Wuxi Classic: Snooker weer terug op TV

Met het gisteren begonnen hoofdtoernooi van de Wuxi Classic is snooker voor het eerst sinds het WK weer teruggekeerd op de tv-schermen.

Het eerste kleine rankingevent van het nieuwe seizoen vond de afgelopen dagen al plaats: het Yixing Open (Asian Tour 1) werd gewonnen door Ding Junhui…

… die echter in Wuxi ontbreekt. Ding verloor vorige maand tijdens de in Engeland gespeelde voorrronde sensationeel met 0-5 van amateur Oliver Brown.

…Hawkins wint in de eerste ronde zonder problemen van Page, 5-0…

Ook Ronnie O’Sullivan is er niet bij – maar hij koos daar vrijwillig voor. Verder zijn de grote namen present op het eerste echte rankingevent van het seizoen.

Echte verrassingen zijn tot dusverre uitgebleven, al is het feit opmerkelijk dat drie van de vier wildcards hun eerste partij wisten te winnen. Andrew Norman, Yu Delu en Scott Donaldson werden daarvan het slachtoffer.

Een van die wildcards, Zhao Xintong, heeft inmiddels ook van Chris Melling gewonnen en staat dus al in de tweede ronde, waar hij op Martin Gould stuit.

Pech was er overigens voor het Zwitserse talent Alexander Ursenbacher, die vanwege visumproblemen niet naar China heeft kunnen afreizen.

Daar zou titelverdediger Neil Robertson zijn opponent zijn geweest.

Voor speelschema en uitslagen van de Wuxi Classic kijk je bij World Snooker, voor het uitzendschema op tv bij Eurosport.

[picture Barry Hawkins © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Wuxi Classic: Selby sterk in eerste partij na WK
Lees ook:Wuxi Classic: Stevens, Dale verrassend onderuit
Lees ook:Chris Melling raakt keu kwijt in vliegtuig
Lees ook:Reanne Evans hekelt Chinese wildcards
Lees ook:Wuxi Classic: Brecel begint seizoen tegen Wells

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.