“Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn

logo World Snooker (small)Barry Hearn heeft snookerprofs vandaag als “lui” bestempeld. De World Snooker-baas zegt dat spelers eindelijk eens aan het werk moeten gaan om hun sport weer gezond te maken.

Hearn zal zijn plannen voor de toekomst van het profsnooker later deze maand presenteren. Vandaag maakte hij alvast duidelijk dat hij van de spelers een veel actievere rol verwacht.

De werkdruk zal fors toenemen. Er komen circa 20 toernooien waarvan Hearn eist dat spelers eraan deelnemen, ook als het prijsgeld niet in alle gevallen even hoog zal zijn.

“Ik ga een hele reeks nieuwe toernooien opzetten. Ik moet deze mannen aan het werk krijgen”, aldus Hearn. ”Ze moeten zich realiseren dat ze een beroep uitoefenen, geen hobby.”

Hearn laat ook doorschemeren dat hij opstapt als spelers in verzet komen tegen zijn plannen.

“Ik vertrouw erop dat zij de uitdaging aangaan”, zegt de 60-jarige Engelsman, die in december tot voorzitter van de WPBSA werd benoemd. “Het is ook een kwestie van vertrouwen.”

Hearn vindt namelijk dat spelers zich niet moeten bezighouden met de commerciële kant van het snooker. Die moeten ze aan hem overlaten.

“Ik geloof niet dat ze daar de kwaliteiten voor hebben, ik denk dat ze lui zijn. Ze laten anderen, zoals hun managers, hun leven bepalen.”

Het hele interview met Hearn kun je hier lezen op Sporting Life.

7 reacties op ““Snookerprofs zijn lui”, zegt Barry Hearn

  1. Eelco

    Mensen worden niet lui geboren, maar lui gemaakt! Om nu de schuld bij de huidige generatie spelers te leggen is niet juist! Het huidige systeem heeft ze misschien “gemakkelijk” gemaakt. Dat hij het systeem wil veranderen is dan ook niet verkeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Waar lees jij dat hij de schuld aan de spelers geeft?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Eelco

    Eerste zin misschien!?

    “Barry Hearn heeft snookerprofs vandaag als “lui” bestempeld”

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    Nee het spijt me zeer. Ik denk dat jouw redenering over lui zijn en worden in dit verhaal klopt, maar ik snap eerlijk gezegd niet waarom je er, blijkbaar, klakkeloos vanuit gaat dat Hearn dat anders ziet.
    Hij merkt op dat spelers lui zijn en in zijn nieuwe plannen past dat niet en dus zullen ze dat moeten veranderen. In het oude systeem was er ruimte voor deze luiheid of althans werd er ruimte voor gegeven door de toenmalige leiding. Nu is dat dus anders. De schuld ligt nog steeds bij de toenmalige leiding.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eelco

      Volgens mij zeggen wij precies hetzelfde. Mijn redenering is dan ook dat hij dit anders had moeten brengen! Bijvoorbeeld; “als we het systeem veranderen zullen de spelers weer actiever worden” Iets in die trend. Maar goed we wachten af wat het gaat worden :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frankie

        Hee mijnheer is politiek :-)

        ja zo moet je dat zeggen….

          /   Beantwoorden  / 
  5. Martijn

    hmmmm

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.