Murphy verrast Higgins in halve finale Premier League

Niet de in de voorrondes ongeslagen John Higgins, maar Shaun Murphy heeft zich vanavond als eerste geplaatst voor de finale van de Premier League Snooker. De Engelsman versloeg de Schotse wereldkampioen verrassend met 5-3.

Murphy gaat het zondag in de eindstrijd opnemen tegen Ronnie O’Sullivan of Judd Trump, die elkaar later vanavond ontmoeten in de tweede halve finale.

premier league - higgins-murphy semi

…Higgins heeft net groen gemist en voelt aan dat hij de partij gaat verliezen…

De triomf van Murphy is opmerkelijk. De wereldkampioen van 2005 verloor de afgelopen weken liefst drie van zijn zes voorrondewedstrijden en bungelde lange tijd onderaan de ranglijst.

Hij bereikte uiteindelijk toch de play-offs dankzij een beter framegemiddelde dan Stephen Hendry en Neil Robertson.

“Het is niet de makkelijkste weg die ik heb afgelegd, maar uiteindelijk maakt het niet hóe je in de halve finales komt”, zei Murphy na afloop. “In de eerste vijf, zes frames was het een klassepartij die we vanavond speelden.”

De partij was een herhaling van de WK-finale van afgelopen mei, toen Higgins met 18-9 won. De Schot klopte Murphy ook in hun groepswedstrijd van de Premier League in september, 4-2.

Higgins had de betere start en kwam met 2-1 voor, hoewel hij in frame drie een poging voor een maximumbreak zag stranden na twaalf keer rood-zwart.

Daarna kantelde de partij. Murphy antwoordde met een century (110) en won ook de volgende twee frames, 4-2. Hij kreeg een kans om het al in frame zeven af te maken toen Higgins hem een open tafel liet liggen.

Pas in het achtste frame rondde Murphy het karwei echt af, maar niet nadat Higgins een shot met de rest op groen had gemist. Anders zou de partij waarschijnlijk met een decider zijn geëindigd.

“We voelden de spanning allebei”, zei Murphy over de mindere slotfase van de partij. “Het betekent zo veel voor mij om in de finale te staan.”

(foto Higgins © Sky Sports livestream)

Lees ook:Higgins pakt Robertson terug in Premier League
Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:Joyce houdt ook Williams in bedwang
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:Shanghai Masters: Higgins lijkt weer de oude

2 reacties op “Murphy verrast Higgins in halve finale Premier League

  1. fatsamaroumma

    Very nice Blog, I will tell my friends about it.

    Thanks

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.