Trump en Walden in Engelse finale in China Open

Het Chinese publiek krijgt morgen een geheel Engelse finale voorgeschoteld, met Ricky Walden en Judd Trump als finalisten in Beijing, doordat de beide Engelsen de twee Schotten wisten uit te schakelen. 

© Monique Limbos

Walden had een lastige ochtend vanmorgen. Het duurde tot de decider voor hij de beslissing wist te forceren in de wedstrijd. Hij wist een 2-1 voorsprong te pakken met een 82- en een 66-break, maar Higgins vocht terug met een 64-break. Walden liep weer uit met een 113-break, maar Higgins weet dan weer een frame terug te pakken.

Walden loopt dan twee frames uit met onder meer een 96-break, maar Higgins weet de decider te forceren door een 99- en een 52-break, al kwam dat vooral ook omdat Walden op de laatste zwarte (wedstrijdbal) zijn witte laat weglopen. In de decider maakt de Engelsman de wedstrijd echter in stijl af: met een 131-break weet hij zijn finaleplaats veilig te stellen.

Trump had het vanmiddag een stuk makkelijker. Met een 100- en een 90-break wist de Engelsman een vlotte 6-0 overwinning op het scorebord te zetten.

De eerste sessie van de finale morgen wordt vanaf 08.30 live uitgezonden op Eurosport 2, in zowel België als Nederland. De tweede sessie wordt weer eens niet uitgezonden in Nederland. De Belgen kunnen deze wel live volgen op Eurosport 2 vanaf 13.30 uur. De Nederlanders moeten tot maandagmiddag 13.30 uur wachten om de samenvatting van de tweede sessie te zien op datzelfde kanaal.

Het blijven bijzondere keuzes van Eurosport dat ze het hele toernooi weer uitzenden, behalve de allesbeslissende, laatste sessie…

Lees ook:International Championship: finale Higgins – Gilbert
Lees ook:Finale Welsh Open: Higgins – Woollaston
Lees ook:WK snooker speelschema dag 2, 19-04
Lees ook:WK: Hawkins verslaat Robertson in decider
Lees ook:Walden laat het breaks regenen in halve finale PTC Finals

3 reacties op “Trump en Walden in Engelse finale in China Open

 1. omar

  De echte snooker fan kijkt gewoon via de eurosport player online alle sessies live.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ronald

  Het gaat bij Eurosport alleen maar om geld verdienen. Uitzendbeleid is een belediging voor de sport en de kijker.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dutchnugget

  Jij werkt zeker gratis voor je baas?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.