Categorie: "Players Tour Championship"

Mark Allen wint PHC 2014

In een wat matige en matte wedstrijd, weet Mark Allen aan het langste eind te trekken. Hij wint met 4-2 van Judd Trump de finale van de Paul Hunter Classic in Fürth. Enkele weken geleden in Riga moest hij nog genoegen nemen met de tweede plek, nu mag Allen de hoogste trede van het podium betreden.

Het eerste frame werd beslist op een respotted black: Trump had eerder dat frame op groen kans om frameball te potten maar mist deze. Mark Allen pot, na een slechte safety van Trump, de respotted black. In het tweede frame scoort Trump zijn hoogste break van de wedstrijd, hij maakt een 92-break.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Mark Allen v Judd Trump in finale PHC

Judd Trump had weinig moeite om zijn halve finale van de Paul Hunter Classic te winnen tegen Ricky Walden. In het tweede frame maakte Trump een break 73. Pas het vierde frame wist Walden iets terug te doen en er 3-1 van te maken, maar het vijfde frame bracht al de beslissing: 4-1 in het voordeel van Judd Trump.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Wenbo vliegt uit zijn slof

Liang Wenbo is tijdens zijn kwartfinale tegen Mark Selby erg boos geworden op de scheidsrechter. Wenbo kwam 1-3 voor, maar in het vijfde frame callde de scheidsrechter een foul, nadat hij gezien had dat Wenbo met zijn kleding een bal raakte. Wenbo werd hierop zo boos, dat hij de wedstrijd opgaf en de scheidsrechter uitschold.

european tour 4 2012 - wenbo-higgins

O’Sullivan en Robertson uitgeschakeld op PHC

De grootste upset bij de laatste 16 van de Paul Hunter Classic, is de uitschakeling van titelverdediger Ronnie O’Sullivan. O’Sullivan kwam 1-0 achter, maar trok de score gelijk met een 90-break. Ook de 2-1 achterstand wist de Brit weg te werken, maar vanaf 2-2 wist zijn tegenstander Tian Pengfei O’Sullivan van de winst weg te houden. Ondanks een 60-break in het laatste frame, mocht O’Sullivan toch zijn keukoffer inpakken.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be

Foto’s PHC Dag 3

Wederom is er vanuit Fürth een mooie verzameling foto’s gekomen, van de hand van Sandy Giet. Geniet mee!

Livescoring is hier en hier te volgen en Eurosport 2 zendt tot 15 uur uit. Vanaf 20 uur is de finale te volgen op Eurosport 1.

(c) Sandy Giet sandy.giet@telenet.be

(c) Sandy Giet
sandy.giet@telenet.be