Categorie: "WK amateurs"

IBSF WK 6-reds van start in Egypte

In Sharm El Sheikh is vandaag het wereldkampioenschap 6-reds voor mannen en vrouwen van start gegaan, georganiseerd door de amateur-wereldbond IBSF. Er zijn geen deelnemers uit Nederland en België. Sowieso is het geen heel sterk bezet toernooi. 

© Corné Kuijpers

© Corné Kuijpers

Advani op weg naar nieuwe wereldtitel?

Pankaj Advani staat weer in de finale van het IBSF WK. In Egypte zal Advani zijn huzarenstukje van 2003 graag proberen te herhalen. Advani grossiert al in wereldtitels: als er een bal gerold kan worden, kan hij er een wereldtitel uit slepen.

© IBSF Advani met Ng On Yee, dit jaar bij het WK 6-reds

© IBSF
Advani met Ng On Yee, dit jaar bij het WK 6-reds

Wie pakt het maintour ticket op het WK in Egypte?

Ook het herentoernooi van het IBSF Wk is aanbeland bij de halve finales. De uiteindelijke winnaar van dit toernooi wacht een main tour-ticket, en daar zijn de spelers erg op gebrand. Al zal Pankaj Advani die waarschijnlijk niet willen hebben, aangezien die vorig jaar zijn tourkaart net inleverde

haikou world open 2014 - advani-ding

Pankaj Advani

Nog 3 Belgische ijzers in het vuur op WK Egypte

Van de vijf Belgen die nog in het toernooi zaten, zijn er nu nog drie over. Een lastig dagje voor de Belgen op het IBSF WK in Egypte deze ronde, maar nog genoeg ijzers in het vuur, de kansen op eremetaal zijn er meer dan genoeg. 

Vandersteen, hier op de foto samen met Yvan van Velthoven, ploeggenoot bij Interconnect de Dieze

Vandersteen, hier op de foto samen met Yvan van Velthoven, ploeggenoot bij Interconnect de Dieze