“I’ve done an amazing job”, zegt Barry Hearn

Barry Hearn is goed bezig als de grote baas van World Snooker. Tenminste, dat vindt Barry Hearn zelf, zo laat de Engelsman aan de Britse omroep BBC weten.

Hearn kwam twee seizoenen geleden aan het roer van de commerciële tak van de wereldsnookerbond en heeft sindsdien veel veranderd. Meer toernooien, grotere prijzenpot, kortere formats.

“Ik heb het geweldig gedaan”, zegt Hearn in antwoord op criticasters als Mark Allen, die vorige week bij het UK Championship aandrong op een vertrek van Hearn omdat die zijn beloftes heeft gebroken door de majors niet onaangeroerd te laten.

“Hij mag zijn mening hebben maar zijn taak is om snooker te spelen”, zegt Hearn, die aanvankelijk met jurische stappen tegen Allen had gedreigd.

Zo ver zal het niet komen: inmiddels heeft Hearn aangegeven een gesprek te willen met Allen, die na de finale afgelopen zondag Hearn nogmaals bekritiseerde omdat die niet in York aanwezig was maar een privévakantie verkoos boven het toernooi.

“Mijn job is dat ik eigenaar ben van deze sport – de controller van de sport – en dat zal niet veranderen”, laat de Engelsman aan de BBC weten.

Hearn geeft nog maar eens aan niet van zijn lijn te willen afwijken en de sport verder te gaan hervormen, waarbij er voor luie spelers geen plaats meer is.

“Ik heb de luilakken uit bed en aan het werk gekregen. Ook mensen met een normale baan moeten dagelijks naar hun werk … Sommigen spelers vinden het niet leuk. Ze willen een comfortabeler leventje en geloof me, dat zullen ze van mij niet krijgen.”

Lees ook:“Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn
Lees ook:One-hundred-and-forty-seeeeeven!!!
Lees ook:Hearn en Allen leggen ruzie bij (zegt Hearn)
Lees ook:World Snooker-baas Barry Hearn geeft “chantage” toe
Lees ook:Mark King haalt uit naar World Snooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.