Categorie: "Snooker in België"

Luca Brecel wint Merode Open 2014

Luca Brecel heeft zijn goede vorm opnieuw bewezen door in de finale van de Open Merode te winnen van een sterk spelende Jurgen van den Bossche. Brecel had in de halve finale met 4-2 van Alain Vandersteen gewonnen. Van den Bossche had in zijn halve finale met 4-1 Tom de Wit opzij gezet.

LUCA1

Van Velthoven uitgeschakeld op Merode Open

Titelverdediger Yvan van Velthoven is er zaterdag niet in geslaagd door de groepsfase te geraken van de Merode Open. Hij eindigde als tweede in zijn poule, na een verliespartij tegen Thomas Broeckx. Ook zijn teamgenoot Alain Vandersteen verloor een partij in de poulefase, tegen Koen Jansen, maar wist zich toch als eerste van de poule te plaatsen.

Van Velthoven en Vandersteen

Van Velthoven en Vandersteen

Sterk deelnemersveld Haags Open

52 spelers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Haags Open, waaronder de Britse titelverdediger Michael Giorgiou én de twee Belgische nieuwe eredivisie-spelers Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen.

De voltallige top-7 van de NSR heeft zich ook ingeschreven, waardoor de 8 geplaatste spelers een mooi lijstje wordt. Nederlands Kampioen Rene van Rijsbergen en de nummer 1 van de ranking Roy Stolk zijn aanwezig.

michael georgiou

Titelverdediger Michael Georgiou

Foto’s PHC Dag 3

Wederom is er vanuit Fürth een mooie verzameling foto’s gekomen, van de hand van Sandy Giet. Geniet mee!

Livescoring is hier en hier te volgen en Eurosport 2 zendt tot 15 uur uit. Vanaf 20 uur is de finale te volgen op Eurosport 1.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be

Dag 3 van de PHC: wat te verwachten?

Nu de eerste dag van de professionals er op zit, kijken we naar wat er vandaag op het programma staat. Belangrijk natuurlijk dat Hans Blanckaert rond 10 uur in actie gaat komen tegen Marco Fu.

masters 2012 - dott-higgins

Ook zullen de oud-wereldkampioenen John Higgins en Graeme Dott in actie komen. Het hele overzicht van de eerste ronde wedstrijden:

Dag 2 van de PHC: Brecel verliest in 6e ronde, Mehta scoort 147

“Onze” Luca Brecel heeft het tot de zesde ronde van de Paul Hunter Classic in Fürth geschopt. Hij verloor na een mooie wedstrijd van Mark Allen, met 4-2. Hiermee verdiend de Belg £.1917, wat gunstig is voor zijn plaatsing op de moneylist.

De man van de dag is natuurlijk Aditya Mehta, de eerste speler uit India die een officiële 147-break maakt. Deze break levert hem £.1500 op van de “rolling pot”. Mehta verloor zijn partij wel met 4-2 van Stephen Maguire.

Judd Trump maakte zijn laatste wedstrijd nog even spannend, maar wist zich door een 109-break in de decider tegen Mitchell Travis te plaatsen voor de zondag.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos