Reanne Evans niet te stoppen

logo-wlbsaTerwijl afgelopen weekend alle ogen waren gericht op Glasgow waar Neil Robertson de Grand Prix won, vond in Robbo‘s woonplaats Cambridge ook het tweede rankingevent van het vrouwencircuit plaats. De weinig verrassende winnares van het East Anglian Championship heette… Reanne Evans.

De 23-jarige Engelse heeft nu al 46 partijen op rij gewonnen met een frameverhouding van 146-17. Haar laatste nederlaag dateert van maart vorig jaar, toen Maria Catalano met 3-2 te sterk was in de finale van een invitatietoernooi in Luton.

Evans heeft de laatste tien WLBSA-toernooien allemaal gewonnen; eerder dit seizoen zegevierde ze al in de Wytech Ladies Masters en het UK Championship, waar ze telkens Catalano in de finale versloeg.

Afgelopen weekend in Cambridge gaf Evans het hele toernooi geen enkel frame af. Ze klopte in de eindstrijd Emma Bonney met 3-0 en pakte zo haar 19e rankingtitel van het WLBSA-circuit.

“Ik heb haar niet echt een kans gegeven”, zegt Evans op Global Snooker. “Ik speelde solide en heb slechts één bal gemist.”

Ondanks haar overmacht in het vrouwensnooker dreigt er nu een einde te komen aan de reeks toernooizeges. Als Evans tijdig een sponsor kan vinden, reist ze in november namelijk af naar Hyderabad in India voor het IBSF wereldkampioenschap.

De start van dat toernooi valt precies samen met het volgende WLBSA-toernooi, de British Open in Newmarket op 14 november.

Maar de tijd dringt voor Evans: de inschrijving voor het WK eindigt over twee dagen…

Lees ook:Reanne Evans verlengt abonnement op WK-titel
Lees ook:Reanne Evans op jacht naar 9e WK-titel op rij
Lees ook:WLBSA: Reanne Evans wint Masters
Lees ook:Reanne Evans opnieuw wereldkampioene
Lees ook:Zegereeks Reanne Evans na 90 partijen ten einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.