Brecel uitgeschakeld op China Open, meer grote namen sneuvelen in eerste ronde

Luca Brecel heeft de eerste ronde van de China Open in Beijing niet overleefd. De jonge Belg verloor met 5-2 van de Engelsman Mark Joyce. Maar er waren meer grote namen die niet door de eerste ronde kwamen…

(c) Monique Limbos

Brecel pakte het eerste frame, maar Joyce sloeg direct terug met een 116-break. Brecel sprokkelde het derde frame binnen, maar zag Joyce zich toen rustig naar de overwinning potten. Met een 50- en een 89-break verzekerde Joyce zich van een plaats bij de laatste 32.

Een aantal thuisspelende favorieten speelde hun kwalificatiewedstrijd in de venue, omdat de organisatie bang was dat de toppers anders niet te zien zouden zijn voor het grote publiek in Beijing. Daar kregen ze wel gelijk in, want zowel Liang Wenbo als Ding Junhui werden voor hun thuispubliek uitgeschakeld door respectievelijk Peter Lines en Lee Walker.

© Monique Limbos

Ook in de wildcard-ronde sneuvelde sneuvelde nog een geplaatste speler: Andrew Higginson verloor met 5-3 van Yuan Sijun.

Tot slot zijn er in de eerste ronde ook al wedstrijden gespeeld, een paar uitslagen vallen daar op: Michael White verliest van Jack Lisowski met 5-1, Joe Perry verliest met 5-0 van Alfie Burden en Neil Robertson verliest met 5-3 van Noppon Saengkham.

Morgen is de rest van de eerste ronde te zien, behalve de wedstrijden van Shaun Murphy en Barry Hawkins, hun wedstrijden worden pas woensdag gespeeld aangezien ze gisteren nog in Manchester de finale van de PTC Finals speelden. Eurosport 1 is er van 08.00 tot 11.30 uur live bij, waarna om 13.30 uur de uitzending vervolgt wordt op Eurosport 2.

Uiteraard kun je ook hier terecht voor livescoring en uitslagen.

Lees ook:Brecel verliest nipt op Australian Open
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale German Masters
Lees ook:Brecel door naar tweede ronde German Masters
Lees ook:Thuisfavoriet Neil Robertson uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Brecel door naar 3e kwalificatieronde Shanghai Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.