One-hundred-and-forty-seeeeeven!!!

snooker symboolfoto 4Snooker moet een beetje meer op darts gaan lijken. Zegt Barry Hearn, de kersverse voorzitter van de WPBSA. En hij kan het weten: Hearn zelf is de genius achter het succesverhaal van het profdarten, waarin tegenwoordig meer prijsgeld omgaat dan in het snooker.

Dat betekent niet meteen dat ook snookerspelers straks worden begeleid door schaars geklede dames en Eye Of The Tiger-achtige muziek als ze de arena betreden…

…maar wie weet?

“Wat we bij darts hebben gezien: als een klant weggaat, wil hij weer terugkomen. Dat moeten we (ook bij snooker) zien te bereiken”, zegt Hearn in een interview met de Daily Star.

“Sport moet entertainment en fun zijn”, aldus Hearn. “Er zijn delen van snooker waarvan je het drama niet wilt veranderen. Andere delen echter zijn saai.”

Hearn wil meer actie zien. Hij wil voorkomen dat spelers te vaak lange tijd aan de kant moeten zitten toekijken hoe de tegenstanders hoge breaks scoort.

Spelers moeten zichtbaarder plezier in snooker hebben, en mogen dus best lachen. Volgens Hearn lijken snookerspelers saai doordat ze hun emoties niet tonen.

En er moet meer interactie met het publiek komen. Dat maakt de sport toegankelijker, maar Hearn benadrukt dat hij de setting van het huidige darts niet zonder meer op snooker kan en wil toepassen.

“De belangrijkste toernooien zullen we wel laten zoals ze zijn”, zegt Hearn. “Maar daarnaast wil ik een paar snellere formats hebben. Ik wil meer drugs, seks en rock ‘n roll.”

Lees ook:Trump wil darts-stemming tijdens The Masters
Lees ook:Lifestyle snooker? Ferrari en een jacht in Monaco
Lees ook:“Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn
Lees ook:Hearn hekelt trage uitbetaling prijsgeld door China
Lees ook:Mark King haalt uit naar World Snooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.