Cakejesfabrikant sponsort UK Championship

logo pukka piesShaun Murphy zal er vast extra op gebrand zijn om komende maand z’n UK Championship-titel te verdedigen. Het toernooi heeft sinds vandaag in Pukka Pies namelijk een nieuwe naamsponsor.

De Engelse cakejesfabrikant verbindt zijn naam aan het op één na belangrijkste rankingtoernooi, dat nu officieel het Pukka Pies UK Championship gaat heten.

Het pleit voor Essentially Group dat zij als onlangs aangetrokken sponsorbureau van World Snooker op korte termijn een vervanger hebben gevonden voor Maplin. Dat electronicabedrijf had het UK Championship de afgelopen drie seizoenen gesponsord.

Het is voor de snookersport natuurlijk goed als de belangrijkste toernooien commercieel worden gesteund. Het wereldkampioenschap heeft Betfred.com, en het zou me niet verbazen als Essentially te elfder ure ook nog een sponsor voor The Masters weet te strikken.

Toch kan ik het niet laten om bij dit goede nieuws ook een kritische noot te kraken. World Snooker is er erg trots op dat onder zijn leiding snooker een steeds globaler sport is geworden.

Wat dat betreft draagt een oubollige naamsponsor met een wel erg lokaal Brits karakter als Pukka Pies natuurlijk niet echt bij aan die zo gewenste wereldwijde uitstraling van snooker.

Lees ook:12bet.com sponsort nu ook UK Championship
Lees ook:Ding geeft 69 kilo muffins aan daklozen
Lees ook:Sponsor Pukka Pies hoopt dat Ding wint
Lees ook:Kijk, zo leuk kan het UK Championship zijn
Lees ook:Nieuw bureau gaat sponsors zoeken

0 reacties op “Cakejesfabrikant sponsort UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.