Categorie: "BE Spelers"

Interconnect De Dieze weer op de snookerkalender

De Interconnect Open is weer terug op de kalender van de KNBB. De Interconnect Open was jarenlang één van de druk bezochte toernooien van Nederland maar is door verschillende oorzaken een aantal jaren niet georganiseerd.In 2012 werd het toernooi voor het laatst gehouden. In het weekend van 6, 7 en 8 december 2014 komt hier verandering in. 

logo interconnectlogo de dieze

Blanckaert eerste Belg op EBSA Order of Merit

De EBSA Order of Merit, zeg maar de ranglijst voor Europese amateurs, is weer gepubliceerd. Deze ranglijst houdt bij hoe de amateurs hebben gepresteerd op de European Tour events. Aan het eind van het seizoen mogen de 16 beste spelers zich melden voor een playoff, waar de nummers één en twee van deze playoff een main tour ticket verdienen.

Hans Blanckaert Furth 2014

Hans Blanckaert in actie
(c) Monique Limbos

Sterk deelnemersveld Haags Open

52 spelers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Haags Open, waaronder de Britse titelverdediger Michael Giorgiou én de twee Belgische nieuwe eredivisie-spelers Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen.

De voltallige top-7 van de NSR heeft zich ook ingeschreven, waardoor de 8 geplaatste spelers een mooi lijstje wordt. Nederlands Kampioen Rene van Rijsbergen en de nummer 1 van de ranking Roy Stolk zijn aanwezig.

michael georgiou

Titelverdediger Michael Georgiou

Foto’s PHC Dag 3

Wederom is er vanuit Fürth een mooie verzameling foto’s gekomen, van de hand van Sandy Giet. Geniet mee!

Livescoring is hier en hier te volgen en Eurosport 2 zendt tot 15 uur uit. Vanaf 20 uur is de finale te volgen op Eurosport 1.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be

Dag 3 van de PHC: wat te verwachten?

Nu de eerste dag van de professionals er op zit, kijken we naar wat er vandaag op het programma staat. Belangrijk natuurlijk dat Hans Blanckaert rond 10 uur in actie gaat komen tegen Marco Fu.

masters 2012 - dott-higgins

Ook zullen de oud-wereldkampioenen John Higgins en Graeme Dott in actie komen. Het hele overzicht van de eerste ronde wedstrijden:

Dag 2 van de PHC: Brecel verliest in 6e ronde, Mehta scoort 147

“Onze” Luca Brecel heeft het tot de zesde ronde van de Paul Hunter Classic in Fürth geschopt. Hij verloor na een mooie wedstrijd van Mark Allen, met 4-2. Hiermee verdiend de Belg £.1917, wat gunstig is voor zijn plaatsing op de moneylist.

De man van de dag is natuurlijk Aditya Mehta, de eerste speler uit India die een officiële 147-break maakt. Deze break levert hem £.1500 op van de “rolling pot”. Mehta verloor zijn partij wel met 4-2 van Stephen Maguire.

Judd Trump maakte zijn laatste wedstrijd nog even spannend, maar wist zich door een 109-break in de decider tegen Mitchell Travis te plaatsen voor de zondag.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos