Brecel stoot door naar halve finales German Masters

Luca Brecel is er in vanavond in Berlijn geslaagd de halve finale van de German Masters te bereiken. Hij versloeg de Engelsman Mark Joyce met 5-4. In de decider rondde de Belg in stijl af met een 102-break.
In de halve finales staat geen enkele top-16 speler. Dat is in jaren niet voorgekomen. 

© Worldsnooker

Brecel kwam 2-1 voor te staan, maar Joyce vocht zich terug en nam de voorsprong over naar 4-2. Brecel bezweek niet onder de druk en produceerde in frame zeven een 79-break waardoor hij in de wedstrijd bleef. In een spannend achtste frame weet Brecel de decider af te dwingen, om daar met een 102-break zijn halve finaleplaats op te eisen.

Brecel treft in die halve finale Kyren Wilson. Wilson moest hard aan de bak tegen Ryan Day die op een 4-2 voorsprong kwam. Wilson knokte zich echter bal voor bal terug en wist daardoor zijn derde decider van dit toernooi af te dwingen. Ook de decider ging bal voor bal, maar op geel wist de Engelsman de wedstrijd te beslissen. De halve finale wordt morgenavond om 20.00 uur gespeeld.

© Monique Limbos

De andere halve finale gaat tussen Graeme Dott en Martin Gould. Dott versloeg zijn mede-Schot Stephen Maguire overtuigend met 5-1. Het zesde frame stond Dott 61-0 achter maar met een 71-clearance pikte hij het frame af en won daarmee gelijk de wedstrijd.

Gould versloeg verrassend zijn landgenoot Judd Trump in een spannende partij met 5-4. Deze halve finale wordt om 14.00 uur gespeeld.

Lees ook:Gould bereikt finale German Masters
Lees ook:Luca Brecel in finale German Masters
Lees ook:Volledig Engelse halve finales bij Northern Ireland Open
Lees ook:Brecel wint eerste ronde Rurh Open
Lees ook:King oppermachtig door naar 1e finale in 12 jaar

6 reacties op “Brecel stoot door naar halve finales German Masters

 1. Eric

  Geef Brecel nu goede kans op zijn 1e Main-Tour-titel. Zou in dat geval al 20e komen te staan op de wereldranglijst. Volgend jaar Masters-debuut???

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Als hij deze vorm vasthoud, zie ik dat zeker gebeuren!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Franky

  Weet iemand op welke zender en/of site ik die match om 20 uur live kan zien aub?

  Eurosport 2 zend het wel uit maar pas om 23uur denk ik

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Vanaf half 10 live op Eurosport 1. Eerder wordt het in Nederland en Belgie niet uitgezonden. Wel is er altijd HaHabar of HaHaSport (even googlen).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Franky

    Bedankt Annet

    Ik heb ook duitse kanalen via satelliet, ik zal eens online kijken als er een duits kanaal is die het live brengt, en anders eurosport 21u30, bedankt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.