Categorie: "WK amateurs"

SnooKort: Protest tegen speeldata WK-21

Kritiek kwam gisteren al meteen van diverse kanten, nu heeft de Oostenrijkse snookerbond bij de IBSF zelfs een formeel protest ingediend tegen de planning van het WK voor spelers tot 21 jaar, dat van 10 tot 18 mei in de Verenigde Arabische Emiraten zal plaatsvinden. Niet alleen valt het toernooi samen met de World Snooker Q School, waaraan veel jonge talenten uiteraard ook willen meedoen. De speeldata in mei vallen bovendien midden in de examentijd voor veel scholieren.

> meer info: ÖSBV

SnooKort: WK-21 verplaatst naar VAE

De IBSF heeft het wereldkampioenschap voor onder 21-jarigen, dat van 10-18 mei wordt gehouden, naar Al Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten verplaatst. Het toernooi zou aanvankelijk in Rusland plaatsvinden. Bijzonder is dat voor het eerst sinds 2007 weer een aparte competitie voor meiden tot 21 jaar wordt gehouden. Voorwaarde is wel dat er minstens 16 inschrijvingen zijn.

> meer info: IBSF

Wendy Jans: “Mijn ervaring gaf de doorslag”

Wendy Jans startte vanochtend als favoriet in de finale van het IBSF World Championship, maar ze had haar handen meer dan vol aan Chunxia Shi.

“Ze was een goede safety-speelster”, sprak de opgeluchte Jans na haar 5-3 zege op de onbekende Chinese. “Uiteindelijk maakte mijn ervaring het verschil tussen ons.”

Voor Jans was het de derde IBSF-wereldtitel na 2006 en 2012.

…Wereldkampioene Jans kijkt terug op de moeizaam gewonnen finale…

Wendy Jans blijft de beste van de wereld!

Wendy Jans heeft haar IBSF-wereldtitel succesvol verdedigd. De Vlaamse won vandaag in de finale in Letland met 5-3 van Chunxia Shi uit China.

Jans verspeelde aanvankelijk een 3-1 voorsprong maar won de frames zeven en acht weer. De partij, met veel tactisch spel, nam liefst vijf uur in beslag.

Voor Jans is het de derde IBSF-wereldtitel na 2006 en 2012.

ibsf worlds 2013 - jans-chunxia

…Jans klopt Chunxia met 5-3 en is opnieuw de beste van de wereld…

Kijktip: WK-finale Jans tegen Chunxia op livestream

Momenteel speelt Wendy Jans de finale van het IBSF World Championship in Letland tegen Chunxia Shi uit China. Tussenstand is 3-3.

Jans stond met 3-1 vóór maar de Chinese, die gisteren al tweevoudig oud-kampioene Ng On Yee in de halve finales verraste, heeft zich knap teruggeknokt in de wedstrijd.

Je kunt deze best-of-9 finale rechtstreeks volgen op de livestream van de IBSF.

ibsf worlds 2013 - jans-chunxia

…Jans geconcentreerd aan het werk in de WK-finale tegen Chunxia…

[picture Wendy Jans © 2013 snooker.blog.nl]

WK-amateurs: Wendy Jans opnieuw in finale

Wendy Jans is nog slechts één zege verwijderd van haar derde wereldtitel.

De 30-jarige titelverdedigster versloeg vanavond in de semifinale van het IBSF World Championship in Letland Chitra Magimairajan uit India met 4-1.

Tegenstandster in de eindstrijd zondag wordt Chunxia Shi uit China of tweevoudig oud-kampioene Ng On Yee uit Hong Kong. Die partij is nog bezig. Ng was een jaar geleden ook Jans’ opponente in de finale in Bulgarije; Jans won toen met 5-1.

ibsf worlds 2013 - jans

…Jans kan haar derde IBSF-wereldtitel na 2006 en 2012 winnen…

WK-amateurs: Wendy Jans vlot naar halve finales

Met een vlotte 4-0 zege op Tatjana Vasiljeva heeft Wendy Jans zich vanochtend geplaatst voor de halve finales van het IBSF World Championship in Letland.

Vasiljeva hield Jans in 2012 nog af van de Europese titel maar spelend voor haar thuispubliek kon de Letse het de titelverdedigster vanochtend zelden moeilijk maken.

Alleen in het vierde frame koesterde Vasiljeva lange tijd een (kleine) voorsprong. Toch ging ook dat frame uiteindelijk naar de Belgische met een beheerste 36 clearance.

ibsf worlds 2013 - jans-vasiljeva

…Jans komt tegen Vasiljeva niet in problemen en wint met 4-0…

WK-amateurs: Wendy Jans op koers voor nieuwe titel

Alle hoop van de Lage Landen bij het IBSF World Championship in Daugavpils, Letland rust dit weekend op de schouders van Wendy Jans.

De titelverdedigster plaatste zich vanavond met een 4-2 zege op Daria Sirotina voor de kwartfinales. Daarin is morgenochtend Tatjana Vasiljeva haar opponente.

Jans liep naar 3-0 uit toen de Russische plots twee close frames op rij wist te winnen. Daarna maakte de wereldkampioene van 2006 en 2012 het karwei af.

ibsf worlds 2013 - jans

…Jans bereikt de kwartfinales van het WK in Letland…

WK-amateurs: Vijf Belgen nog in de race

logo IBSFNa de eerste dag van de knock-out-fase op het IBSF World Championship heeft België nog vijf ijzers in het vuur.

Voor Nederland daarentegen zit het avontuur erop: Joris Maas verloor donderdag met 0-4 van het 15-jarige supertalent Zhou Yuelong, die de partij al meteen opende met een 117.

De overige Nederlanders waren in de groepsfase gestrand.

In het mannentoernooi haalden alle Belgen de ronde van de laatste 32. Kevin Van Hove won zonder frameverlies van Muhammad Faaris Khan (Zuid-Afrika) en speelt nu vanochtend tegen Maas’ opponent Zhou.

WK-amateurs: 7 Nederlanders en Belgen door

Van het elftal Nederlanders en Belgen op het IBSF World Championship in Daugavpils hebben zeven de donderdag startende knock-out-rondes bereikt.

Alle afvallers na de groepsfase behoren tot de Nederlandse delegatie: Manon Melief bij de vrouwen en Peter Bertens, Kevin Chan en René Dikstra bij de masters.

Zodoende is Joris Maas bij de mannen nu de enige Nederlander. Alle Belgen overleefden de groepsfase; Kevin Van Hove en Wendy Jans zelfs als groepswinnaars.

ibsf worlds 2013 - melief

…Melief eindigt als vijfde in Groep E en mist de K.O.-ronde…