“Snookerprofs gokken massaal”

steve davis (small)Snookerprofs gokken massaal op de uitslagen van hun eigen partijen. Dat zegt zesvoudig wereldkampioen Steve Davis vandaag in de Daily Star.

“Dat spelers weddenschappen afsluiten, is niets bijzonders”, zegt Davis. “Van veel spelers is bekend dat ze gokken op het winnen van hun wedstrijd, of juist op hun tegenstander.”

Volgens de 52-jarige Engelsman zetten spelers soms geld in op hun opponent als een soort verzekering: bij verlies lopen ze prijsgeld mis maar verdienen dan aan de weddenschap.

“Dat wil echter beslist niet zeggen dat ze die partij dan willen verliezen”, zegt Davis. “Ze zien het als een troostprijs voor het geval dat ze verliezen.”

Gokken en snooker vormen al decennia lang een onafscheidelijke twee-eenheid.

Sinds de de affaire rond John Higgins, die zou hebben ingestemd met het tegen betaling opzettelijk verliezen van frames, is gokken meer omstreden dan ooit.

“Door de beschuldigingen tegen John Higgins is de reputatie van onze sport ernstig geschaad”, zegt Davis.

“We moeten nu samenwerken om een einde te maken aan alles wat een schaduw (over het snooker) werpt.”

Davis zegt met spanning te wachten op de uitkomst van de zaak-Higgins, maar vindt dat “het er niet goed uitziet voor Higgins” op basis van het bewijsmateriaal.

Sailliant detail is dat uitgerekend bookmakers de belangrijkste geldschieters van het profsnooker zijn geworden nadat tabakssponsoring enkele jaren geleden wettelijk werd verboden.

Lees ook:“Vakbond moedigt spelers aan om te gokken”
Lees ook:Snookerprofs mogen niet meer gokken
Lees ook:Steve Davis stopt als Barry Hearn geen steun krijgt
Lees ook:Steve Davis speelt Q School (indien nodig)
Lees ook:“Higgins wilde wedden op eigen verlies WK-finale 2009″

3 reacties op ““Snookerprofs gokken massaal”

  1. Onlinecasinovisie

    Dit is natuurlijk een lachertje en gaat dze sport binne no-time kapot maken. Het is logisch dat spelers hun eigen partijen verzekeren door op hun eigen verlie ste zetten zodat ze voor misgelopen prijzengeld worden gecompenseerd. Dat is mogelijk. Maar wat is er gemakkelijker voor een topsnookerspeler om meer dan het te verdienen prijzengeld in te zetten op zijn eigen verlies. Verliezen is immers gemakkelijk. En het rottige van deze situatie is dat het niet tecontroleren is wie inzet en welk band diegene met de speler heeft. Een dramatische ontwikkeling voor deze leuke sport.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Of snooker “in no-time kapot” gaat, weet ik niet. Gokken op (eigen) snookerwedstrijden gebeurde immers drie decennia geleden ook al. Maar je hebt helemaal gelijk dat het niet uit te roeien is: via een stroman kun je altijd op een eigen partij inzetten zonder dat iemand dat te weten hoeft te komen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Snookermaatje

    Hier zakt je broek toch van af. Gelukkig heb ik een goeie riem om hem om mijn middel te houden maar anders hing die toch mooi op mijn enkels.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.