Brecel strandt bij laatste 16 UK Championship

Luca Brecel is er gisteravond niet in geslaagd de kwartfinales van het UK Championship in York te bereiken. Hij verloor met 6-4 van Matthew Selt. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel gaf zelf aan de kansen die hij kreeg niet goed benut te hebben. Volgens mij was dat een goede samenvatting van de wedstrijd. Brecel kwam door twee 80-breaks 3-1 voor te staan tegen de Engelsman, maar zag Selt toen de leiding overnemen naar 5-3.

Brecel weet dan nog een frame terug te pakken, maar in het tiende frame weet Selt het frame en de wedstrijd naar zich toe te trekken, waardoor hij zeker is van een plaats in de kwartfinale tegen Mark Selby. Selby won gistermiddag op zijn beurt overtuigend met 6-1 van Dechawat Poomjaeng.

Ook David Grace staat in de kwartfinale. Hij won met 6-2 van voormalig wereldkampioen Peter Ebdon. Grace scoorde hierbij maar liefst vijf breaks boven de 50.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Shaun Murphy is er niet in geslaagd zijn partij te winnen. In een spannende wedstrijd tegen Marco Fu moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de speler uit Hong Kong. Fu pakte door een 93-break het eerste frame van de wedstrijd, waarna Murphy door onder meer een 80-break de voorsprong overnam naar 2-1.

Fu antwoordde met een mooie 104-break, waarna Murphy weer een frame pakte met een 83-break. Fu weet dan uit te lopen naar 5-3 door een 50- en een 68-break, maar de Engelsman geeft zich niet zomaar gewonnen en weet het scorebord weer naar 5-4 te krijgen. In het tiende frame weet Fu dan echter de wedstrijd met een 50-break definitief te beslissen.

Voor alle uitslagen en de planning voor vandaag klik je hier en hier.

Lees ook:Trump naar kwartfinale Shanghai Masters op de laatste zwarte bal
Lees ook:Masters: Murphy verslaat wereldkampioen Selby
Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale
Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:Regen van breaks bij Trump – Maguire

10 reacties op “Brecel strandt bij laatste 16 UK Championship

  1. john

    Wellicht kan Carlo vertellen wat er na de interval gebeurde met Luca, zelden hem zo slecht zien spelen, leek wel alsof hij er geen zin meer in had.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kees

    We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en nog steeds lijkt meneer John niets beters te doen te hebben dan een kritisch bericht op dit blog plaatsen als Luca een wedstrijd verloren heeft. Het hele toernooi lang behaalt de Belg goede prestaties en pas als hij, na een goed toernooi gespeeld te hebben, in de laatste 16 tekort komt, komt John weer met zijn opzienbarende analyse. Ik vraag u, “…zo slecht zien spelen”, waar baseert u dit op? Voor zover ik kan zien heeft Luca een paar keer ‘net niet’ een goede pot gemaakt om zijn break gaande te houden, maar een degelijke wedstrijd gespeeld die beide kanten op had kunnen gaan. OK, de uitvoering van zijn safety shots was niet altijd even sterk en zijn long pots lieten hem af en toe in de steek (dit was voor het interval trouwens ook al zo), maar daartegenover stonden een paar fenomenale tactische ballen en ook de clearence die Luca maakte om het negende frame te winnen was geweldig. Heeft u enig idee hoe lastig het op deze tafels is om te spelen als er net even iets mis is met de techniek, zij het door spanning of door iets anders? Kan u het zelf soms beter? Ik zeg niet dat men nooit kritiek mag geven op profspelers, maar laat deze dan tenminste terecht zijn. “Leek wel alsof hij er geen zin meer in had.”??? Volgens mij is wel het laatste wat men Luca kan verwijten dat hij zich deze wedstrijd niet kalm heeft getoond, en geprobeerd heeft het beste van zijn kansen te maken, ondanks dat niet alles mee zat! Gelukkig zijn er niet veel meer ‘critici’ zoals John, dát zou de beste Vlaming veel vertrouwen en motivatie geven om door te trainen na zijn degelijke prestatie op het tweede grootste toernooi dat snooker kent, afkomstig van een platform met als doelgroep zijn fan- en thuisbasis zou moeten zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  3. John

    Opmerkelijke reactie Kees, wellicht heb je de wedstrijd niet geheel gekeken als je mij vraagt waar ik dit op baseer.
    Mijn vraag was overigens aan Carlo gesteld omdat ik weet dat hij regelmatig dit blog leest.

