NK: en toen waren er nog 8….

Titelverdediger René van Rijsbergen heeft zich weer weten te plaatsen voor de laatste 8 van het Nederlands Kampioenschap snooker in SC de Loods in Maassluis. Ook rankingleider Roy Stolk wist zich te plaatsen voor de kwartfinales, die aanstaande zondag gespeeld gaan worden.

(c) Corné Kuijpers ...Joris Maas heeft zich zowel bij de senioren als bij de heren weten te plaatsen voor de finaledag...

(c) Corné Kuijpers
…Joris Maas heeft zich zowel bij de senioren als bij de heren weten te plaatsen voor de finaledag…

Van Rijsbergen won van de Zaandammer Mark Stuten met een krappe 3-2 overwinning. Hierna won de speler uit Breda met 3-1 van Maurice le Duc, die zich gisteren nog plaatste voor de finale van het NK koppels, samen met koppelpartner Roy Stolk.

Van Rijsbergen komt zondag uit tegen een andere Zaandammer: Sebastiaan Kan. Kan won met 3-0 van Peter Bertens om vervolgens Ameer Baksh met 3-2 te verslaan. Tot slot moest hij langs Nederlands Kampioene Manon Melief, die de ronde ervoor gewonnen had met 3-2 van Patrick Terlou, waar ze de dag ervoor bij de senioren nog met 3-0 van verloren had. Kan kende echter weinig genade met Melief en won de wedstrijd met 3-0.

De volgende kwartfinale gaat tussen Mark Buteneers en Fozan Masood. Masood won Jerom Meeus met 3-1 en met 3-2 van Simon Reuter, die op zijn beurt bij de laatste 48 Misja van Vonderen had uitgeschakeld. Buteneers won met 3-2 van Ahmet Bozkurt en met dezelfde cijfers van Ton Berkhout. Tot slot won hij met 3-0 van Rik van Winsum, die eerder René Dikstra had uitgeschakeld.

Het derde koppel in de kwartfinale is Joris Maas – Florian Moederscheim. Maas, die zich ook al plaatste voor de halve finales bij de senioren gisteren, wist met 3-0 te winnen van koppelfinalist Jelle Kijlstra en met 3-2 van Jimmy Cai. Moederscheim heeft geen enkel frame ingeleverd vandaag en won met 3-0 van Willem de Koning, Arko te Velde en Serge Lievens.

(c) Corné Kuijpers ...van Leeuwen verslaat Raymon Fabrie en komt op de finaledag in actie tegen Roy Stolk...

(c) Corné Kuijpers
…van Leeuwen verslaat Raymon Fabrie en komt op de finaledag in actie tegen Roy Stolk…

De laatste twee spelers zijn Richard van Leeuwen en Roy Stolk. Van Leeuwen won met 3-1 van juniorenkampioen Bas Verviers en met 3-2 van Niki Lin. Hierna wachtte Raymon Fabrie op hem, een herhaling van de seniorenfinale van vorig jaar. Van Leeuwen wist in de decider aan het langste eind te trekken en komt hiermee zondag uit tegen Stolk.

Deze heren staan niet voor het eerst tegenover elkaar, het lijkt een NK-traditie te worden. Stolk heeft ook geen enkel frame laten liggen en won van Erik van Lokven en Tonnie Kok. Stolk heeft, samen met van Leeuwen, de hoogste break op naam staan. Beide spelers scoorden een 98-break.

De kwartfinales starten zondag de 22e om 10.00 uur. Alle uitslagen zijn hier nog eens na te lezen.

Lees ook:Richard van Leeuwen Nederlands Kampioen 2015
Lees ook:Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis
Lees ook:NK: Op jacht naar de titel…
Lees ook:Halve finales Haags Open van start
Lees ook:Favorieten door op NK heren

8 reacties op “NK: en toen waren er nog 8….

  1. deorkaan / Piet Bakker

    Hallo, we willen graag een stukje over deze ronde op onze lokale Zaanse site plaatsen. Mogen we de foto van Richard van Leeuwen doorplaatsen, met bronvermelding en link uiteraard.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Dat mag, mits bronvermelding van snooker.blog.nl en bronvermelding van de foto’s van Corné Kuijpers.

        /   Beantwoorden  / 
  2. corne kuijpers

    dat mag

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sebastiaan Kan

    Ik zie op de KNBB site dat zondag om 10:00 de kwartfinales bij de heren, junioren en dames beginnen. Ben benieuwd hoe ze die 12 wedstrijden gaan laten beginnen op 8 tafels…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Er zullen 12 tafels gebruikt worden, dus ook de tafels in de andere zaal.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Boeskool

    Hoe zit het het een livestream?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Ik heb begrepen dat er zondag een livestream zal zijn. Maar live komen kijken mag natuurlijk ook:-). Volg ook het twitteraccount van snookerblog, ik zal gedurende het weekend veel twitteren over het verloop. http://www.twitter.com/snooker_blog_nl

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.