Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open

Stephen Maguire is er in geslaagd titelverdediger Judd Trump uit te schakelen in Bendigo, Australië, op de Australian Open. De Schot versloeg de Engelsman vanmorgen met 5-1. 

(c) Monique Limbos

Maguire kwam 1-0 voor met een 62-break, waarna Trump met een 52-break het tweede frame leek te gaan pakken. Maguire knokte zich echter terug, maar Trump potte de laatste zwarte waardoor de score dat frame gelijk kwam. De respotted-black werd echter door Maguire in de middenpocket gedubbeld, waardoor het 2-0 kwam te staan. Ook het derde frame ging naar de Schot, maar het vierde frame liet Trump even wat beter spel zien.

Hij scoorde een 44- en een 51-break, waardoor de tussenstand op 3-1 kwam. Het vijfde frame lijkt de kant van Trump weer op te gaan, door een 69-break van de Engelsman, maar ook deze weet Maguire, op de laatste zwarte bal, binnen te slepen. Het zesde frame gaan de kansen over en weer, maar Maguire weet uiteindelijk de beslissende ballen te potten en zo zijn halve finale-plaats veilig te stellen.

Maguire zal uitkomen tegen Martin Gould, die met 5-1 van Matthew Selt won. Gould scoorde hierbij nog een 122-break.

© Monique Limbos

De andere halve finale gaat tussen Jamie Jones en John Higgins. Jones versloeg in een zeer spannende kwartfinale Michael White met 5-4. In de decider leek White met een 56-break de beste kaarten in handen te hebben, maar Jones wist het frame, en de wedstrijd, te pakken met een 66-break.

Higgins versloeg Joe Perry met 5-3. Perry stond goed te spelen, getuige een 136- en een 137-break. Higgins kwam 3-1 voor, maar Perry wist tot 3-3 terug te komen, waarna Higgins de laatste twee frames pakte en zich zo voor de halve finale plaatste.

De halve finale tussen Maguire en Gould start om 05.00 uur en wordt uitgezonden op Eurosport 2. Op diezelfde zender wordt de andere halve finale uitgezonden, vanaf 11.15 uur. Op Eurosport 1 schijnt iets met wielrennen te doen te zijn….

Lees ook:Gould – Higgins in finale Australian Open
Lees ook:Selby verslagen op German Masters, Trump mist 147
Lees ook:Selby uitgeschakeld op Australian Open, White nipt door
Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Perry naar halve finale CoC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.