Bijgewerkte ranking: vier spelers dringen top-16 binnen

logo knbbOndanks de beschermde status voor de top-16 aan het begin van dit seizoen, hebben inmiddels vier nieuwe spelers zich een plek tussen de vaderlandse snookerelite weten te verwerven: Coen Fool, Joris Maas, John Burgmeijer en Misja van Vonderen.

Dat blijkt uit de bijgewerkte rankingstand, die de KNBB op zijn website heeft gepubliceerd.

De top-16 van vorig seizoen had een omstreden startbonus van 200 punten gekregen. Daardoor was het voor spelers die tot de A-ranking veroordeeld zijn, bijna niet mogelijk om op eigen kracht de top-16 en dus de Grand Prix te bereiken.

Slachtoffer van deze startbonus-regeling is Rogier van der Kamp. Hij won de eerste A-ranking maar staat slechts 19e. Had de oude top-16 geen punten cadeau gekregen, dan zou Van de Kamp nu een Grand Prix-plek hebben ingenomen.

De vier spelers die uit de top-16 verdwenen, zijn: Christopher Wright, Erik Kerkhoven, Joost van der Linden en Stefan Mazrocis. Geen van deze vier spelers heeft dit seizoen rankingpunten gehaald.

Overigens staat Gerrit bij de Leij, na twee Grand Prix-overwinningen, nog steeds fier bovenaan. Hij heeft 1500 punten, 300 meer dan Roy Stolk. Derde is Johan Oenema met 1000 punten.

De tweede A-ranking van het seizoen vindt op 24 januari plaats. Twee weken later staan zowel een Grand Prix als een A-ranking op het programma.

Lees ook:Van der Kamp wint eerste A-ranking in Leiden
Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings
Lees ook:KNBB schrapt komende Grand Prix
Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Alle ballen verzamelen! Maar wie en waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.