Vahedi pakt wereldtitel IBSF met overmacht ten koste van Pagett

Soheil Vahedi uit Iran heeft vandaag in Qatar de wereldtitel van de IBSF gewonnen en wint daarmee ook een ticket voor de main tour voor volgend seizoen. Hij versloeg in de finale Andrew Pagett uit Wales. 

© IBSF

Pagett, oud professional, hoopte via dit WK weer terug te keren in de main tour. Helaas voor hem stak de Iraniër daar een stokje voor.

Vahedi kwam 3-0 voor te staan, met onder meer een 58-break, voor de Welshman wat terug kon doen. Met een 69-break wint Pagett het vierde frame, maar hierna kwam hij niet meer tot framewinst, al was hij er wel een paar keer dichtbij. De Iraniër rondt de wedstrijd dan af met breaks van onder meer 57, 81, 55 en 63.

Vahedi is een onbekende in de snookerwereld. Tot dit WK had hij alleen meegespeeld op het WK 6-reds in Bangkok. Maar we gaan hem dus volgend seizoen terugzien op de main tour, waar we hem vast beter gaan leren kennen.

Lees ook:Pagett naar finale IBSF WK
Lees ook:Wereldtitel junioren gaat naar Thailand
Lees ook:147 alarm: Iraanse pechvogel scoort maximum
Lees ook:Sterk deelnemersveld WK-U21 in Ierland
Lees ook:SnooKort: Vafaei Ayouri en Woods winnen WK-21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.