Richard van Leeuwen Nederlands Kampioen 2015

Na twee jaar op rij René van Rijsbergen als Nederlands Kampioen gekend te hebben, heeft de Nederlandse snookerwereld een nieuwe Nederlands Kampioen: Richard van Leeuwen. De speler uit Koog aan de Zaan won in de finale vannacht van Van Rijsbergen met 5-3 voor het eerst in zijn carrière de titel.

(c) snooker.blog.nl

(c) snooker.blog.nl

Van Leeuwen had geen makkelijke route naar de titel. Hij won van voormalig juniorenkampioen Bas Verviers bij de laatste 48, waarna hij bij de laatste 32 Niki Lin wist te verslaan. Vervolgens versloeg hij meervoudig Nederlands Kampioen Raymon Fabrie met 3-2, waarmee hij zich wist te plaatsen voor de finaledag in SC de Loods in Maassluis.

Deze finaledag begon met een kraker van een wedstrijd tegen Roy Stolk, rankingleider van de Nederlandse Snookerranking. Ook deze wedstrijd viel in het voordeel van van Leeuwen uit, met 4-3. Vervolgens was de beurt aan Joris Maas, die later die dag de seniorentitel voor zich zou opeisen. Van Leeuwen was als titelverdediger in het seniorentoernooi door Maas uitgeschakeld. Ook deze partij was een zeer spannende wedstrijd die op het laatste frame werd beslist.

In de finale kwam van Leeuwen 2-0 achter, pakte vervolgens drie frames op rij, waarna regerend kampioen van Rijsbergen nog weer langszij kwam en er 3-3 van wist te maken. Van Leeuwen hield het hoofd echter koel en gesteund door het trouwe Zaanse publiek, die massaal waren afgereisd naar Maassluis, wist van Leeuwen de laatste twee frames naar zich toe te trekken.

De hoogste break van het toernooi staat op naam van Van Leeuwen en Stolk, zij scoorden beide een 98-break.

Lees ook:Poll: Van Leeuwen verrast door NK te winnen
Lees ook:NK: Van Leeuwen verslaat Stolk, van Rijsbergen door
Lees ook:NK: en toen waren er nog 8….
Lees ook:Roy Stolk Nederlands Kampioen 6-reds
Lees ook:Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis

5 reacties op “Richard van Leeuwen Nederlands Kampioen 2015

  1. aram

    Gefeliciteerd! Een geweldige speler en ambassadeur voor het Nederlandse snooker!

      /   Beantwoorden  / 
  2. willem mol vanuit engeland

    gefeliciteerd rich. hopelijk hebben onze frames vroeger in Bruins geholpen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sebastiaan Kan

    Wat een topprestatie!
    Behalve de eerste ronde alle frames die mogelijk waren gespeeld om in de finale te komen. Als je keer op keer na achterstand alle deciders wint van een zeer goed spelende Niki Lin, Faab, Roy en Joris, dan verdien je het 100% om kampioen te worden. De finale is wat mij betreft bepaald omdat Ries de speler was met het meest positieve spel en zijn vechtersmentaliteit. Respect voor René zijn derde finale op rij, maar deze titel ging zeer terecht naar veruit de beste speler van het toernooi!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marcel Zonneveld

    Hoi neef,
    Wat een fantastische prestatie, proficiat! We spreken elkaar snel, groetjes uit Bakkum.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.