Wuxi Classic: Robertson en Perry naar finale

Titelverdediger Neil Robertson krijgt zondag te maken met Joe Perry in de finale van de Wuxi Classic, het eerste grote rankingevent van het seizoen.

Robertson plaatste zich vanochtend ten koste van Barry Hawkins (6-3). Perry volgende vanmiddag met een zege op Martin Gould (6-4).

Waar Robertson op jacht is naar de 10e toernooizege in zijn carrière, zou het voor Perry pas zijn eerste echte rankingoverwinning betekenen.

…Perry klopt Gould met 6-4 en stuit in de finale op Robertson…

De nu 39-jarige Perry won vorig jaar op het Yixing Open (Asian Tour) zijn eerste toernooi als prof. Nu zou dus zijn eerste grote rankingzege kunnen volgen.

Perry start natuurlijk als outsider maar heeft een opvallend goed track record tegen zijn vriend en trainingspartner Robertson.

Na 18 partijen tussen beiden staat het volgens CueTracker 9-8 voor Robertson (plus 1 gelijkspel in de Championship League van 2008). Maar laten we de onbeduidende partijen weg, dan staat Robertson duidelijker op voorsprong: 6-3.

Robertson opende tegen Hawkins met een 128, maar de Engelsman kon tot 3-3 gelijke tred houden. De Australiër won toen drie frames op rij.

Perry en Gould gingen met 2-2 naar het interval, daarna liep Perry onder meer met een 89 weg naar 5-2 en kon hij de zege even later veilig stellen.

Voor uitslagen en framescores kijk je bij World Snooker.

[picture Joe Perry © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Wuxi Classic: Robertson viert toernooizege niet
Lees ook:Martin Gould wint Championship League 2013
Lees ook:Championship League: Neil Robertson ongenaakbaar
Lees ook:Australian Open: Robertson tegen Trump om titel
Lees ook:Championship League: Selby start weer sterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.