Alle ballen verzamelen! Maar wie en waar?

logo knbbDe kans dat je de lotto wint is tegenwoordig bijna net zo groot als de kans dat je vier dagen vóór een geplande speeldag weet of een toernooi doorgaat of niet. Laat staan dat je weet wáár het gespeeld wordt en wíe er mogen meedoen.

Komende zondag is volgens de KNBB-kalender zo’n toernooidag. Maar na het failliet van het Grand Prix- en A-ranking-systeem is de grote vraag hoe het verder moet met het rankingsnooker in Nederland.

Als er zondag wordt gespeeld – met nadruk op als – zal dat één landelijk toernooi zijn. Maar wat voor toernooi wordt dat dan?

Als je de top 16 laat meespelen, blijf je scheven verhoudingen op de ranglijst houden. Veel lager gerangschikte spelers hebben dit seizoen door de afgelasting van de A-ranking op 24 januari immers één toernooi minder kunnen spelen.

Aan de andere kant, als je de top 16 uitsluit, krijg je waarschijnlijk nauwelijks voldoende spelers bij elkaar voor een ranking-waardig toernooi. Voor de A-ranking meldden zich twee geleden slechts 10 spelers aan.

De meest radicale oplossing is in dit geval misschien wel de beste: een open toernooi houden en de bestaande ranglijst schrappen. Iedereen begint met een schone lei.

Ik begrijp dat deze oplossing weer niet echt fair is ten opzichte van de topspelers. Die hebben braaf via de Grand Prix-events hun punten verzameld en kunnen er ook weinig aan doen dat de animo voor de A-rankings teleurstellend was.

Aan de andere kant komen de echte toppers in elk nieuw rankingsysteem toch wel weer snel bovendrijven.

Ben benieuwd wat het wordt komende zondag. (En waar…)

Lees ook:Grand Prix komt eraan – maar wie staat er eigenlijk in de top-16?
Lees ook:KNBB schrapt komende Grand Prix
Lees ook:Grand Prix bij Jumbo in Warmond
Lees ook:Waar gaan we heen dit weekend?
Lees ook:Zondag wel Grand Prix, geen A-rankings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.