Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis

Moest van Rijsbergen twee weken geleden tijdens het Nederlands Kampioenschap in Maassluis nog het hoofd buigen in de finale, vandaag wist hij de titel wel voor zich op te eisen bij SC de Loods. Van Rijsbergen won in de finale met 3-2 van Joris Maas.

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Van Rijsbergen hoefde pas in de kwartfinale in actie te komen, door een aantal afmeldingen. In de kwartfinale trof hij Manon Melief, die hij met 3-0 wist te verslaan. In de halve finale trof hij de nummer 1 van de ranking: Roy Stolk. Er waren de vijf volle frames nodig om een beslissing te forceren, maar van Rijsbergen wist zich ten koste van Stolk te plaatsen voor de finale.

Joris Maas wist via Tonnie Kok (3-0) en Kevin Chan (3-1) in de halve finale te komen, waar hij Björn Kock trof, die met 3-1 verslagen werd.

In de finale komt van Rijsbergen 2-1 voor, waarna Maas met een break 77 de score gelijk trekt. In de decider krijgt Joris de eerste kansen, maar scoort daar slechts 24 punten uit. Van Rijsbergen scoort dan een break 33 en sprokkelt de benodigde punten bij elkaar om op de laatste rode bal de partij te weten te winnen.

De hoogste break staat op naam van Roy Stolk die een 100-break wist te scoren. De verliezersronde is gewonnen door Peter Rath die de finale won met 2-0 van René Dikstra.

Lees ook:NSR: Stolk handhaaft koppositie door winst in Emmen
Lees ook:NSR: Roy Stolk wint opnieuw
Lees ook:NSR: Roy Stolk zegeviert in Maassluis
Lees ook:Van Vonderen/Maas tegen Van Rijsbergen/Kok in de finale NK koppels
Lees ook:Maas wint wederom in CSGP5

2 reacties op “Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis

  1. hackerhenk

    Verliezersronde zegt u?En dat hoor ik nu pas?Als u begrijpt wat ik bedoel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Is dat niet standaard dan, een verliezersronde?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.