Hearn hekelt trage uitbetaling prijsgeld door China

Barry Hearn noemt het “disgraceful” dat spelers tot wel 10 weken moeten wachten op prijsgeld dat ze in China hebben gewonnen.

“We oefenen voortdurend druk uit op de Chinese autoriteiten”, zegt de baas van World Snooker nadat diverse spelers zich hebben beklaagd over de wachttijd.

Volgens Hearn is het probleem dat elke uitbetaling van prijsgeld (in iedere sport) eerst door de Chinese overheid geaccordeerd moet worden.

china open 2012 - ebdon trophy

…Wanneer kreeg Ebdon zijn prijgeld van het China Open in 2012?…

Hearn zegt dat de overheid die toestemming pas wil geven na afloop van een toernooi. En die bureaucratische rompslomp kost nu eenmaal tijd.

“Het is de prijs van zaken doen in China maar het is beter de toernooien te hebben en een paar weken op je geld te moeten wachten dan die toernooien helemaal niet te hebben”, aldus Hearn.

Spelers die door het Chinese getreuzel in acute financiële problemen komen, kunnen bij de WPBSA een verzoek indienen om een voorschot te krijgen.

De komende twee weken staan er weer twee rankingevents in China op het Main Tour-programma: eerst de Shanghai Masters, daarna Asian Tour 2.

[picture Peter Ebdon © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:“Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn
Lees ook:One-hundred-and-forty-seeeeeven!!!
Lees ook:Robertson niet blij met prijsgeld-ranking
Lees ook:“Kop dicht en snookeren”
Lees ook:World Snooker-baas Barry Hearn geeft “chantage” toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.