Burnett, Maguire vrijuit na 2,5 jaar onderzoek

Het Openbaar Ministerie in Schotland vindt dat er “onvoldoende bewijs” is voor een strafzaak tegen Jamie Burnett en Stephen Maguire wegens match-fixing.

Dat heeft de WPBSA vanmiddag in een statement bekendgemaakt. De bond zelf gaat alle bewijsmateriaal in deze 2,5 jaar oude zaak nog wel een keer onder de loep nemen.

Het seponeren van de zaak komt precies een jaar nadat de Schotse politie had verklaard wél voldoende aanknopingspunten voor strafvervolging te zien.

…Burnett, hier tijdens de Shanghai Masters afgelopen najaar, wordt niet vervolgd…

De kwestie dateert van december 2008. Nog vóór aanvang van de partij op het UK Championship werd World Snooker vanuit de gokwereld gewaarschuwd dat er enorme geldbedragen op een 9-3 overwinning van Maguire waren ingezet.

Inderdaad won Maguire met precies die uitslag, waarbij Burnett op 8-3 de laatste zwarte bal erg ruim naast de pocket mikte en zodoende voorkwam dat het 8-4 werd.

Volgens het OM vallen illegale afspraken door de spelers met de gokmaffia niet te bewijzen, en ook niet dat er tijdens die partij opzettelijk ballen zouden zijn gemist.

Onduidelijk is waarom de politie wél denkt dat er voldoende bewijzen zijn.

Alle bewijsmateriaal gaat nu naar de disciplinaire commissie van de WPBSA, maar het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat Burnett en/of Maguire alsnog gestraft gaan worden.

[picture Jamie Burnett © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”
Lees ook:Ook WPBSA laat zaak Burnett-Maguire nu rusten
Lees ook:Stephen Lee (nog?) niet aangeklaagd voor match-fixing
Lees ook:Stephen Lee in beroep tegen schorsing
Lees ook:Gokschandaal? Tuuuuurlijk niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.