegen Josh Boilaeu, die zij met 4-0 verloren moest geven. Reanne Evans deed het beter, zij speelt vanavond nog haar derde ronde partij, na twee winstpartijen van 4-0 en 4-1, inclusief een break 105.

Wendy jans Reanne Evans Furth Paul Hunter Classic 2014

(c) Monique Limbos

Hans Blanckaert speelt vanavond nog zijn derde ronde partij, tegen Luca Kaufmann. De overige Nederlanders en Belgen zijn niet voorbij de tweede ronde geraakt.

Ken Doherty heeft blijkbaar een koutje gevat na zijn icebucketchallenge. Hij heeft zich afgemeld, waardoor Luca Brecel zonder te spelen een ronde verder is. Hij komt vrijdagmiddag voor het eerst in actie.

Alle uitslagen zijn hier te volgen.