Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”

stephen maguire (small)De Britse politie zegt dat er inderdaad is gesjoemeld met de inmiddels beruchte partij tussen Stephen Maguire en Jamie Burnett in december 2008.

Na 16 maanden (!) onderzoek stelt de politie nu voldoende bewijsmateriaal te hebben verzameld waaruit blijkt dat de uitslag van de partij vooraf met gokkers was afgesproken.

De politie wijst vijf verdachten aan – onder wie Maguire en Burnett zelf – en heeft de zaak overgedragen aan justitie. Die zal uiteindelijk beslissen over strafrechtelijke vervolging van dit vijftal.

Dat meldt de BBC vanmiddag. Na de bestuurscrisis bij World Snooker is dit al de tweede dreun voor het imago van snooker kort voor de start van het Betfred.com wereldkampioenschap op zaterdag.

De mogelijke omkoping betreft de partij van Maguire (momenteel nummer 2 van de wereld) tegen Burnett (no. 30) in de eerste ronde van het UK Championship vorig seizoen.

Bookmakers waarschuwden World Snooker al vóór die partij dat er ongebruikelijk hoge weddenschappen op een 9-3 overwinning van Maguire waren afgesloten.

Inderdaad zou Maguire de partij met 9-3 winnen. Waarbij Burnett op 8-3 een simpele laatste zwarte bal, die de stand op 8-4 zou hebben gebracht, wel heel erg royaal naast de pocket mikte. (Kijk hier voor de beelden.)

Politie startte een onderzoek. Maguire en Burnett moesten afgelopen augustus voor verhoor mee naar het bureau maar werden zonder aanklacht weer vrijgelaten.

Opvallend is dat de politie haar bevindingen luttele dagen vóór het WK openbaar maakt. Voor Maguire natuurlijk een uiterst ongunstig tijdstip.

Enkele weken geleden nog sprak de 29-jarige Schot de hoop uit dat de zaak snel beëindigd zou worden. Het tegendeel is nu het geval.

Maguire begint het WK overigens op woensdagavond tegen Stephen Lee…

… die op zijn beurt ook al in een onderzoek naar mogelijke match-fixing is verwikkeld.

Benieuwd of beide heren het al eens zijn over de uitslag van hun partij.

Lees ook:Maguire is gezeur over omkoping moe
Lees ook:Gokschandaal? Tuuuuurlijk niet…
Lees ook:Burnett, Maguire vrijuit na 2,5 jaar onderzoek
Lees ook:Vrijgelaten Lee “in shock” na arrestatie
Lees ook:Ook WPBSA laat zaak Burnett-Maguire nu rusten

Eén reactie op “Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”

  1. Omar

    ” Benieuwd of beide heren het al eens zijn over de uitslag van hun partij. ”

    Haha, prachtige quote.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.