Categorie: "Australian Open"

Australian Open start maandag

De Australian Open staat op de stoep. De spelers zijn momenteel onderweg Bendigo, Down Under, de venue wordt opgebouwd, het seizoen gaat dus weer beginnen! Komende maandag worden de eerste wedstrijden al gespeeld. Het toernooi duurt tot 5 juli. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel vandaag in actie voor ticket naar Australië

De laatste kwalificatieronde van de Australian Open zijn vanmorgen om 11.00 uur van start gegaan. Nog 32 spelers zijn in de race, voor één van de 16 plekken op het toernooi Down Under, waar zij de 16 hoogst geplaatste spelers zullen treffen. Onder hen is Luca Brecel, hij speelt vandaag zijn eerste wedstrijd. Brecel speelt om 15.30 uur tegen Mark Joyce. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Australian Open: Trump troeft Robertson af

Niet de grote favoriet van het thuispubliek, maar Judd Trump heeft vanmiddag in Bendigo het Australian Goldfields Open op zijn naam geschreven.

Trump klopte Neil Robertson in de finale duidelijk met 9-5. Het is Trumps eerste rankingzege sinds het International Championship ruim anderhalf jaar geleden.

Robertson had ook in 2013 de finale van “zijn” Australian Open verloren.

australian open 2014 - trump-robertson 1st session…Trump komt al in de eerste sessie op voorsprong en wint met 9-5…

Australian Open: Robertson tegen Trump om titel

Met het bereiken van de finale op het Australian Open heeft Neil Robertson zich in elk geval weer verzekerd van de nummer 1 -positie op de wereldranglijst.

Maar de Australiër is daarmee niet tevreden: hij wil zijn thuistoernooi nu ook winnen. In de eindstrijd zondag is Judd Trump zijn – verwachte – tegenstander.

Robertson won vanmiddag met 6-2 van Mark Davis. Eerder vandaag had Trump in de eerste semifinale al met 6-3 gewonnen van Xiao Guodong.

australian open 2014 - davis-robertson

…Davis kan Robertson niet uit de finale houden van diens thuistoernooi…

Australian Open: Trump met schrik vrij

Judd Trump moest vanochtend van ver komen om de halve finales van het Australian Open te halen. Uiteindelijk klopte hij Ricky Walden, met 5-4.

Walden maakte drie frames lang geen fout en nam met breaks van 104 en 72 een 0-3 voorsprong. Trump bleef kalm en maakte dankzij een 110 en een 86 gelijk.

Walden kwam even later op 3-4 maar met breaks van 77 en 85 trok Trump de zege alsnog naar zich toe. Ook favoriet Neil Robertson zit bij de laatste vier.

australian open 2014 - robertson-milkins …Robertson baant zich via Milkins een weg naar de halve finales…

Australian Open: Robertson en Trump op finalekoers

Neil Robertson en Judd Trump lijken af te stevenen op de finale van het Australian Open. Beide spelers zijn in vorm – en staan in de kwartfinales.

Robertson, die het toernooi in zijn thuisland nog nooit wist te winnen maar er vorig jaar wel de finale (tegen Marco Fu) haalde, won met 5-0 van Jamie Jones. Hij scoorde daarbij centuries 103 en 140 en nog twee 80+-breaks.

Trump scoorde ook een century tijdens zijn 5-3 zege op Alan McManus.

australian open 2014 - trump-mcmanus

…Trump oogt scherp en verslaat McManus op het Australian Open…