Wereldkampioen Bingham uitgeschakeld op Australian Open

Op het eerste officiële rankingtoernooi van het nieuwe snookerseizoen, de Australian Open in Bendigo, is de nieuwe wereldkampioen Stuart Bingham, uitgeschakeld in de eerste ronde, door Fergal O’Brien. 

Bingham kwam 2-0 en 3-1 voor te staan tegen de Ier, maar O’Brien wist er, met onder andere een 128-break (de hoogste van het toernooi tot nu toe) een decider af te dwingen op 4-4. In de decider wist O’Brien de wedstrijd te bezegelen met een 88-break. Voor de liefhebbers is de gehele wedstrijd hier terug te kijken.

Ook Ben Woollaston is zijn koffer al weer aan het pakken. Hij werd het slachtoffer van de wildcard-ronde, waar hij verloor van Adrian Ridley met 5-3.

Judd Trump, Stephen Maguire en Matthew Selt zijn alledrie zorgeloos door zonder een frame te verliezen, voor Selt was het ook een wildcard-ronde, de andere twee spelers speelden een eerste ronde-partij.

© Monique Limbos

De wedstrijd tussen Ian Burns en Xiao Guodong was een stuk spannender: Op 1-1 was er een respotted black nodig om het derde frame te beslissen. Burns wist deze te potten en uit te lopen naar 4-2, waarop Guodong een respotted black wist te pakken en daardoor het 7e frame.

Guodong had aanvankelijk zelfs een snooker nodig gehad in dit frame, maar wist dus op het nippertje nog een extra frame af te dwingen. Het mocht echter niet baten, in het achtste frame wist Burns de wedstrijd te beslissen en een 5-3 overwinning op het Australische scorebord te zetten.

Alle uitslagen en komende wedstrijden zijn hier te vinden. De eerste wedstrijden beginnen vannacht om 03.30 uur alweer. Vanaf 04.00 uur wordt er uitgezonden op Eurosport 2, vanaf 08.30 op Eurosport 1.

Lees ook:Grand Prix: Robertson en Selby verliezen, Williams door
Lees ook:CL: Bingham wint de winnaarsgroep
Lees ook:Trump naar kwartfinale Shanghai Masters op de laatste zwarte bal
Lees ook:Selby verliest, O’Sullivan nipt door op English Open
Lees ook:Jimmy White uitgeschakeld in 1e ronde Australian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.