O’Sullivan snel klaar met Trump in halve finale Premier League

Ronnie O’Sullivan kan vanavond snookerhistorie schrijven. Als hij in de finale van de Premier League Snooker Shaun Murphy verslaat, wordt hij de eerste speler ooit die een proftoernooi negen keer heeft gewonnen.

Achtvoudig winnaar O’Sullivan deelt het record nu nog met Steve Davis, die in zijn gloriejaren de Irish Masters ook acht keer wist te winnen.

The Rocket stormde gisteravond laat in hoog tempo de eindstrijd binnen door in de halve finales Judd Trump volstrekt kansloos te laten, 5-1. Eerder op de avond had Murphy verrassend wereldkampioen John Higgins opzijgezet, 5-3.

premier league - o'sullivan-trump semi

…O’Sullivan was vlijmscherp en gaf de jonge Trump geen schijn van kans…

O’Sullivan heeft de Premier League nu al vijf keer op rij gewonnen. Sinds de invoering van de shot clock (maximaal 25 seconden bedenktijd per stoot) in 2005 heeft niemand anders dan The Rocket het toernooi kunnen winnen.

In de voorronde klopte O’Sullivan Murphy, maar dat biedt geen enkele garantie voor vanavond. Higgins had immers ook Murphy verslagen, maar ging gisteren verdiend onderuit tegen dezelfde speler.

Murphy begon het toernooi met twee nederlagen en bereikte de play-offs met de hakken over de sloot, maar heeft zijn ritme nu duidelijk gevonden.

Aan de andere kant vormen O’Sullivan en de Premier League zo’n twee-eenheid, dat je je na al die jaren moeilijk een andere winnaar kunt voorstellen.

premier league - trump-o'sullivan semi

…Trump miste iets te veel ballen tegen de oppermachtige O’Sullivan…

De halve finale tussen O’Sullivan en Trump was een eenzijdige aangelegenheid. Met een fabelachtige serie breaks van 98, 53, 42, 66 en 76 stond The Rocket in no time op 4-0.

Trump, die in de voorronde wél van O’Sullivan had weten te winnen, pakte nog wel frame vijf met een break van 63.

Daarna zag hij een voorsprong van 58-0 in het zesde frame als sneeuw voor de zon verdwijnen toen O’Sullivan met een 67 clearance de partij uitmaakte, 5-1.

(foto’s O’Sullivan & Trump © Sky Sports livestream)

Lees ook:Sterke Trump verrast O’Sullivan in Premier League
Lees ook:We zijn weer terug, de Premier League ook
Lees ook:Premier League-kanshebber (3/4): Ronnie O’Sullivan
Lees ook:Murphy stopt zegereeks O’Sullivan in Premier League
Lees ook:Murphy maakt kwartet halvefinalisten Premier League vol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.