Brecel naar kwartfinale UK Championship!

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het UK Championship! Hij versloeg gisterenavond in de vierde ronde Stephen Maguire met 6-3.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel kwam 2-0 voor te staan maar de Schot trok de score gelijk met twee centurybreaks (101 en 112). De Belg pakt dan weer de voorsprong, en lijkt met een 64-break zelfs een 4-2 voorsprong te pakken, maar de Schot steekt daar een stokje voor en weet op zwart het frame binnen te halen. Score dus weer gelijk: 3-3.

Met een 61-break weet Brecel dan het 7e frame te winnen en ook het 8e frame gaat zijn kant op. Maguire maakt een 51-break in het negende frame, maar dan weet Brecel het frame toch nog naar zich toe te trekken en zo zich te verzekeren van een plek in de kwartfinale. Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 14.00 uur gespeeld, hij treft hier Shaun Murphy.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

De laatste kwartfinalist is Mark Williams. Het werd een latertje voor hem en zijn tegenstander Liam Highfield: er was een decider nodig om de winnaar van deze wedstrijd te bepalen. Het was typische zo’n wedstrijd die een decider verdiend, de gehele wedstrijd gingen ze gelijk op en was het gat nooit groter dan één frame verschil. Het was Williams die uiteindelijk in de decider de beslissende ballen in de pocket wist te krijgen en zo vanavond in actie mag komen tegen Ronnie O’Sullivan.

Lees ook:Welsh Open: Brecel wint van nummer 1 van de wereld Selby
Lees ook:Trump naar kwartfinale Shanghai Masters op de laatste zwarte bal
Lees ook:India Open: Williams verslaat Trump, Higgins verliest door whitewash van Davis
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale German Masters
Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale

2 reacties op “Brecel naar kwartfinale UK Championship!

  1. Eric

    In het laatste frame was het wel een beetje Fluka Brecel ;-)
    Met nog 43 op tafel legde Maguire een prima snooker achter zwart, Luca kwam eruit en die rode verdween meteen in een middenpocket. Van daaruit speelde hij de tafel leeg en won het frame nog met 63-60.
    En wat is het toch een gefrustreerd mannetje, die Maguire… Maar prima gespeeld van Luca. Mooi ook zijn ingetogen vreugde meteen na de partij, daar kon je echt zien wat het voor hem betekent.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Run dwing je af. Als je goed speelt, heb je de run mee. En dat zal Mafuire niet prettig hebben gevonden ;-) .

      Het halen van de kwartfinale levert net zoveel op, als het winnen van een European Tour Event. Dus ik kan mij indenken dat dit best prettig is, qua financiën en qua rankingstand :-)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.