Categorie: "WK amateurs"

IBSF-speler Mike Russell geschorst

Na een eerder incident bij het WK Billiards, is Mike Russell nu ook geschorst bij de IBSF, voor een periode van twee jaar. Volgens een persverklaring van de IBSF heeft hij een speler heeft aangevallen en beledigend was naar de IBFS media official. Dit alles vond plaats tijdens het WK teams en WK 6-reds in Sharm-El-Sheikh in Egypte.

(c) snooker.blog.nl

(c) snooker.blog.nl

SnooKort: Vafaei Ayouri en Woods winnen WK-21

Niet verrassend heeft Hossein Vafaei Ayouri vanmiddag de titel gepakt op het IBSF World Under-21 Championship in de VAE. De 19-jarige Iraniër, die de afgelopen twee seizoenen al op de Main Tour “speelde” (maar door visumproblemen niet echt in actie kon komen), liet in de finale Josh Boileau uit Ierland met 8-3 kansloos. Vafaei Ayouri krijgt dus opnieuw een Main Tour-ticket voor twee seizoenen. De titel in het meidentoernooi ging naar de 21-jarige Jessica Woods uit Australië, die Amornrat Uamduang uit Thailand na een 2-3 achterstand met 4-3 klopte.

> meer info: WK-21 jongens | WK-21 meiden

147 alarm: Iraanse pechvogel scoort maximum

Doordat hem steeds een visum werd geweigerd, kon Hossein Vafaei Ayouri de voorbije twee jaar niet op de Main Tour laten zien wat hij kan.

En dat is heel wat: De Iraanse pechvogel scoorde vanmiddag in de halve finales van het IBSF World Under-21 Championship in de VAE een maximumbreak.

Vafaei Ayouri scoorde de 147 op weg naar zijn 7-3 overwinning tegen Mateusz Baranowski. Morgen speelt hij de finale tegen Zhao Xintong of Josh Boileau.

ibsf worlds 2014 - ayouri vafaei maximum

…Vafaei Ayouri pot de laatste zwarte bal en completteert zijn 147…

IBSF houdt vast aan WK-amateurs in Egypte

logo IBSFDe IBSF heeft geen begrip voor Europese landen – waaronder Nederland – die weigeren spelers af te vaardigen naar de amateur-WK’s 6-Reds en Teams in Egypte.

De toernooien worden volgende maand in Sharm-el-Sheikh gespeeld. De Nederlandse overheid raadt toeristen dringend af naar die regio te reizen vanwege de instabiele situatie.

Volgens IBSF-president Jim Leacy, die de Egyptische badplaats deze week bezocht, is er niets aan de hand en geven de media een verkeerd beeld van de situatie.

“I found everything to be perfect. No reason for any concern”, zegt Leacy in een video-interview op de website van de internationale snookerfederatie.

SnooKort: Jacobs loopt achtste finales WK-21 mis

In een spannende partij is Jeff Jacobs er vanmiddag niet in geslaagd de laatste 16 te bereiken van het IBSF World Under-21 Championship in de VAE. Jacobs ging na een 1-0 en 3-2 voorsprong in de decider onderuit tegen Alireza Rezaei uit Israel, 4-5. Het slotframe ging met 54-63 naar Rezaei. Jacobs was de enige deelnemer uit België en Nederland aan dit WK-21.

> meer info: knock-out-schema WK-21

WK-21: Jeff Jacobs bereikt laatste 32

logo IBSFJeff Jacobs heeft zich vanmiddag geplaatst voor de ronde van de laatste 32 op het IBSF World Under-21 Championship.

In de eerste KO-ronde won Jacobs met 4-2 van de pas 14-jarige Guilherme Paes uit Brazilië. Jacobs speelt nu vrijdagochtend tegen Alireza Rezaei uit Israel.

Paes won de eerste twee frames op de zwarte bal (0-2) voordat Jacobs met een break van 70 in het derde frame de ommekeer inluidde, 1-2. De volgende drie frames gingen soepel naar de 18-jarige Vlaming, 4-2.

WK-21: Jeff Jacobs naar knock-out-ronde

logo IBSFMet een 4-2 zege op Chris Totten uit Schotland heeft Jeff Jacobs zich vanavond al voor de knock-out-ronde van het IBSF World Under 21 Championship in de VAE geplaatst.

Zelfs als hij woensdagavond zijn laatste partij in Groep G met 0-4 zou verliezen, eindigt Jacobs nog als derde in deze poule.

De 18-jarige Vlaming begon zaterdag met een 4-0 zege (met een break van 92) op Aden Carl Joseph uit Zuid-Afrika maar verloor een dag later na een 2-0 voorsprong (break 63) met 2-4 van Muhammad Majid Ali uit Pakistan.

Woensdag is Daegyu Lee uit Zuid-Korea zijn laatste opponent in de groepsfase.

WK-21: Jeff Jacobs op eenzame missie

logo IBSFJeff Jacobs is als enige speler uit België of Nederland present op het IBSF WK Under-21, dat vandaag in Al-Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten van start gaat.

Jacobs begint vanmiddag tegen Aden Carl Joseph uit Zuid-Afrika en speelt in Groep G verder tegen opponenten uit Zuid-Korea, Schotland en Pakistan.

Jacobs is regerend Belgisch juniorenkampioen en wist zich afgelopen weekend opnieuw voor de finale te plaatsen – op 24 mei tegen Jan Corten.

Duitsland heeft twee spelers afgevaardigd: Lukas Kleckers en Sascha Breuer.

SnooKort: Protest tegen speeldata WK-21

Kritiek kwam gisteren al meteen van diverse kanten, nu heeft de Oostenrijkse snookerbond bij de IBSF zelfs een formeel protest ingediend tegen de planning van het WK voor spelers tot 21 jaar, dat van 10 tot 18 mei in de Verenigde Arabische Emiraten zal plaatsvinden. Niet alleen valt het toernooi samen met de World Snooker Q School, waaraan veel jonge talenten uiteraard ook willen meedoen. De speeldata in mei vallen bovendien midden in de examentijd voor veel scholieren.

> meer info: ÖSBV

SnooKort: WK-21 verplaatst naar VAE

De IBSF heeft het wereldkampioenschap voor onder 21-jarigen, dat van 10-18 mei wordt gehouden, naar Al Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten verplaatst. Het toernooi zou aanvankelijk in Rusland plaatsvinden. Bijzonder is dat voor het eerst sinds 2007 weer een aparte competitie voor meiden tot 21 jaar wordt gehouden. Voorwaarde is wel dat er minstens 16 inschrijvingen zijn.

> meer info: IBSF