Hoe is het toch met Janice van Gastel?

Toen ik begin deze eeuw begon met snookeren, was binnen het damessnooker Janice van Gastel een rijzende ster. Maar zo snel als haar opkomst was, zo plotseling was ze ook weer verdwenen. Bij het NK pool zag ik haar naam vorig jaar opeens weer voorbij komen. Hoogste tijd dus voor de vraag: Hoe is het toch met Janice van Gastel?

Vertel, hoe is het met je? Wat doe je nu voor werk/studie, waar woon je? Getrouwd, kinderen, etc?

Ik woon nog altijd in het mooie Breda. Ik werk als HR Adviseur bij een technisch reinigingsbedrijf en ik heb daarnaast nog een eenmanszaakje op het gebied van grafisch ontwerp (logo’s en huisstijlen). Mijn vrije tijd besteed ik vooral met mijn gezin (mijn vriend Ming en mijn vierjarige dochter Senna). Daarnaast ben ik ook  met poolbiljart bezig. Komend jaar speel ik in twee teams en ik probeer ook tijd vrij te maken om te trainen. Eigenlijk ben ik oorspronkelijk ooit  begonnen met poolen en pas van daaruit later overgestapt op het snooker. Ik ben dus eigenlijk weer terug bij mijn basis.

Hoe kijk je terug op je snooker carrière? Wat is je mooiste herinnering? 

Ik durf het snooker als dame met een hoogste break van slechts 56 geen carrière te noemen, maar snooker heeft wel een hele tijd een leuk en belangrijk deel uitgemaakt van mijn leven. Dat was vooral “for the love of the game” en de uitdaging om steeds meer te kunnen en te leren in het spel. Verder zit het in mijn aard om alles wat ik doe enorm fanatiek, misschien wel iets té fanatiek te doen. Dat was voor snooker dan ook niet anders.

Mijn mooiste herinnering is van 2004  toen Jaimy van de Sande en ik als damesteam samen (eigenlijk tegen alle verwachtingen in) de halve finale van de European Team Cup behaalden in Riga, Letland. We waren een ontzettend goed team samen toentertijd. We wisten het beste uit elkaar te krijgen en daar was het resultaat toen ook naar. Die halve finale verloren we helaas 3-2 van Polen, op de allerlaatste zwarte bal. Maar dat was mooi om mee te maken. Saillant detail was dat er veel protest was (overigens niet onterecht) tegen onze uitzending, die toen ten koste ging van Saskia Smits en Rosanna Lo-A-Tjong. Maar die extra druk maakte de uiteindelijke prestatie voor ons persoonlijk alleen maar groter.

Speel je nog? Zo ja, waar, en wat? Competitie, toernooien?

Mijn snookerkeu staat inmiddels al weer even in het stof. Ook voor de lol speel ik niet meer. Ik heb een paar jaar geleden nog eens meegedaan aan het NK Snooker, gewoon tussendoor voor de lol. Ik was zelfs sommige regels een beetje vergeten. Maar dat zal ik zeker nog wel eens een keer doen. Snooker blijft natuurlijk een mooi spel en een prachtige sport.

(c) Arun Persad

Beoefen je nog andere sporten? Ben je “overgestapt” naar een andere sport?

Ik ben twee jaar geleden weer begonnen met poolen. Het eerste seizoen echt puur voor de lol, maar dat is daarna vanzelf toch fanatieker geworden. Ik wil en kan er als moeder zijnde niet meer zoveel tijd in steken als die ik vroeger wel voor het snooker had, maar mijn instelling is wel hetzelfde, oftewel, leergierig en bloedfanatiek.

Wat zou je weer over de streep halen om te gaan spelen?

Echt weer gaan spelen, dat zie ik niet snel meer gebeuren. Ik ben daarvoor te druk bezig met mijn gezin, werk en ook nog het poolen erbij. Het helpt ook niet dat er steeds minder gelegenheden zijn in de omgeving om te kunnen snookeren. Maar ik duik vast nog wel eens op tijdens een NK snooker. Als het niet als speelster is, dan vast wel een keer als toeschouwer/supporter.

Lees ook:Hoe is het toch met Karin van der Made?
Lees ook:Hoe is het toch met Karan Chand?
Lees ook:Hoe is het toch met Wilfred Dijkstra?
Lees ook:Hoe is het toch met Rolf de Jong? Deel II
Lees ook:Wie is toch de man achter Cuetracker.net?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.