Vandersteen onttroont Van Hove

Kevin van Hove is er niet in geslaagd in Sint Martinus in Gent de 7e titel op rij te pallen in de Belgium Ranking. Hij leek zondag lange tijd goed op weg, maar Alain Vandersteen wist in het allerlaatste frame een stokje te steken voor de overwinning. 

…Vandersteen hier met Staelen, zijn koppelmaat tijdens de VK Scottisch Double afgelopen seizoen…

Vandersteen had in de kwartfinale met 4-0 gewonnen van Sebastiaan Vermeylen en in de halve finale van Laurens de Staelen met 4-1. Van Hove passeerde Luc Heirewegh met 4-3 en Peter Bullen met 4-1.

In de finale kwam van Hove met 1-0 voor te staan dankzij een 60-break, maar Vandersteen pareerde dit direct met een 56-break waardoor de score weer gelijk werd getrokken. Van Hove weet dan, mede door een 38-break, twee frames op rij te winnen, maar weer trekt Vandersteen de score op gelijk niveau met een 43- en een 67-break.

Van Hove weet vervolgens weer op een 4-3 voorsprong te komen, maar weer weet Vandersteen gelijk te komen. In de decider blijft Vandersteen doorpotten en weet hij de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Van Hove blijft wel rankingleider, met Vandersteen op de tweede plaats, gevolgd door de Staelen. De hoogste break was voor Belgisch Kampioen Kevin Hanssens, hij scoorde een 125-break.

Lees ook:Skalski wint BR 5
Lees ook:Van Hove wederom de sterkste in Belgium Ranking
Lees ook:Kevin Van Hove nieuwe koploper Hypro Cup
Lees ook:Vandersteen/Staelen Vlaams Kampioen Scottisch Doubles
Lees ook:Van Hove wint vierde Belgium Ranking van dit seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.