Goed en slecht toernooinieuws

snooker symboolfoto 6Ja, lekker is dat. Kun je eens een dag niet online zijn – of beter gezegd: wel online, maar absoluut geen tijd om je met snookernieuws bezig te houden – gebeuren er allerlei nieuwswaardige dingen.

En zoals dat dan gaat, vraag ik: wat wil je eerst horen, het goede nieuws of het slechte nieuws?

Oké, het goede nieuws eerst. Voor de Welsh Open is zeven jaar na het gedwongen vertrek van tabaksmerk Regal een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Totesport.com verbindt zijn naam aan het event dat volgende week plaatsvindt.

De online bookmaker is geen onbekende in snookerland. Totesport sponsorde vijf seizoenen geleden al eens de Grand Prix. Een goed teken voor het profsnooker als oude sponsors weer willen terugkeren.

World Snooker-baas Barry Hearn had eerder deze maand ook voor The Masters nog te elfder ure een nieuwe sponsor aangetrokken, PokerStars.com.

Dan het slechte nieuws…

…dat je elders op deze site al in de comments hebt kunnen lezen: de KNBB heeft de A-ranking komende zondag van de kalender geschrapt.

De snookerbond had weinig andere keuze nadat zich slechts tien spelers hadden aangemeld. Daarmee is de basis onder het huidige rankingsysteem verdwenen.

Opzet was immers dat spelers zich via meerdere regionale A-rankings zouden kunnen kwalificeren voor de landelijke Grand Prix. Dat systeem functioneert natuurlijk alleen als aan die A-rankings ook voldoende spelers meedoen. Dat is dus gewoon niet het geval gebleken.

De KNBB heeft de hulp van de leden ingeroepen om snel tot een alternatieve toernooiopzet te komen die wel door de spelers breed wordt gesteund.

De eerste stemmen gaan in de richting van één (landelijk) rankingtoernooi, dat open staat voor iedereen ongeacht de huidige ranglijstpositie.

Om de discussie op één plek te voeren en niet verspreid onder meerdere topics, kun je het beste reageren onder dit artikel.

Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Rankingtoernooien komen eraan – maar wie gaat ze spelen?
Lees ook:Grand Prix komt eraan – maar wie staat er eigenlijk in de top-16?
Lees ook:Ronnie en Robbo slachtoffer van bezuinigingen
Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

Eén reactie op “Goed en slecht toernooinieuws

  1. Bookmaker

    Nog meer slecht nieuws, als Nederlander mag je geen eens een gokje wagen bij Totesport…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.