Bingham staat op scherp: back to back century’s in China Open

Stuart Bingham is zo vlak voor het verdedigen van zijn wereldkampioenschap in bloedvorm. Vandaag scoorde hij in Beijing bij de eerste ronde van de China Open achter elkaar maar liefst drie century-breaks. 

© Monique Limbos

Zijn tegenstander Sam Baird won de eerste twee frames, maar kreeg daarna een orkaan van breaks over zich heen. Met een 78-, een 143-, een 119- en een 109-break zette Bingham de score in zijn voordeel op 4-2. Die 143-break is tevens de hoogste tot nu toe van dit toernooi.

Baird maakte nog een 66-break waardoor hij nog een frame terugpakte maar in het laatste frame van de wedstrijd wist Bingham zijn plaats bij de laatste 32 zeker te stellen. Bingham treft daar Ian Burns, die enigzins verrassend Peter Ebdon met 5-0 wist uit te schakelen.

Voor alle overige uitslagen kun je uiteraard hier terecht. Morgen gaat het toernooi verder met de laatste twee wedstrijden uit de eerste ronde en met alle wedstrijden uit de tweede ronde. Vanaf 08.00 tot 11.30 uur is dit allemaal live te volgen via Eurosport 1, van 13.30 tot 16.30 uur zendt Eurosport 2 live uit.

Lees ook:Wereldkampioen Bingham uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:UK Championship 2015, programma dag 6
Lees ook:Speelschema WK 2016, dag 7, 2e ronde
Lees ook:Speelschema German Masters dag 2, Brecel live op Eurosport
Lees ook:Ook Brecel en Selby verliezen op World Grand Prix

4 reacties op “Bingham staat op scherp: back to back century’s in China Open

 1. Annet van Riel

  Het is zelfs een officieel record:
  Bingham scored 547 poins without reply from Bair. This is a new record for ranking events. John Higgins had the previous best with 494 in the 2005 Grand Prix final. (bron snooker.org)

    /   Beantwoorden  / 
  1. tom

   Ronnie O sullivan scoorde in de Masters van 2014 556 points tegen Ricky Walden zonder pot van Walden. Dit is het record, maar geen ranking event natuurlijk.
   Hoe kom je trouwens op 547 points voor Bingham zonder reply van Baird? Uit het artikel haal ik 449 points voor Bingham zonder reply van Baird

     /   Beantwoorden  / 
   1. Annet van Riel

    Die vier breaks zijn bij elkaar geteld 449 punten. Ik vermoed dat de rest van de punten uit het zevende frame komen, welke hij met 77-52 verloor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. john

     maar dan missen we nog wel een paar puntjes……

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.