Jones en Higgins naar kwartfinale UK Championship

Jamie Jones en John Higgins hebben vanmiddag de kwartfinale van het UK Championship gehaald. Ze versloegen respectievelijk David Gilbert en Mark Allen. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Jones is toch wel een verrassing te noemen in de kwartfinale van dit grote toernooi, het is ook zijn eerste kwartfinale bij de UK Championship. Maar hij verdient zijn plek daar, na het verslaan van Ding Junhui, Alan McManus en Eden Sharav, rijgt hij vandaag ook David Gilbert aan zijn snookerkeu.

De Welshman wint de eerste drie frames, met onder meer een 58-break, als Gilbert ook een frame gegund wordt. Jones wint dan weer twee frames, waarvan de laatste van de twee op zwart, en gunt Gilbert dan nog één framepje. Dan maakt Jones het keurig af, zij het met zwetende handjes, en weet hij zich verzekerd van een mooie kwartfinale morgenavond tegen Marco Fu.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Higgins komt 2-0 voor met een 85-break, als Allen sterk terugslaat met breaks van 78, 105 en 65. De Noord-Ier moet de leiding echter snel weer uit handen geven. Higgins blaast in één keer door naar het einde van de wedstrijd, met een 101- 68- en 90-break weet hij de laatste vier benodigde frames te pakken. Higgins treft morgenmiddag in de kwartfinale Mark Selby. Dat belooft een mooie partij te worden, ik kijk er naar uit!

Vanavond worden de laatste twee wedstrijden gespeeld, waaronder natuurlijk de vierde ronde-partij van Luca Brecel.

Lees ook:Uitzendschema UK Championship 01-12
Lees ook:Selby en Fu stormen kwartfinale in
Lees ook:O’Sullivan door, Higgins op stoom
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal
Lees ook:International Championship: finale Higgins – Gilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.