Categorie: "Snooker in België"

Van Hove wint 1e Hyprocup van dit seizoen

Kevin van Hove heeft de 1e Hyprocup van dit seizoen op zijn naam geschreven. Hij won in snookerclub Zuma in Peer in de finale van Amedeo Durnez. Van Hove is de titelverdediger, hij won zowel in 2014, als in 2015 de HyproCup-beker. 

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Juniors Continental Cup 2016

In het weekend van 8 en 9 juli wordt in het Duitse Essen de Juniors Continental Team Cup gehouden. Deelnemende landen zijn Duitsland, Belgie, Nederland en Frankrijk. Nederland is titelverdediger bij de onder U17 categorie. Duitsland won de afgelopen editie goud bij de U21 en U14 categorieën. Het Nederlandse team bestaat uit de volgende spelers:

© Corné Kuijpers

© Corné Kuijpers

BBSA kiest nieuwe voorzitter

De Belgische snookerbond, de BBSA, heeft in juni een nieuwe voorzitter gekozen. Ignace Uytdenhouwen legde enkele maanden geleden zijn functie neer, waardoor er een nieuwe voorzitter gekozen moest worden door de ALV (algemene ledenvergadering). Georges Lefevre, voorzitter Oost-Vlaanderen, is hierbij als winnaar uit de bus gekomen. 

Georges lefevre

Open Merode 2016: inschrijving geopend

Het is zomertijd, dus is het weer tijd voor de Open Merode 2016. Het goed bekend staande Belgische zomertoernooi trekt traditioneel veel Nederlandse en Belgische spelers. Dit jaar wordt er gestreden om een prijzenpot van maar liefst 2747 euro!

IMG_5721