Categorie: "BE Spelers"

Nieuws uit de eredivisie

Het eredivisieteam De Dieze Interconnect gaat heeft overeenstemming bereikt met de twee Belgische toppers Yvan van Velthoven en Alain van der Steen. In het komende seizoen zullen deze twee spelers het team in Den Bosch komen versterken. Het team bestaat daarnaast uit Misja van Vonderen, Joris Maas, Nick Tielemans en Remko Boselie.

Van Velthoven en Vandersteen hebben getekend bij eredivisionist Interconnect De Dieze

Van Velthoven en Vandersteen hebben getekend bij eredivisionist Interconnect De Dieze

Hiermee worden de Bosschenaren serieuze titelkandidaten en krijgt het team van Rene van Rijsbergen uit Breda een stevige concurrent.

Dat team ondergaat ook wat wijzigingen. Niet zozeer op spelersgebied, maar wel qua naam en locatie. Het team stapt over van de thuisbasis bij de Pompadour in Breda naar De Loods in Maassluis en hebben zich ingeschreven onder de naam Amigio 1/Inpower.

De rest van de eredivisie-indeling wordt komend weekend bekend.

Callenge Cup

In Leuven wordt op 12 en 13 september een landenwedstrijd gespeeld door Frankrijk, Noord-Ierland, Noord-Ierland en België: de Challenge Cup.

Voor de eerste keer is België uitgenodigd voor de Challenge Cup, dit is een interland met ploegen van de landen Frankrijk, Ierland, Noord-Ierland en nu dus ook België.

België naar International Cup

De jaarlijkse Home Internationals worden gespeeld in Leeds dit jaar. Dit jaar doet ook een aantal Belgische teams mee aan de International Cup, in 2003 nog gewonnen door het Nederlandse team. Dit toernooi wordt gelijktijdig gespeeld. De wedstrijd voor de UK-teams tellen mee voor de Home International-cup, een prijs die weinig tot geen prijzengeld oplevert maar vooral een prestige-strijd is.

Paul Hunter Classic: Fabrie terug van weggeweest

Bij de Paul Hunter Classic die van 20(!!) tot 24 augustus gespeeld wordt, in Furth, Duitsland, is weer een grote delegatie Nederlanders en Belgen aanwezig. Zoals hij al had aangekondigd, is een oude bekende terug van weggeweest:  Raymon Fabrie staat op de lijst van deelnemers. Hij zal donderdag de 21e om ongeveer half 11 in actie komen tegen de Noord-Ier Jordan Brown.

Paul Hunter Classic 2013 - Rene Tinge - Ronnie O'Sullivan

Paul Hunter Classic 2013
Ronnie O’Sullivan met op de achtergrond de Nederlandse referee René Tinge

ET Riga, dag 2: Robertson naar huis

Nu de bovenste helft van het schema gespeeld is, tot en met de laatste 32, zijn er 8 spelers die zich geplaatst hebben voor de laatste 16, die op zondag gespeeld zal worden. Onder hen is niet Luca Brecel. Na de succesvolle winstpartij tegen Nico Elton, wist Brecel dit niveau niet vast te houden tegen Mark Davis. Hij verloor de wedstrijd met 4-0.

australian open 2014 - robertson-trump 1st session

Brecel door naar laatste 64

Luca Brecel heeft zich vanmorgen weten te plaatsen voor de laatste 64 van ET1, in Riga, Letland. Luca wist met 4-1 te winnen van Nico Elton. De spelers speelden voor het eerst tegen elkaar, ze hadden elkaar tot op heden zelfs nog nooit ontmoet. Elton is een 17-jarige amateur die in eerdere Main Tour-events al wedstrijden had gewonnen.

european tour 2013 7 - brecel-carter 4

Snooker in augustus

De vakantie zit er weer op en de snookerkalender gaat in augustus gelijk weer van start met de eerste European Tour. In Riga zullen een flink aantal Nederlanders en Belgen hun opwachting maken.

paul-hunter

Daarnaast zullen in augustus ook de kwalificaties voor de Shanghai Masters gespeeld worden en is in Duitsland de Paul Hunter Classic. Eind augustus stond het tweede toernooi van de Asian Tour  gepland, maar die is geschrapt zoals Worldsnooker eerder al aankondigde.