Carter en Fu op voorsprong

Ali Carter staat voor tegen titelverdediger Stuart Bingham op het wereldkampioenschap in Sheffield, al was het verschil halverwege de eerste sessie groter. Carter leidde met 5-1, maar heeft de laatste drie frames aan zijn landgenoot moeten gunnen. 

CarterBingham beet het spits goed af door het eerste frame op zijn naam te schrijven van de dit wereldkampioenschap, maar The Captain wist met onder meer een 78- en een 50-break een 5-1 voorsprong op te bouwen, vooral ook omdat de safety’s van Bingham niet goed liepen. .

Bingham vocht zich echter goed terug, en wist met een 90- en een 98-break de schade beperkt te houden. Vanavond valt de beslissing wie zich over een paar dagen mag melden voor de laatste 16.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Marco Fu trof op de andere tafel oud-wereldkampioen Peter Ebdon. Fu is overtuigend de betere speler in de eerste sessie. Hij begon direct met een 80-break, Ebdon antwoordde met een 69-break, maar de man uit Hong Kong stormde gelijk goed door, door een 11-break te scoren, de eerste century van dit WK, en de 400e voor Fu.

Direct er achteraan scoorde hij een 138- en een 84-break. Ebdon weet dan één frame binnen te slepen, maar met een 50-break weet Fu de voorsprong te vergroten naar 6-2. Deze wedstrijd wordt ook vanavond afgerond.

Lees ook:Crucible Curse strikes again
Lees ook:WK: Bingham door, Carter op voorsprong
Lees ook:WK: Bingham neemt voorsprong
Lees ook:WK: Trump verstevigt voorsprong, Murphy loopt uit op McGill
Lees ook:WK: Bingham op voorsprong tegen Trump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.