White laat UK Championship schieten voor tv-show (update)

jimmy white (small2)Jimmy White doet in december niet mee aan het Pukka Pies UK Championship. De Engelsman mist het kwalificatietoernooi, dat over anderhalve week begint, omdat hij dan voor opnames van de tv-show I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here! in Australië zit.

Drie maanden geleden schreef ik hier al over de mogelijke deelname van White aan deze realityshow van de Britse zender ITV. Toen was nog niet bekend dat de opnamedata zouden samenvallen met een rankingtoernooi.

De keuze van White, die overigens een nieuwe manager heeft, verbaast mij zeer. Het UK Championship is het op één na belangrijkste toernooi van de snookerkalender. In rankingpunten, prijsgeld en prestige is alleen het wereldkampioenschap hoger in te schalen.

Het terugtrekken van White betekent dat Ben Woollaston of Ian Preece nu in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi een bye krijgt en meteen door zal gaan naar de derde ronde, waar Jimmy Michie wacht.

White, die het UK Championship in 1992 wist te winnen, was de afgelopen jaren ver weggezakt op de ranglijst maar is sinds vorig seizoen juist weer aan een gestage opmars bezig.

The Whirlwind laat geen gelegenheid onbenut om te stellen dat hij best weer in de top-32 van de ranglijst kan komen. Dat geloof ik ook, als hij zich tenminste zo consequent met snooker blijft bezighouden zoals hij dat het afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan.

Juist daarom vind ik het vreemd dat hij de vele rankingpunten van het UK Championship nu zo maar laat schieten.

Natuurlijk zal hij voor zijn deelname aan I’m A Celebrity… een bedrag incasseren dat hij met dat ene snookertoernooi nooit zou kunnen verdienen. Maar voor het geld hoeft White het eigenlijk niet meer te doen.

In een interview met Unreality TV zegt White vandaag:

“…I’m going to miss snooker as well because I’m just starting to play well. I’m missing the UK Snooker Championships, hopefully someone can let me know the results. I’ve got the Masters coming up in January, so when I come out of the jungle hopefully I’ll be able to fit into my old suits…”

Interessant dat White er blijkbaar nog steeds vanuit gaat dat hij een wildcard voor The Masters in januari gaat krijgen…

UPDATE donderdag 12 november 2009:
Volgens dit bericht hangen Jimmy White disciplinaire maatregelen boven het hoofd vanwege zijn afmelding voor de qualifiers van het UK Championship. Niet duidelijk is, wat die straf dan zou inhouden (geld? rankingpunten?).

Lees ook:Zegt O’Sullivan Masters af voor tv-show?
Lees ook:Luca Brecel verdient meer dan Jimmy White
Lees ook:Haneveer stijgt naar 59e plek op ranglijst
Lees ook:Jimmy White stort zich in nieuw avontuur
Lees ook:Jimmy White zegt af voor Pro Challenge event

3 reacties op “White laat UK Championship schieten voor tv-show (update)

  1. Martijn

    Hoe kom je erbij dat White het voor
    het geld niet hoeft te doen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Omdat Jimmy White tegenwoordig bepaald niet meer zo krap bij kas zit zoals vroeger, toen zijn inkomsten vooral aan gokken en zuipen op gingen.
    Het prijsgeld mag dan minder zijn, met zijn startgelden en sponsorinkomsten is niets mis.
    Bovendien zul je moeilijk een speler vinden die het hele jaar door méér exhibitions speelt (vaak met Alex Higgins). En ik geloof niet dat White daar alleen voor een glas cola en zak chips komt opdraven. ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joris

    In de jungle zal ie ook niet zoveel geld opmaken als ie gewend is ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.