Categorie: "Players Tour Championship"

Grand Final: Hawkins oppermachtig naar titel

Barry Hawkins is winnaar geworden van de Players Championship Grand Final, een toernooi waaraan hij eigenlijk niet eens zou deelnemen.

Hawkins versloeg vanavond in een eenzijdige finale Gerard Greene met 4-0. Het was Hawkins’ tweede rankingtitel – na het Australian Open in 2012.

Hawkins was er dit seizoen niet in geslaagd zich voor de Grand Final te kwalificeren, maar kreeg toch een startbewijs nadat Stuart Bingham zich via twee routes (European Tour én Asian Tour) had geplaatst en er dus één plek overbleef.

grand final 2014 - hawkins trophy

…Hawkins met de trofee van de Players Championship Grand Finals

Grand Final: Greene tegen Hawkins in finale

De Players Championship Grand Final krijgt een verrassende finale: Gerard Greene speelt vanavond in Preston om de titel tegen Barry Hawkins.

De 40-jarige Greene haalde nooit eerder de eindstrijd van een rankingevent maar de Noord-Ier won vanmiddag in de halve finales van Marco Fu met 4-2.

En Hawkins won opvallend ruim van titelfavoriet Judd Trump, 4-1.

grand final 2014 - hawkins-trump

…Hawkins wint met ruim verschil van Trump en gaat naar de finale…

Grand Final: Fu, Hawkins overtuigen

Marco Fu en Barry Hawkins hebben gisteravond de halve finales van de Players Championship Grand Final in Preston gecompletteerd.

Beiden boekten overtuigende 4-1 zeges. Fu speelt vanmiddag tegen Gerard Greene, waarna Hawkins met Judd Trump te maken krijgt.

Fu versloeg in de kwartfinales John Higgins, die niet slecht speelde en een 111 scoorde, maar toch kansloos was tegen de vrijwel foutloze Fu.

grand final 2014 - fu-higgins

…Fu speelt sterk en geeft Higgins geen kans, 4-1…

Grand Final: Trump en Greene naar halve finales

Judd Trump en Gerard Greene hebben zich vanmiddag als eersten geplaatst voor de halve finales van de Players Championship Grand Final in Preston.

Trump won in een hoogstaande partij met 4-2 van Joe Perry, en speelt nu zaterdag in de halve finales tegen Yu Delu of Barry Hawkins.

Trump opende met een break van 89 maar stond even later met 1-2 achter nadat Perry twee centuries op rij had gescoord, 133 en 121.

grand final 2014 - perry-trump

…Perry scoort twee centuries maar verliest van Trump…

SnooKort: Night-Hawk naar kwartfinales

Ver na middernacht heeft Barry Hawkins zich als laatste speler geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Grand Final. Hawkins versloeg Ryan Day met 4-3, mede dankzij een bizar incident in frame vijf. Day potte de laatste roze bal om 3-2 vóór te komen… ware het niet dat hij tijdens de follow-through met zijn keu de zwarte bal toucheerde, en het frame even later nog verloor. Hawkins speelt vanavond tegen Yu Delu, die Ronnie O’Sullivan bedwong.

> meer info: uitslagen Players Championship Grand Final

Grand Final: O’Sullivan verslikt zich in Yu

En nu ook Ronnie O’Sullivan! De wereldkampioen is de volgende topper die voortijdig wordt uitgeschakeld op de Players Championship Grand Final.

O’Sullivan scoorde vanavond in Preston drie half-centuries en een total clearance van 140 tegen Yu Delu, maar moest de zege aan de Chinees laten, 3-4.

Het was de eerste nederlaag in kalenderjaar 2014 voor O’Sullivan, die de afgelopen weken de titels op het Welsh Open en The Masters had gewonnen.

grand final 2014 - yu-o'sullivan

…Yu wint de decider en schakelt O’Sullivan uit in de achtste finales…

Grand Final: Favorieten nu wel overtuigend

De achtste finales van de Players Championship Grand Final verlopen tot nu toe zonder verrassingen. Alle favorieten wonnen overtuigend – nu wel.

De top-4 van de wereldranglijst was al in de openingsronde uitgeschakeld.

Marco Fu versloeg vanmiddag Mark Williams met 4-2 dankzij meerdere breaks van tussen 60 en 80 punten. Fu stuit in de kwartfinales op John Higgins.

grand final 2014 - fu-williams

…Fu wint dankzij sterk breakbuilding met 4-2 van Williams…

Grand Final: Top-4 van de wereld ligt eruit

Gisteren Neil Robertson en Ding Junhui, vandaag Mark Selby en Stuart Bingham: de top-4 ligt eruit op de Players Championship Grand Final.

Vooral de nederlaag van Selby was opvallend: hij ging vanavond kansloos onderuit tegen David Gilbert, 0-4. Selby kwam 36-0 en 25-0 voor in de eerste beide frames, maar verloor die nog en had in het restant weinig meer in te brengen.

Vanmiddag al was Bingham uitgeschakeld door Ryan Day, 3-4. Bingham kwam van 1-3 nog terug tot 3-3 maar Day scoorde een beslissende 50 in de decider.

grand final 2014 - gilbert-selby

…Gilbert gaat ook het vierde frame winnen tegen Selby, 4-0…

Grand Final: Ook Neil Robertson naar huis

Na titelverdediger Ding Junhui is ook de tweede finalist van afgelopen jaar al op de openingsdag van de Players Championship Grand Final uitgeschakeld.

Neil Robertson moest vanavond het hoofd buigen voor Shaun Murphy, 2-4.

Robertson won het openingsframe en maakte later gelijk (2-2), maar Murphy was de constantere speler. Vooral de long pots van de Engelsman waren sterk.

grand final 2014 - murphy-robertson

…Murphy, de man in vorm, wint de topper tegen Robertson, 4-2…

Grand Final: Ding onderuit tegen Woollaston

De Players Championship Grand Final in Preston is vanmiddag met een enorme verrassing begonnen: Titelverdediger Ding Junhui ligt er al uit.

Ding kwam tegen Ben Woollaston vlot op een veilig lijkende 3-0 voorsprong maar de Engelsman completteerde een onwaarschijnlijke comeback, 3-4.

Woollaston, die in zes ontmoetingen nog nooit eerder van Ding had weten te winnen, speelt in de tweede ronde tegen John Higgins of Jimmy Robertson.

grand final 2014 - ding-woollaston

…Toen er nog niets aan de hand leek: Ding komt 3-0 vóór…