Categorie: "Snooker in België"

SnooKort: Wendy Jans loopt WLBSA-finale mis

Wendy Jans is er vanmiddag in Leeds niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap van de WLBSA. Jans, regerend wereldkampioene van de IBSF, verloor na tussenstanden van 1-1 en 2-2 met 2-4 van titelverdedigster Reanne Evans, die op jacht is naar haar tiende WK-titel op rij. In de finale speelt Evans later vandaag tegen Ng On Yee, die Emma Bonney met 4-3 klopte.

> meer info: website WLBSA

WLBSA: Wendy Jans eenvoudig naar halve finales

Wendy Jans heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het WK in Leeds – en speelt daarin tegen negenvoudig kampioene Reanne Evans.

Jans won maandag met 3-0 van Yana Shut en met 4-1 van So Man Yan. Evans liet tegen Nastya Toumilovich en Ip Wan-In Jaique zelfs geen enkel frame liggen.

Met 65, 56 (Evans), 56 en 53 (Jans) zijn de Engelse en de Vlaamse ook de enige speelsters in de knock-out-fase die breaks van meer dan 50 punten scoorden.

ibsf worlds 2013 - jans-chunxia

…Op Jans [archiefbeeld] wacht titelverdedigster Evans in de halve finales…

WLBSA: Jans als groepswinnaar naar achtste finales

ibsf worlds 2012 - jansWendy Jans heeft zich zondag als een van de vier groepswinnaars geplaatst voor de achtste finales van het WLBSA wereldkampioenschap in Leeds.

In Groep D verloor Jans in zes partijen in totaal twee frames.

Ze versloeg onder anderen het als vierde geplaatste groepshoofd Ip Wan-In Jaique met 2-0. In de achtste finales is Yana Shut uit Wit-Rusland haar opponente.

Jans zit nu in dezelfde helft van het speelschema als de als eerste geplaatste negenvoudige titelverdedigster Reanne Evans.

WLBSA: Goede warming-up voor Wendy Jans

Wendy Jans heeft vrijdag een prima generale repetitie beleefd voor het WK snooker voor vrouwen, dat morgen in Leeds begint.

Samen met Jamie Clarke eindigde Jans als tweede op het WK mixed-koppels, een ludiek warming-up event op de dag vóór het echte WK van de WLBSA begint.

Jans was bovendien de enige die een century scoorde: een 102 in de met 3-1 gewonnen halve finale tegen Jessica Woods en Peter Lines.

ibsf worlds 2013 - jans

…Jans [archiefbeeld] wint zilver en scoort een 102 op het WK mixed-koppels…

Wendy Jans van start op WK van WLBSA

Reanne Evans krijgt komende week een geduchte concurrent in haar jacht op een tiende WLBSA-wereldtitel op rij. Haar naam? Wendy Jans!

De 30-jarige Vlaamse werd afgelopen december in Letland voor de derde keer wereldkampioen van de IBSF, de internationale amateurfederatie.

In tegenstelling tot voorgaande jaren doet Jans dit seizoen dus óók mee aan het kampioenschap van de WLBSA, dat zaterdag in Leeds begint.

ibsf worlds 2013 - jans-chunxia

…Jans, hier tijdens de WK-finale van de IBSF, start ook bij de WLBSA…

Seizoen Brecel eindigt met 1-10 nederlaag

Minder dan een half uur had Tom Ford vanavond nog nodig om zijn al zeker lijkende overwinning op Luca Brecel definitief binnen te halen.

Na de middagsessie van hun WK-kwalificatiepartij stond Brecel al met 1-8 achter. Vanavond scoorde hij nog slechts zeven punten, 1-10.

Daarmee eindigt het seizoen van Brecel met een zware nederlaag, hoewel juist de laatste weken hem een sprong op de ranglijst zagen maken.

world champs 2014 - ford-brecel

…Ford haalt de zege tegen Brecel vlot binnen: na 8-1 wordt het 10-1…

WK-kwalificatie: Crucible ver weg voor Brecel

Luca Brecel lijkt deelname aan het WK snooker te kunnen vergeten.

In de voorlaatste kwalificatieronde tegen Tom Ford kijkt Brecel na de openingssessie tegen een 1-8 achterstand aan. De best-of-19 partij wordt vanavond vanaf 18 uur uitgespeeld. De Engelsman heeft dan nog slechts twee frames nodig.

Beide spelers kenden een nerveuze start, maar Ford vond zijn ritme toen hij het eerste frame vanuit achterstand won. Brecel kwam nooit echt op gang.

world champs 2014 - brecel-ford

…Een bad day at the office: Brecel komt tegen Ford met 1-8 achter…

WK-kwalificatie: 6 vragen over Brecel-Ford

Na zeges op Lee Page en Yu Delu vervolgt Luca Brecel vandaag de kwalificatie voor het wereldkampioenschap met een partij tegen Tom Ford.

De best-of-19 wedstrijd begint om 12 uur (negen frames, restant vanaf 18 uur) en is rechtstreeks te zien op het livestream-kanaal van World Snooker.

Snooker.blog.nl zet wederom de belangrijkste feiten voor je op een rij.

> Wordt Ford een lastige tegenstander voor Brecel?

Ja, want Ford is hoger in te schatten dan Yu. Hij won twee PTC-events in 2010 en ’11 en bereikte de halve finales van de PTC Grand Final in 2013. Als 21e bivakkeerde Ford al eens ruim in de top-32; inmiddels staat hij daar weer net buiten.

european tour 4 2012 - ford-stevens

…Kan Brecel Ford inhalen op weg naar het WK in Sheffield?…

WK-kwalificatie: Brecel 2 zeges verwijderd van WK

Two down, two to go. Luca Brecel is halverwege zijn Road To Sheffield.

De 19-jarige Vlaming versloeg vanavond in zijn tweede WK-kwalificatiepartij Yu Delu met 10-7. Brecel moet nog twee partijen winnen om het WK te halen.

Te beginnen op zaterdag (om 12 en 18 uur) tegen Tom Ford. Die schakelde vanavond James Cahill, de neef van Stephen Hendry, uit met 10-6.

world champs 2012 - brecel-maguire 2nd session

…Binnenkort opnieuw? Brecel aan het werk op het WK in 2012…

WK-kwalificatie: Brecel snelt naar 6-3 tegen Yu

luca brecelLuca Brecel heeft vanmiddag een ruime 6-3 voorsprong genomen in zijn WK-kwalificatiepartij tegen Yu Delu.

In een voortreffelijke partij met veel hoge breaks kwam Brecel eerst met 1-2 achter voordat hij vijf frames op rij won.

De partij, die gaat over maximaal 19 frames, wordt vrijdagmiddag vanaf 15.30 uur uitgespeeld.

Enig minpuntje was dat Brecel verzuimde op 7-2 te komen. Hij stond in het slotframe 69-0 voor met nog 75 op tafel. Hij had pech met de split, ging toch voor een rode, en werd daar door Yu met een 70 clearance genadeloos voor gestraft.