Categorie: "Australian Open"

Ondertussen in het snookerwereldje (3)…

Het Australian Goldfields Open begint vrijdag aan de kwartfinales. De beide vorige winnaars – Stuart Bingham en Barry Hawkins – zijn er dan niet meer bij.

Bingham verloor na een 2-0 voorsprong met 3-5 van Joe Perry. Cruciaal was het vierde frame, waarin Bingham met een 71 opende en Perry met een 72 antwoordde.

Ook titelverdediger Hawkins moest de aftocht blazen. Hij kwam in een gelijkopgaande partij tegen Tom Ford met 3-2 voor, maar verloor uiteindelijk in een decider, 4-5.

australian open 2013 - selby-burns

…Selby wint slechts nipt van Burns: na 0-3 wordt het nog 5-4…

Ondertussen in het snookerwereldje (2)…

Maandag start het Australian Goldfields Open. Tijd voor een paar updates.

> In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het Australian Open dit keer niet op TV uitgezonden door Eurosport. In het programmaschema staat alleen een samenvatting van de finale gepland, op zondagavond 14 juli van 20.30 tot 23.00 uur op Eurosport 2. Wrang is dat Eurosport op het moment van de snookerfinale wél rechtstreeks sport uitzendt vanuit Australië… maar dan van de Australian Football League.

> Naar verluidt zou Eurosport wél online via zijn (betaalde) Eurosport Player uitzenden. In elk geval is het event in Europa niet te zien op de livestream van World Snooker.

> Het speelschema voor de eerste ronde vind je hier bij de BBC, het volledige speelschema daar op de livescoring-tool. No. 1 Neil Robertson begint tegen Marcus Campbell.

european tour 2 2013 - neil robertson promo

…Eerst het Australian Open, dan het Rotterdam open voor Robertson…

Australian Open: Brecel hard onderuit tegen Cope

luca brecelLuca Brecel gaat volgende maand niet naar de eindronde van het Australian Open. Hij verloor vanavond de beslissende kwalificatiepartij met 1-5 van Jamie Cope.

Afgaande op het scoreverloop had er meer in gezeten voor de Vlaming maar gaven de breaks van Cope de doorslag.

Brecel kwam in vier van de zes frames eerst op voorsprong. Toch wist hij uiteindelijk slechts één frame te winnen dankzij een break van 53 – maar Cope stond toen al op 0-3.

De Engelsman, drie jaar geleden nog 13e maar inmiddels zo’n 20 plaatsen lager geklasseerd, had toen al breaks van onder meer 58 en 109 laten aantekenen.

Luca Brecel: Nog één zege voor Australian Open

Voormalig top-16 speler Jamie Cope wordt maandagavond (aanvang 18 uur) de laatste opponent voor Luca Brecel op weg naar het Australian Open.

Brecel won vanavond in de derde voorronde van Matthew Day. In een vreemde partij, waarin Brecel 2-0 voor en daarna 2-3 achter kwam, werd het uiteindelijk 5-3.

Als Brecel wint van Cope, bereikt hij voor de derde keer in zijn nog jonge carrière het hoofdtoernooi van een rankingevent na het WK en het UK Championship in 2012.

australian open 2013 - brecel-day

…Brecel verslaat Day in een merkwaardige partij met 5-3…

Australian Open: Brecel overtuigend ronde verder

luca brecelVoor het eerst in bijna zes maanden tijd heeft Luca Brecel weer een partij op de Main Tour gewonnen.

De Vlaming was vanmiddag in de tweede voorronde van het Australian Open veel te sterk voor debutant Ryan Clark, 5-1.

De Engelsman had de betere start en won het eerste frame met een break van 53. Brecel sloeg hard terug: met een 112 maakte hij gelijk en met een drietal kleinere breaks kwam hij op voorsprong, 2-1.

Belissend was het vierde frame, dat Brecel na een break van 49 en een voorsprong van Clark nog naar zich toe wist te trekken.

Bedford en Pinches spelen langste match ooit

Ze begonnen gisteravond kort na acht uur, en ze waren vannacht kort voor vier uur pas klaar. Na 7 uur, 29 minuten en 46 seconden zuivere speeltijd.

Ziehier het nieuwe record dat Simon Bedford en Barry Pinches in Gloucester vestigden voor de langste officiële best-of-9 match die ooit in het profsnooker is gespeeld.

Bedford opende nochtans met een vlotte 113 en liep uit naar een 4-0 voorsprong, voordat Pinches een comeback startte en er 4-4 van maakte. Bedford won de partij in de tweede voorronde van het Australian Open uiteindelijk in de decider met 5-4.

haikou world open 2013 - bedford-advani

…Bedford, hier op archiefbeeld, wint de langste bof-9-partij ooit…

Australian Open: Brecel morgen tegen Clark

luca brecelDebutant Ryan Clark uit Engeland is zaterdagmiddag de eerste tegenstander van Luca Brecel in de kwalificatie voor het Australian Open in Gloucester.

Clark won gisteren in de eerste ronde met 5-3 van een andere nieuwkomer op de Main Tour, Vinnie Calabrese.

De Australiër won het openingsframe maar Clark liep dankzij twee breaks van 59 uit naar 4-1. Calabrese kwam nog een keer terug in de partij (4-3) voordat Clark het duel met een 45 uitmaakte.

Clark is geen onbekende voor Brecel: in 2008 verloor de toen 13-jarige Vlaming de finale van het Europees U17-kampioenschap in Malta met 4-5 van Clark.

Australian Open: Brecel begint tegen debutant

luca brecelLuca Brecel krijgt in de kwalificatie voor het Australian Goldfields Open een debutant als tegenstander.

In de openingsronde gaan Ryan Clark en Vinnie Calabrese, beiden nieuwkomers op de Main Tour, onderling uitmaken wie het in de tweede ronde tegen Brecel mag opnemen.

Clark plaatste zich via het laatste World Snooker Q School-event voor het profcircuit. Calabrese verdiende zijn ticket door het Oceania Championship op zijn naam te schrijven.

De winnaar krijgt in de derde ronde waarschijnlijk te maken met Sam Baird.

Barry Hawkins stormt naar Australian Open-titel

Met veel machtsvertoon heeft Barry Hawkins (33) vanmiddag op het Australian Goldfields Open in Bendigo zijn allereerste rankingtitel gewonnen.

In de slotsessie van de finale tegen Peter Ebdon won Hawkins de eerste vier frames op rij, waardoor het duel vóór het geplande interval al was beslist, 9-3.

Hawkins won eerder op de Main Tour het kwalificatietoernooi voor The Masters (2007), een Pro Challenge-event (2010) en de World Snooker Shoot-Out (2012).

…Op zijn 33e wint Barry Hawkins eindelijk zijn eerste rankingtrofee…

Australian Open: Hawkins op voorsprong in finale

Barry Hawkins neemt een 5-3 voorsprong op Peter Ebdon mee naar de slotsessie van de best-of-17 finale van het Australian Goldfields Open.

Hawkins overklaste vanochtend zijn tegenstander voor het overgrote deel van de eerste acht frames, maar Ebdon kwam laat op gang en wist de schade nog te beperken.

Voor Hawkins, die in januari de World Snooker Shoot-Out won, zou het de allereerste rankingtitel van zijn loopbaan zijn. Ebdon pakt bij winst al zijn tiende eindzege.

…Hawkins zet Ebdon op achterstand in de finale, 5-3…