Robertson whitewasht Selby, Wenbo stormt top-16 binnen

Soms heb je uitslagen die vertekenend zijn, soms heb je uitslagen die precies weergeven hoe de wedstrijd geweest is. Volgens mij zijn de uitslagen van vandaag een beetje van beide. Liang Wenbo is erg verheugd met zijn finaleplaats op het UK Championship, Neil Robertson heeft zich met meer gemak geplaatst, al was het niet zo makkelijk als de eindscore doet vermoeden. 

Neil

Wenbo kwam 3-1 achter, maar weet dit te beperken met een 110-break, waardoor hij “slechts” 4-2 achter komt te staan tegen David Grace. Dan weet de Chinees echter een tandje bij te zetten en geeft hij geen frame meer weg, op weg naar zijn finaleplaats. In de finale treft hij Neil Robertson, die zijn bijnaam “Thunder from Down Under” weer eens eer aan deed. Wat heeft deze man een goed seizoen tot nu toe!

Robertson weet, ondanks twee 50-breaks van Mark Selby, toch de eerste twee frames te pakken. Selby krijgt genoeg kansen, maar weet deze niet te verzilveren in frames. Dit blijft eigenlijk de gehele wedstrijd zo doorgaan, waardoor Robertson uiteindelijk een 6-0 winst op het bord zet en hiermee zijn finaleplaats veilig stelt.

uk champ 2013 robertson-selby 2nd session

Ik ben erg benieuwd naar de finale morgen. Robertson staat goed te spelen, maar ook dankzij de vele kansen die hij kreeg van Selby. Wenbo gaat de finale in principe in zonder iets te verliezen te hebben en kan daardoor in theorie vrijuit spelen. Al zal hij de druk natuurlijk wel enorm voelen. Ik ben erg benieuwd hoe hij daarmee omgaat.

Paar weetjes nog voor morgen:
* Beide spelers vallen onder hetzelfde management en kennen elkaar hierdoor goed.
* Dit is de eerste UK Championship-finale zonder een speler uit de UK.
* Wenbo is door zijn finaleplaats gestegen naar de top-16 van de wereldranking. Hierdoor is hij ook zeker van spelen bij de Masters, voor het eerst in zijn carrière.
* David Grace kon wel leven met zijn verlies in de halve finale. Na de wedstrijd ging hij naar de Chinees om te eten en kreeg hier twee gratis blikjes cola omdat hij herkend werd van TV. Ik ben benieuwd hoe de Chinezen hadden gereageerd als hij gewonnen had van Wenbo ;-)

Lees ook:Grace kleurt zwart-wit
Lees ook:Spanning in York: drie deciders in kwartfinales
Lees ook:Brecel strandt bij laatste 16 UK Championship
Lees ook:Nieuwe keu brengt Gilbert in de finale
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal

2 reacties op “Robertson whitewasht Selby, Wenbo stormt top-16 binnen

  1. Daan

    Liang heeft karakter en ik hoop dat hij het spel vind dat bij dat karakter past. Ik hoop dan ook dat hij zichzelf niet al te vaak in zijn gezicht hoeft te slaan!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Verbouw

    Mijn voorkeur gaat naar Robertson, schitterend om naar te kijken, die Thaise smoelentrekker Liang doet het ook goed maar ik denk niet dat hij een kans maakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.