Wuxi Classic: Brecel strijdend ten onder

Het nieuwe Main Tour-seizoen is voor Luca Brecel begonnen met een nederlaag. Tegen Craig Steadman werd het vanavond in Gloucester 4-5.

Brecel, die nog wel een 1-4 achterstand ongedaan wist te maken, reist volgende maand dus niet naar het hoofdtoernooi van de Wuxi Classic in China.

Brecel speelde bij vlagen prima maar in andere delen van de partij liet zijn safetyspel het lelijk afweten en miste hij meerdere cruciale pots.

…Brecel domineert het openingsframe maar verliest van Steadman…

Uiteindelijk werd een hard gespeelde en erg riskante potpoging met de rode ballen al open vroeg in de decider hem fataal. Steadman maakte er dankbaar gebruik van, scoorde daaruit een break van 51 en legde zo de basis voor de zege.

Brecel startte goed, scoorde een 42 in het openingsframe en liet zijn opponent geen enkel punt. Steadman maakte gelijk met een 68 – de hoogste break van de partij – en kwam op voorsprong met meerdere kleinere breaks, 1-2.

Cruciaal was frame vier. Beide spelers misten veel ballen totdat Steadman het frame leek te pakken. Hij snookerde zichzelf echter op de laatste blauwe bal.

Brecel flukete die blauwe even later maar miste roze voor de framewinst. Hij kreeg nog een herkansing toen Steadman een alleszins maakbare zwarte voor de groene pocket liet liggen, maar opnieuw miste Brecel die framebal.

In het eerste frame na het interval (1-3) had Brecel twee snookers nodig, maar kon dankzij een foul op blauw en een daaropvolgende free ball nog gelijk maken.

De respotted black liet Steadman zich niet ontnemen, 1-4.

Met de rug tegen de muur begon Brecel weer beter te spelen. Met zijn enige half-century van de partij (50) werd het 2-4 en mede dankzij een 43 even later 3-4.

In een vreemde slotfase van frame acht wist Brecel er zelfs een decider uit te slepen. Steadman miste de laatste rode bal maar flukete daarbij een snooker.

Brecel kwam uit die snooker… en potte met die stoot meteen de rode bal, waarna hij de tafel knap tot en met roze kon opruimen en dus nog op 4-4 kwam.

Ook Tom Ford, die Brecel uitschakelde op weg naar het WK, ging onderuit tegen een ongeplaatste speler: tegen Chris Wakelin werd het 2-5.

John Higgins won eenvoudig van Michael Wasley (5-1), maar de opmerkelijkste partij was natuurlijk die tussen Robbie Williams en Mark Owens (5-2).

Nee, het betrof hier geen reünie van Take That

Woensdag wordt de Wuxi Classic-voorronde afgerond. Onder anderen Jimmy White, Mark Williams en wereldkampioen Mark Selby komen in actie.

[picture Luca Brecel © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-kwalificatie: Brecel naar tweede ronde
Lees ook:Luca Brecel boekt knappe zege op Ricky Walden
Lees ook:Brecel nipt onderuit tegen Robertson in Gloucester
Lees ook:WK: Robertson en Dale vlot naar laatste 8
Lees ook:Murphy wipt Hendry in bizar slotframe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.