Allen pakt derde major-titel bij PTC Finals

Mark Allen heeft in een spannende finale de overwinning voor zichzelf opgeëist van de Players Tour Championship. Hij won in Manchester met 10-6  van Ricky Walden. 

(c) Monique Limbos

In verband met familieverplichtingen ben ik niet in de gelegenheid geweest ook maar iets van de finale te zien. Aan het scoreverloop te zien was het erg spannend, maar de cruciale momenten heb ik dus niet helder. Misschien kan iemand anders mij aanvullen? 

Walden creeerde in ieder geval een voorsprong van 3-1 met twee 80+breaks. Allen slaat dan hard terug door de daarop volgende zes frames voor zich op te eisen. Hij scoort daarbij vier breaks boven de 50 en een 80-break.

Walden pakt dan weer twee frames op rij met breaks van 62 en 92, maar vervolgens weet Allen de wedstrijd uit te spelen door de laatste drie benodigde frames te pakken met twee 60+breaks.

Allen heeft sinds 2013 geen grote rankingtitel meer gewonnen, deze derde titel van zijn carrière was dus erg welkom, net als het prijzengeld van 100.000 euro. Allen stijgt hiermee naar de zesde plaats van de wereldranking.

Lees ook:Een niet-Engelse finale op CoC: Allen v Robertson
Lees ook:Walden wint International Championship
Lees ook:Allen wint zware battle in halve finale
Lees ook:Masters: Allen wint hoogstaande wedstrijd ten koste van Higgins
Lees ook:Qualifier Walden zet Allen op achterstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.