Categorie: "BE Spelers"

Hoe is het toch met…?

Nu alle rankings en competities stil liggen, wil Snookerblog eens in het verleden duiken. Waar zijn toch die bekende spelers gebleven die je niet meer ziet? Hoe is het met die snookerzalen die vroeger standaard op de kalender stonden, maar die nu lijken te zijn verdwenen?

De komende weken zullen we een aantal van deze mensen en zalen voor het voetlicht brengen. Mocht je nog suggesties hebben, meld je dan even, wie weet zit er een leuk verhaal in!

snooker symboolfoto 16

Hearn kondigt nieuw toernooi aan voor top 32

Worldsnooker heeft een nieuw toernooi aangekondigd, speciaal voor de top-32. Dit toernooi zal gespeeld worden in Llandudno in Wales en vindt plaats van 16 tot 22 maart. Gespeeld wordt volgens de ranking die nu net na de Australian Open gestart is. Speciaal voor dit toernooi is er een éénjarige ranking in het leven geroepen. 

european tour 2013 7 - selby trophy 2

Selby, in Rotterdam nog tweede achter Mark Williams, staat nu met kop en schouders bovenaan de moneylist. Hij heeft het dubbele verdiend in vergelijking met de nummer 2 van de ranking: Neil Robertson. De spelers hebben nog tot eind februari de kans om zich in dit toernooi te spelen. Na de ET 6 in Gdynia, Polen zal de top 32 bekend zijn.

De World Grand Prix, zoals het toernooi in Wales gaat heten, staat dus alleen open voor de top 32 van de Main Tour. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met 100.000 pond en het toernooi heeft een totale prijzenpot van 300.000 pond.

Luca Brecel staat momenteel 48e op de éénjarige ranking.

Loting ET1 bekend: grote vertegenwoordiging NL en BE

Op Twitter werd er de laatste dagen door veel spelers al ongeduldig gevraagd waar de loting bleef voor het 1e Europese toernooi In Riga. Vandaag kwam deze online. Er doen opvallend veel Nederlanders en Belgen mee.

ptc 2 2012 - brecel-dott

Luca Brecel komt als laatste van de Nederlanders en Belgen in actie, hij speelt tegen de winnaar van de partij tussen Asley Carty en de winnaar van nog een eerder partij tussen Charlie Walters en Nico Elton. Mocht Brecel deze partij winnen, wacht op hem waarschijnlijk Mark Davis.

Australian Open: Brecel onderuit tegen Stevens

Luca Brecel kan het Australian Open na één partij alweer verlaten.

De Vlaming verloor vanochtend met 3-5 van Matthew Stevens. Brecel kwam met 0-2 en 1-3 achter maar knokte onder meer met een 99 terug tot 3-3.

Stevens kwam met een 58 weer op voorsprong en pakte frame acht op een respotted black nadat Brecel met een 25 clearance nog gelijk had gemaakt.

australian open 2014 - o'brien-allen

…O’Brien zorgt voor de eerste verrassing en klopt Allen met 5-2…

EK-amateurs: Jans wel, Vandersteen net niet

Wendy Jans heeft haar abonnement op de Europese titel met een jaar verlengd.

Al voor de achtste keer liet Jans zich vanochtend in Sofia tot Europa’s beste kronen. In de finale had Jans weinig moeite met Anastasia Nechaeva, 5-0.

Alain Vandersteen maakte er bijna een Belgische dubbelzege van. In de finale van het masters-toernooi verloor hij echter nipt van Mark Tuite, 5-6.

ebsa euro champs 2014 - wendy jans

…Jans is de oppermachtige kampioene van Europa – voor de achtste keer…

EK-amateurs: Jans, Vandersteen in finale

logo ebsaWoensdag is finaledag op het EBSA EK-amateurs in Sofia – en in liefst twee van de drie finales zien we een Belg (v/m) in actie.

Bij het vrouwen-toernooi ijlt regerend kampioene Wendy Jans met zevenmijlslaarzen af op haar achtste titel. In het hele toernooi verloor de Vlaamse pas een enkel frame – in de kwartfinale (4-1) tegen Maria Bucharska.

In de eindstrijd woensdagochtend is – net als in 2013 – Anastasia Nechaeva haar opponente. Vorig jaar won Jans met 5-1 van de Russische.

Ook in het masters-toernooi heeft België nog een ijzer in het vuur.

EK-amateurs: Spanning neemt toe

logo ebsaVijf van de zeven spelers uit de Lage Landen die zondag in de eerste knock-out-ronde op het EBSA EK-amateurs in actie kwamen, zien we vandaag weer terug.

Alleen Joris Maas bij de mannen (2-4 tegen Nick Jennings, wel een break van 73) en Misja van Vonderen bij de masters (3-4 tegen Jon Perring) overleefden die eerste schifting niet.

De spectaculairste zege kwam op naam van René Dikstra, die tegen Graham Beardmore met 0-3 achter kwam maar de partij nog met 4-3 wist te winnen.

Dikstra’s beloning is een laatste-16- partij tegen Darren Morgen.

EK-amateurs: De knock-out-fase begint

logo ebsaNa precies een week zit de groepsfase van de EBSA Europese Kampioenschappen in de Bulgaarse hoofdstad Sofia erop.

De balans uit Nederlands-Belgisch perspectief: Van de 12 starters hebben er 9 de knock-out-fase bereikt.

Voor vier spelers zagen de promotiekansen afgelopen donderdag er al niet heel zonnig uit. Dit keer kudo’s voor één van hen, Manon Melief, die zich gewoon wél voor de KO-fase wist te plaatsen.

Imposant ook het optreden van titelverdedigster Wendy Jans, die de groepsfase zonder een enkel frameverlies wist door te komen.

Australian Open: Brecel ontloopt wildcard-ronde

logo australian openLuca Brecel hoeft op het Australian Goldfields Open later deze maand niet aan te treden in de wildcard-ronde.

Uit de geüpdate loting van World Snooker blijkt dat Andrew Higginson en Dominic Dale de pechvogels zijn die deze extra ronde moeten afwerken.

Higginson, die in de eerste ronde tegen Neil Robertson heeft geloot, moet nu eerst met Matthew Bolton afrekenen. En Dale moet eerst Johl Younger zien te verslaan voordat hij tegen Mark Davis mag aantreden.

EK-amateurs: De tussenstand in Sofia

logo ebsaBijltjesdag nadert op de EBSA Europese Kampioenschappen, die in de Bulgaarse hoofdstad Sofia worden gespeeld.

Voor de 12 deelnemers (v/m) uit Nederland en België wordt het langzaam spannend (of niet…) of ze zich voor de knock-out-ronde zullen weten te plaatsen.

Op deze plek alvast kudo’s voor Kevin Van Hove, die met een 120 gedeeld koploper is in de highbreak-ranking bij de mannen. En voor Wendy Jans, die nog geen frame heeft verloren en wier 91 veruit de hoogste break bij de vrouwen is.

De groepsfase in de drie competities duurt nog tot en met zaterdag. In vogelvlucht zien de resultaten en de promotiekansen van onze 12 er als volgt uit: