Categorie: "Players Tour Championship"

World Snooker schrapt Asian Tour 2

logo World SnookerMerkwaardig nieuws van World Snooker: het tweede toernooi uit de Asian Tour is geschrapt.

Volgens een cryptische verklaring van de bond vanmiddag is dat “het gevolg van een reeks problemen die niet valt op te lossen binnen het korte tijdsbestek”.

Het toernooi stond voor 26 tot en met 30 augustus op de kalender. Een exacte speellocatie, waarschijnlijk in China, was ook nog niet bekendgemaakt.

SnooKort: Inschrijving Paul Hunter Classic

Nu Rotterdam en Antwerpen met 99% zekerheid ontbreken op de European Tour-kalender dit seizoen, is Fürth een interessant alternatief. In die Zuidduitse stad vindt eind augustus traditiegetrouw de Paul Hunter Classic plaats. De inschrijving voor het toernooi, dat van 21 van 24 augustus wordt gespeeld, is nu geopend en loopt tot 5 augustus. De PHC is het tweede European Tour-event van het seizoen na Riga, Letland, begin volgende maand.

> meer info: inschrijving PHC (World Snooker)

Asian Tour: Eerste grijpstuivers van nieuw seizoen

world champs 2014 - perry-o'sullivan 3rd sessionWe hadden natuurlijk al de kwalificaties voor de Wuxi Classic en het Australian Goldfields Open.

Maar om de eerste toernooizege van het nieuwe seizoen wordt vanaf vandaag in China gestreden: het Yixing Open (Asian Tour 1) is begonnen.

Naast een hele reeks Chinese amateurs doen aan het toernooi ook profs mee – vooral zij, die zich voor de aansluitende Wuxi Classic hebben geplaatst. Zo ook Joe Perry.

De inmiddels 39-jarige Engelsman boekte hier een jaar geleden zijn eerste rankingzege. In de finale klopte hij destijds Mark Selby met 4-1.

Perry, die als alle profs een bye heeft in de eerste ronde, begint in de tweede ronde tegen Li Yan. Selby laat het toernooi dit keer schieten.

European Tour: Amateur Cup geschrapt

logo World SnookerTijdens de European Tour dit seizoen vinden geen aparte toernooien voor amateurs meer plaats.

De EBSA Qualifying Tour, in de volksmond beter bekend als de Amateur Cup, is per direct van de kalender geschrapt, zo schrijft Snookerbacker.

Via die toernooien konden amateurs zich plaatsen voor een eindtoernooi, waar drie tickets voor de Main Tour verdiend konden worden.

In plaats daarvan kunnen amateurs voortaan punten verdienen tijdens de reguliere European Tour-events. Daarvan wordt een ranglijst opgesteld.

European Tour: Rotterdam, Antwerpen onzeker

De European Tour telt komend seizoen slechts zes toernooien, en het is maar zeer de vraag of er ook weer in Rotterdam en Antwerpen wordt gespeeld.

In de voorlopige kalender van World Snooker zijn vijf van de zes speelsteden inmiddels ingevuld – maar Rotterdam en Antwerpen zitten daar niet bij.

Alleen het vijfde toernooi – van 11 tot en met 14 december – staat nog open.

euro tour 2 2013 - williams-selby

…Williams won vorig jaar het Rotterdam Open. Keert het event in 2014 terug?…

Grand Final: Hawkins oppermachtig naar titel

Barry Hawkins is winnaar geworden van de Players Championship Grand Final, een toernooi waaraan hij eigenlijk niet eens zou deelnemen.

Hawkins versloeg vanavond in een eenzijdige finale Gerard Greene met 4-0. Het was Hawkins’ tweede rankingtitel – na het Australian Open in 2012.

Hawkins was er dit seizoen niet in geslaagd zich voor de Grand Final te kwalificeren, maar kreeg toch een startbewijs nadat Stuart Bingham zich via twee routes (European Tour én Asian Tour) had geplaatst en er dus één plek overbleef.

grand final 2014 - hawkins trophy

…Hawkins met de trofee van de Players Championship Grand Finals

Grand Final: Greene tegen Hawkins in finale

De Players Championship Grand Final krijgt een verrassende finale: Gerard Greene speelt vanavond in Preston om de titel tegen Barry Hawkins.

De 40-jarige Greene haalde nooit eerder de eindstrijd van een rankingevent maar de Noord-Ier won vanmiddag in de halve finales van Marco Fu met 4-2.

En Hawkins won opvallend ruim van titelfavoriet Judd Trump, 4-1.

grand final 2014 - hawkins-trump

…Hawkins wint met ruim verschil van Trump en gaat naar de finale…

Grand Final: Fu, Hawkins overtuigen

Marco Fu en Barry Hawkins hebben gisteravond de halve finales van de Players Championship Grand Final in Preston gecompletteerd.

Beiden boekten overtuigende 4-1 zeges. Fu speelt vanmiddag tegen Gerard Greene, waarna Hawkins met Judd Trump te maken krijgt.

Fu versloeg in de kwartfinales John Higgins, die niet slecht speelde en een 111 scoorde, maar toch kansloos was tegen de vrijwel foutloze Fu.

grand final 2014 - fu-higgins

…Fu speelt sterk en geeft Higgins geen kans, 4-1…

Grand Final: Trump en Greene naar halve finales

Judd Trump en Gerard Greene hebben zich vanmiddag als eersten geplaatst voor de halve finales van de Players Championship Grand Final in Preston.

Trump won in een hoogstaande partij met 4-2 van Joe Perry, en speelt nu zaterdag in de halve finales tegen Yu Delu of Barry Hawkins.

Trump opende met een break van 89 maar stond even later met 1-2 achter nadat Perry twee centuries op rij had gescoord, 133 en 121.

grand final 2014 - perry-trump

…Perry scoort twee centuries maar verliest van Trump…

SnooKort: Night-Hawk naar kwartfinales

Ver na middernacht heeft Barry Hawkins zich als laatste speler geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Grand Final. Hawkins versloeg Ryan Day met 4-3, mede dankzij een bizar incident in frame vijf. Day potte de laatste roze bal om 3-2 vóór te komen… ware het niet dat hij tijdens de follow-through met zijn keu de zwarte bal toucheerde, en het frame even later nog verloor. Hawkins speelt vanavond tegen Yu Delu, die Ronnie O’Sullivan bedwong.

> meer info: uitslagen Players Championship Grand Final