Steve Davis stopt als Barry Hearn geen steun krijgt

steve davis (small)Twee weken geleden haalde hij nog één van de mooiste overwinningen uit zijn carrière. Nu denkt de 52-jarige Steve Davis er serieus over om te stoppen met snooker.

Als zijn collega-profs in juni niet instemmen met de hervormingsplannen van WPBSA-voorzitter Barry Hearn, zet Davis een punt achter zijn loopbaan.

“Als hij uiteindelijk niet de kans krijgt om de sport te hervormen, stop ik”, zegt Davis vandaag in een interview met The Guardian.

“Ik zie geen andere mogelijkheid voor de sport om de eigen geloofwaardigheid te herstellen. Je hebt iemand nodig waarvan de buitenwacht vindt dat die een goed track record heeft, iemand die zegt waar het op staat.”

De spelers moeten zich tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering van de WPBSA op woensdag 2 juni uitspreken over de voorstellen Hearn.

Davis won twee weken geleden in de tweede ronde van het Betfred.com wereldkampioenschap verrassend van titelverdediger John Higgins, 13-11.

Diezelfde Higgins werd een week later geschorst omdat hij undercover-journalisten van News of the World toegezegd zou hebben een aantal frames tegen betaling te zullen verliezen.

Davis zegt ervan overtuigd te zijn dat Higgins de WK-partij tegen hém niet opzettelijk heeft verloren.

“Nee, nee, nee, nee”, aldus Davis. “Als je een gokschandaal in het voetbal hebt, zal dat niet in de finale van de FA Cup zijn maar in, pakweg, de Isthmian League.”

De zesvoudig wereldkampioen heeft sinds het nieuws afgelopen zondag bekend werd, geen contact meer gehad met Higgins.

“Ik weet ook niet precies wat ik dan tegen hem zou zeggen”, stelt Davis. “Ik denk dat de meeste mensen in de snookersport het erover eens zijn dat dit een stommiteit was, meer dan wat dan ook.”

Lees ook:“Snookerprofs gokken massaal”
Lees ook:Snooker is cleanste sport, zegt Barry Hearn
Lees ook:Hearn: Carrière Higgins voorbij als beschuldiging klopt
Lees ook:“Higgins kón niet voor match-fixing worden aangeklaagd”
Lees ook:“I’ve done an amazing job”, zegt Barry Hearn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.