Gould – Higgins in finale Australian Open

Martin Gould en John Higgins zijn dit jaar de finalisten van de Australian Open in Bendigo, Australië. Zij wonnen vandaag respectievelijk van Stephen Maguire en Jamie Jones in de halve finales. 

(c) Monique Limbos

Gould kwam rap 4-0 voor te staan met onder meer twee 80+breaks. Maguire, die in het vierde frame nog problemen had mijn zijn pomerans, wist vervolgens het vijfde frame te pakken met een 61-break. Het was echter vechten tegen de bierkaai, de Engelsman wist met een paar kleine breaks en een 100-break zijn finaleplaats te pakken.

Gould neemt het in de finale op tegen John Higgins. De Schot moest hiervoor hard aan de bak tegen Jamie Jones, die maar liefst met 4-0 voor kwam te staan door onder meer een 78- en een 96-break. Higgins weet dan echter de wedstrijd te kantelen en scoort onder meer een 134- en een 133-break.

(c) Monique Limbos

In het 11e frame, Higgins heeft dan dus al vijf frames op rij gewonnen, zit de Schot in een break om de wedstrijd af te maken, en wil dan de blauwe bal naar de middenpocket spelen om met wit het pack open te spelen, wat hopeloos mislukt. Via een enorme fluke pot hij de blauwe bal toch en kan hij het frame en de wedstrijd afmaken met in totaal een 92-break. Bekijk de fluke hier.

De finale start morgen om 05.00 uur Nederlandse tijd, de tweede sessie start om 11.00 uur. Wederom zijn we veroordeeld tot Eurosport 2, omdat er iets met wielrennen te doen schijnt te zijn in Nederland. Eurosport 2 zendt wel beide sessies live uit.

Lees ook:Grand Prix: Robertson en Selby verliezen, Williams door
Lees ook:Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Higgins door, Brecel uitgeschakeld op Welsh Open
Lees ook:Higgins en Gould houden elkaar in evenwicht
Lees ook:Jans naar finale EK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.