Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

logo knbbHortend en stotend gaat het nieuwe rankingseizoen komende zondag dan toch op gang komen. Na twee keer uitstel zal de eerste Grand Prix nu definitief plaatsvinden. De vier regionale A-rankings zijn echter opnieuw uitgesteld.

De primeur van de allereerste Grand Prix gaat naar De Dieze in Den Bosch. Daar verzamelen zich zondag zestien nationale toppers om de eerste rankingpunten van het seizoen te verdienen.

De top-16 van de ranglijst, die na mijn eerdere bericht vanochtend nu wél op de KNBB-site staat (hier als PDF), mag meedoen aan de Grand Prix.

Deze spelers moeten zich eenmalig bij de KNBB registreren, waarmee ze meteen voor alle Grand Prix van dit seizoen zijn aangemeld.

Ook lager gerangschikte spelers kunnen zich opgeven als zij kans willen maken op deelname aan de Grand Prix.

Want als niet iedereen uit de top-16 inschrijft of bij afmeldingen, worden de overgebleven plaatsen op volgorde van ranking aan andere aangemelde spelers toegekend.

Wie geen Grand Prix kan spelen, heeft pech gehad. De vier regionale A-rankings zijn namelijk opnieuw van de kalender geschrapt. Ze worden op een nader te bepalen datum ingehaald.

Volgens de KNBB “hebben zich helaas niet voldoende zalen opgegeven” om een van die vier toernooien te huisvesten.

Dat wekt geen verbazing. Als er zo kort voor de geplande speeldag nog niets is geregeld en potentiële deelnemers het hoe & wat van deze toernooien dus niet eens kúnnen weten, willen zaalhouders zich daaraan de vingers niet branden. Op een toernooi met anderhalve man en een paardenkop zitten zij niet te wachten.

Voor de eerstvolgende speeldag van de ranking, 29 november, hebben zich volgens de KNBB inmiddels drie zaalhouders aangemeld voor een A-ranking.

Dat is een positief signaal. Het betekent immers dat de KNBB en de betreffende zaalhouders per direct werk kunnen gaan maken van de promotie van deze toernooien. Daar staat of valt uiteindelijk het deelnemersaantal mee.

Ruim drie weken resteren daarvoor nog. Dat moet toch tijd genoeg zijn om het niet een vierde keer te laten mislopen.

Lees ook:Daar is-ie toch, de kalender…
Lees ook:Rankingtoernooien komen eraan – maar wie gaat ze spelen?
Lees ook:Bijgewerkte ranking: vier spelers dringen top-16 binnen
Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Opsporing verzocht!

3 reacties op “Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

  1. DCF

    Waarom dan niet 1 A-ranking ergens?? Beter iets dan niets.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kevin

    Een combinatie van de GP (op zondag) en A ranking (op zaterdag) was wellicht een goede optie geweest. Ik kan me zo voorstellen dat de Dieze daar geen bezwaar tegen gehad zou hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      In principe een goed idee, lijkt me, maar komende zaterdag zou dat niet hebben gekund want dan spelen de eredivisieteams competitie.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.