    Maar om dit even uit te leggen: Luca speelde tot de interval geweldig, 2x 80+ break en gewoon op zijn niveau net zoals al het gehele toernooi.
    Na de pauze zakte dat geheel weg, heb Luca al veelvuldig zien spelen en druk en spanning zijn dingen waar die goed mee om gaat, (het lijkt mij dat hij bij spanning beter gaat spelen).

    Maar nogmaals na de interval was dat niet Luca in goede doen, denk maar eens aan het laatste frame waarin die die geel compleet vanaf zijn spot mist en tot overmaat van ramp ook nog in off, deze werd wel erg hard genomen.

    Overigens was ik niet de enigste die opviel dat hij niet in zijn gewone doen was ook de commentatoren viel dit op. (dacht John Virgo en John Parrot) grappig nog 2 John’s met commentaar.

      /   Beantwoorden  / 
  4. simon

    Kees, dit moet je niet beschouwen als kritiek. Wij Hollanders vinden het juist mooi dat een Belgische speler zo ver in het toernooi komt. Wat John aangeeft doet hij alleen op een Randstad manier. Zo praten wij in het Westen nu eenmaal.
    Eigenlijk zegt hij : ‘Wat gebeurde er nou met Luca na de break; hij speelde daarvoor echt goed en was daarna een stuk minder’.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Daan

    Als een kritische vraag op een blog het ergste is waar je als je professionele sporter tegenaan loopt heb je het niet per se slecht lijkt me. Maar ik denk wel dat ‘wij’ wat harder zijn naar profs wat niet altijd even fair is. Ik geloof niet dat Luca daar wakker van moet of zal liggen maar ook niet dat wij lief voor hem moeten zijn omdat hij anders niet van Matt Selt kan winnen.

    Ik kijk allicht iets minder technisch naar een wedstrijd dan de gemiddelde bezoeker van deze site en iets meer naar het mentale aspect, maar wat Luca overkomt is niet uniek en een leermoment. Het overkomt ook dit toernooi een paar spelers die toch zelfs al een paar jaar langer meedraaien. Ik zeg meenemen voor de toekomst en lekker doorgaan.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martijn

    John & John uitten zich trouwens ook niet erg mild voor hun doen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Morris

    Het was wel apart, hij was heer en meester voor de theepauze met een zelfverzekerde houding en liet zien hoe makkelijk hij kan potten,met die speelstijl kan hij het publiek vermaken en voor zich winnen, echt zonde dat hij dan een kwartier later zo terugkomt het was nou niet dat Selt op de top van zijn kunnen ging spelen en geen kansen meer weggaf,een verloren mogelijkheid om zichzelf nog verder op de kaart te spelen in dit toernooi.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Verbouw

    Luca speelde voor wat hij waard is, niets meer, niets minder, toch ver geraakt, proficiat, men zegt dat hij zich bekeerd heeft tot de islam? en sindsdien een pak minder supporters heeft,zeker is, zonder supporters geraak je nergens, als je geen erkenning en steun van supporters krijgt geraak je nooit onder de druk uit, daar zorgen supporters voor, vergelijk het met thuis voordeel bij het voetbal.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Die supporters kan iedereen wel missen lijkt mij.

      Ik vroeg het me al af trouwens met dat baardje…

        /   Beantwoorden  / 
    2. Daan

      Ik denk dat wanneer een kritische vraag wordt gesteld dat niet direct betekend dat er geen erkenning en steun is. Ik denk dat iedereen hier graag ziet dat Luca het goed doet want waarom zou hij hier anders een onderwerp zijn? Maar wij kunnen onze ondersteuning niet uiten door ons in de clubkleuren te hijsen en met nog 50.000 man aanmoedigingen te brullen, en ik geloof ook al niet dat Luca zich op een wedstrijd voorbereid door te kijken of ze op snooker.blog.nl nog een beetje positief over hem zijn. :)

      Als er hier iets positiefs of negatiefs over hem wordt gezegd gaat het in ieder geval over snooker en niet over zijn geloofsovertuiging.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.